היי לכולן

onatural

New member
היי לכולן

שמי אורית,בת 23,בחורה מלאה פלוס שהדבר השנוא עליה ביותר זה המשקל..
מאוד קשה לי לקבל את עצמי..בעיקר מכיוון שאני גרה עם נשים "רזות", אחותי היא רזה וגבוהה דוגמנית על,ואני מה לעשות מלאה מאוד,

כל חיי נאבקתי כמו רבות עם דיאטות,שסופן נפילה למתוקים,ירידה במשקל ועליה משמעותית..

האמת שהתייאשתי..רציתי לשאול שאלה שיושבת לי במוח הרבה זמן,איך בחורה מלאה פלוס מקבלת את עצמה ומקבלת ביטחון..?

אני יודעת שרבות אומרות תתחילי לקבל את עצמך.או מצד שני תתחילי דיאטה..
אני מרגישה שאין מקום למישהי כמוני..

כאילו מה?..אין מקום לבחורה מלאה?,אם את מלאה או שמנה אין סיכוי שיסתכלו עלייך אם את בחברת רזות?.אם אין לך בטן שטוחה
או אם את כל הזמן מנהלת קרב עם המשקל?..מה בחורה מלאה או שמנה לא יכולה להיות יפה?..זה מעצבן אותי..

איך אישה מלאה פלוס או שמנה מקבלת את עצמה כמו שהיא?..בלי להיגעל?..איך לקבל ביטחון?...

תודה בנות מראש...אלו שאלות שרצות אצלי בראש הרבה זמן..

Blue Rose

New member
זה לא קל...

להבין שאת טובה כמו שאת, ואת לא צריכה להיות כמו אף אחת אחרת.
לא כמו בר רפאלי, לא כמו אחותך, לא כמו זאת או זאת או זאת...לא עם התחת של זו והאף של זאת והציצים של זאת...

כל אחד ואחת מאיתנו שונים. היופי בנו הוא בהבדלים ביננו.

נכון, מלמדים אותנו שרק פורמט אחד הוא הנכון, אבל צריך להשתחרר מההרגשה הזו כי הרוב המוחלט של האנשים לא יכול היה להיכנס לפורמט הזה- גם אם היה רוצה. ואלו שנכנסים עכשיו לפורמט לא יחזיקו בו זמן רב.

אז כולנו מענישים את עצמנו על מה שאנחנו לא יכולים להיות....למה? למה להרגיש רע עם עצמך?

כשמשתחררים מהמגבלות האלו שמישהו מתישהו החליט לשים על אנשים ובעיקר נשים...אפשר לאהוב את עצמך- כי יש בך הרבה מה לאהוב...המשקל זה חלק קטן מאוד ממי שאת, סה"כ מספר שמסמל משהו בפיזיקה...

יופי מגיע בכל המידות, הבעיה היא שלימדו אותנו שיופי הוא דבר אחד. אז את יפה, כי כולנו יפים....אין לך ממה להיגעל- זה הגוף שלך...אין שום דבר מגעיל בגוף...הגוף האנושי זו מכונה מדהימה ביופיה....ובמיגוון שלה- מצבע עור ושיער ועד מבני גוף....
אני שמנה בעיקר בבטן... (140 ק"ג שמתרכזים במרכז הגוף) ...ואני אוהבת את הבטן הרכה שלי שקופצת כשאני צוחקת...שמשמשת תוף לילדים שלי...שהקטנצ'יק כל הזמן מחפש לי את הפופיק... כן, אני שמנה, ואני יפה- גם הבטן שלי מלאת הצלוליט, והרופסת...היא יפה...כי היא הבטן שלי......ולא של אף אחד אחר.

מקווה שתרמתי קצת...אין לי את הזמן שהייתי רוצה להקדיש לך...

רוזי! באמצע העבודה, אחרי שנידבקתי מהילדים ואני מקוררת!

s h e r m a n

New member
אוי רוזי...

