היי לכולן - חדשה כאן!

shaxuca

New member
היי לכולן - חדשה כאן!

אני שנים עם המחלה הזו. הלכתי ללפרוסקופיה באסף הרופא והרופאים שם (3 במספר) המליצו שלא לנתח, בניגוד לדעתו של הרופא שלי. פעם ניסיתי גלולות ברצף למשך 5 חודשים והציסטות נעלמו כלא היו! אך הן חזרו, ועכשיו ניסיתי שוב לקחת גלולות אך לא הקפדתי על הרצף ללא מחזור. כעת הפסקתי אותן לגמרי, וחוויתי בחודש האחרון דימומים קלים, והבטן שלי נפוחה כל הזמן.. האם יש מצב שהציסטות חזרו? בכל מקרה הולכת לבדיקה אצל הרופא ביום שני..

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בהחלט יכול להיות שהציסטות חזרו. אם את מרגישה טוב והציסטות אכן נעלמות אצלך עם דיכוי אז אין מה לרוץ לניתוח. ניתוח גם עלול לגרום לנזקים ולכן רצוי לפנות לניתוח רק כמוצא אחרון כשכלום כבר לא