את כל כך טרחנית.. ממש הצלחת להגעיל אותי. זה שוויתרת לעצמך,וכן, תספרי לעצמך מה שאת רוצה, כי ברור גם לך שאם יכולת להגיע לגוף רזה וחטוב ללא מאמץ פיזי ובלי שתיאלצי לוותר על המאכלים האהובים עלייך- היית קופצת על ההזדמנות.. והסיבה שאת לא עושה כלום בקשר למשקל שלך זאת לא באמת קבלה עצמית, אלא עצלנות ובעיקר-גרגרנות, שנוח לך לשקר לעצמך ולקרוא להם "קבלה והשלמה עצמית".
הבטן הרכה ומלאת הצלוליט שלך היא לא דבר יפה, אני מבטיחה לך.

solee

New member

איך היינו רוצים להראות זה לא כל כך משנה. מה שחשוב זה מה שיש וצריך ללמוד לקבל את זה. כי מה לעשות לא כולנו אותו דבר. אז כדי להתאים את עצמי לנוף שלך אני צריכה לסבול ?!

שכל אחד יעשה מה שנכון לו. ואם יש בנאדם שאשכרה אוהב את עצמו : כל הכבוד לו !

Blue Rose

New member
שלום שרמן....

זה שהמשכת לקרוא ונגעלת זה עניינך וקשור אליך בלבד- לא אלי.
אתה חושב שלא עשיתי דיאטות בחיי? אתה תמים...לכל היותר...
אם אני רוצה- אני יורדת...בכל פעם שהתאמצתי אפילו קצת- הצלחתי....וזה ללא מאמץ פיזי. אם הייתי מתעמלת גם הייתי יורדת הרבה יותר.... רק ליתר ביטחון- כי אולי אתה חושב שאני לא יודעת את זה...

לדעתי האישית, שאני לא מכריחה אף אדם לאמצה...ובהחלט לא אותך...
המטרה של הדיאטה היא מראה טוב יותר. היות והשומן מפריע לחיי בצורה פחות ממשנית, היות ואני מרגישה יפה, אוהבת ונאהבת, עם חיים טובים, בריאים ומאושרים (לא מושלמים כי אין דבר כזה- והשומן פה הוא לא זה שעושה את ההבדל)- אני לא רואה כל סיבה לעשות מה שמבחינתי זו ירידה ברמת החיים ולהתעסק עם אוכל ומעקב אחר ירידה וכו'...

אז אתה צודק, ויתרתי על מה שכל כך הרבה נלחמים בו. ונכון, אם הייתי יכולה במטה קסם להפוך לרזה הייתי עושה את זה...אחרי שלום עולמי, חיסול כל המחלות בעולם, סילוק העוני, חיסול הצמא והרעב, הגנה על כל חיות הבר והצמחיה, חינוך שווה לכל והזדמנויות שוות, שיוויון בין נשים וגברים וכל השאר, כמה תארים...אולי אפילו כולם, טוב נו.. כסף לא מזיק לאף אחד....על הדרך לא הייתי מתנגדת להיות ראש ממשלה ועוד הרבה דברים שאין לי זמן אליהם כרגע, כי בעלי היקר צריך את המחשב...אחרי כל אלו- כן- הייתי עושה עצמי רזה. אבל יש דברים הרבה יותר חשובים בחיים.
אם אני מאושרת וטוב לי, אם אני מרגישה יפה והאנשים שחשובים לי בחיים חושבים שאני יפה....מה אני צריכה יותר מזה בחיים? למה אני צריכה להיות רזה? מי קבע שרק רזה זה נכון? מי קבע ששמנים הם מכוערים וחייבים לשנוא את עצמם ולשנות את עצמם ואם הם לא יעשו זאת הם יחיו חיים מרים?

אולי במקוםלקרוא משהו שמגעיל אותך עדיף שתחשוב למה מי ששונה ממך מגעיל אותך...כי אין בך שום דבר שמגעיל אותי מלבד השיפוטיות הזו....

רוזי! השמנה היפה והמאושרת שאין לה כל ענין לרדת במשקל

s h e r m a n

New member
היי רוזי,

אני מתנצלת. את צודקת גמרי. אני לוקחת כל מה שנאמר בחזרה ומצטערת מאוד אם פגעתי.

ומעבר לזה...

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שלא כל אחת יכולה להראות כמו בר רפאלי. מה לעשות שיש אנשים שפיזית פשוט יותר מלאים במקומות הנכונים, ממש כפי שיש כאלו שיותר קל להם להיות רזים. המיתוס הזה של "אם רק תתאמצי מספיק תהיי רזה" מפזרת תעשיית הדיאטות שמרוויחה הון תועפות מהחלום הזה שאי אפשר להגשים. והם אלו שקבעו ששמנים הם מכוערים, כי אם אנחנו לרגע נחשוב שאנחנו לא כאלה - אנחנו לא נשלוף עבורם את כרטיס האשראי שלנו.

x41day

New member
ל-צלמת טבע

לגבי תעשיית הדיאטות, אני לגמרי מסכים איתך, רק לפני שבוע ראיתי באחד מאתרי הקופונים קופון שמכר "דיאטה חדשנית להרזיה מהירה ללא מאמץ", זה היה התיאור הדי מדוייק של הקופון, המחיר היה 200 ש"ח לאריזה של כמה עשרות טבליות, ובאותו רגע שראיתי את זה, היו בערך 5000 איש שכבר קנו.
ראיתי את המספרים והייתי בשוק, לא האמנתי שכל כך הרבה אנשים ייפלו בפח הזה וייקנו שקר כלשהו ועוד בסכום כזה.
ואז נפל לי האסימון, נכפיל את כמות היחידות שנקנו במחיר ליחידה, מתמטיקה פשוטה תביא אותנו למספר נחמד ועגול שכולנו חולמים עליו בלילות ובימים - מיליון.
נניח שהמוצר נמכר בפי 2 מערכו האמיתי (ובד"כ זה יותר מפי 2), ונישאר עם חצי מיליון ש"ח, כלומר אותו מוכר הרוויח סכום של כמעט חצי ממחיר של דירה חדשה, על הגב של אלפי אנשים שהאמינו באופן כמעט עיוור שאפשר לרזות מהר ובקלות גם בלי לזוז מהכורסא, תוך כדי שאתה אוכל מה שאתה רוצה.
וזה רק באתר אחד, ביום אחד בשנה, ובמדינת ישראל, כשהתחלתי לחשוב על זה ככה הגעתי למסקנה שזה אפיק השקעה לא מבוטל.
הון תועפות, לגמרי.

destiny23

New member
רוזי אני לא יודעת אם אי פעם רמזתי לך

אבל אני פשוט מעריצה אותך ברמות שאת לא מבינה!
את פשוט מטען האנרגיות שלי, אז תודה רבה על כך שלקחת את הזמן לכתוב את הדברים האלו.

עלמה88

New member
שאלות לא קלות

יש היגיון בהמלצה לקבל את עצמך
אם את לא תאהבי את עצמך יהיה קשה לאחרים לאהוב אותך
אבל
לאהוב את עצמך זה משהו שקל לומר, לא קל לבצע
המאבק, הקרב עם המשקל עוזר לך?
יכול להיות שהמאבק הזה לא מאפשר לך לעשות משהו אחר?
למשל לקבל שזה מה יש עכשיו.
לא ממקום של ויתור על עצמך, לעצמך, ממקום מכבד ומטפח.
מה את יכולה לעשות בשביל עצמך כבר עכשיו?
מה את אוהבת לעשות?

יש המון חומר על fat acceptance, (בעיקר של בלוגריות אמריקאיות).
הנה הרצאה קצרה של גולדה פורטנסקי ב-TED היא כותבת הרבה על הדרך ללמוד לאהוב את הגוף
http://www.youtube.com/watch?v=73SXX0w4eY8&feature=player_embedded#!

x41day

New member
אורית היקרה

גם אני כל חיי נאבקתי עם העובדה שאני רזה מאוד, היה לי מאוד קשה לקבל את עצמי, כל הסביבה שלי (חברים ומשפחה) הייתה מורכבת מאנשים שלא היו כל כך רזים כמוני, כל הזמן הייתי צריך לשמוע : "תאכל קצת אתה צריך להשמין", למרות שאכלתי, ואכלתי טוב.
היום אני כבר לא כל כך רזה כמו שהייתי אז, אבל עדיין רזה, ואין לי שרירים כמו לאחוז גבוה מהאנשים שאני מכיר ורואה ביומיום.
אז אולי זה יישמע לך מוזר אבל גם להיות בצד השני זה לא תמיד פיקניק.

דבר אחד אני יודע בוודאות, והיה לי חשוב לכתוב את זה :
יש אנשים שאוהבים נשים רזות (מקלות מהלכים) ויש אנשים שלא.
יש אנשים שאוהבים נשים מלאות ויש אנשים שלא.
התבנית של המשפט נשארת אותו דבר, אבל תשני את המאפיין ל - נשים עם צבע עור / שיזוף כזה או אחר, נשים בגובה כזה או אחר, נשים שמתלבשות בסגנון כזה או אחר וכן הלאה וכן הלאה.

המדיה התקשורתית מנסה ליצור אצלנו תבנית של יופי, וזה רק עושה רע וגורם לאנשים לתסביכים ולנקיטת פעולות שמנוגדות לטובתם האישית בשם הרצון להיראות כמו...
מניסיוני האישי, אחרי שראיתי בחיי עשרות אלפי נשים מכל סוג שאפשר לדמיין, אין לי הגדרה אחידה ל-"מיהי אישה יפה", לשים על אנשים תווית ולהגיד אני אוהב למשל בלונדיניות, זו טעות מבחינתי, כי יש בלונדיניות יפהפיות, ויש בלונדיניות מזעזעות, אותו דבר לגבי מבנה גוף או כל דבר אחר.
יופי זה דבר דינאמי, יש אחד שיסתכל עליי או עלייך וזה לא יימצא חן בעיניו, ויש אחד שאני או את ניראה לו הדבר הכי יפה עלי אדמות.

תלמדי לאהוב את הגוף שלך לטוב ולרע, כי הוא שלך ורק שלך ואין עוד אף אחד בעולם שיש לו גוף כזה, אל תשווי את עצמך לבחורות במגזינים כי עוברים עליהן הרבה בפוטושופ כדי שהן ייראו ככה.
אני ראיתי במו עיניי פעמיים מה נשים מסוגלות לעשות לעצמן בשביל להגיע למשקל כזה או אחר, ועד היום אני לא מבין איך אפשר לעולל לגוף שלך דברים כאלה.

אז עזבי את המגזינים ואת הטלויזיה, כולם שם תמיד עוברים פוטושופ, מאופרים, לבושים בבגדים הנכונים, עם תאורה נכונה ועם שיניים מושלמות ולבנות, עזבי אותם, כי הם לא מעניינים.
תחשבי על עצמך, אם טוב לך עם עצמך ואת בריאה, מצויין, אף אחד אחר לא צריך לאשר את זה, ואם לא, תשאלי את עצמך למה, ובהמשך אולי תעשי עם זה משהו.

זה קשה, אבל בר ביצוע.

אורית יקרה

יש לי המון קלישאות בשבילך על קבלה ואהבה עצמית אבל האמת היא שמישהו פשוט פתח לי את העיניים יום אחד.
ישבנו בפאב אני וכמה חברים, כרגיל אני השמנה שבחבורה ונכנסה לפאב מישהי שהייתה כפול ממני בגודל. היא פלרטטה עם כל העולם וכל הגברים קרקרו סביבה, כולם רצו להיות חלק ולדבר איתה ולהיות איתה ואני לא הבנתי איך.

חבר טוב ניגש אליי ולחש לי באוזן "את מבינה ? אנשים נמשכים לבטחון עצמי ולא למראה חיצוני. היא משדרת כל כך הרבה כריזמה שאי אפשר שלא לרצות להיות בחברתה" הוא פשוט ניער אותי, הלסת שלי הייתה על הרצפה. זה היה היום שהחלטתי לא לדפוק חשבון יותר. זה התחיל בקטנה, פתאום הלכתי בלבוש שיותר מתאים לגוף שלי, הרשיתי לעצמי ללכת עם מחשופים וחצאיות, גיליתי אהבה מיוחדת לנעלי עקב ותמיד דאגתי להיות מטופחת. גיליתי שאני יכולה להיות שמנה ויפה. אני אגלה לך שמעולם לא הייתה לי בעיה עם גברים אפילו כאלה שנחשבים חתיכים עם קוביות בבטן, כמו שיש כאלה שאוהבים רזות יש גם כאלה שאוהבים שמנות ואת יקירתי בדיוק "כוס התה" שלהם אבל זה בתנאי שאת אוהבת את עצמך מספיק. זה לוקח זמן ויש לא מעט שדים שצריך להילחם בהם אבל זה בהחלט אפשרי.

למעלה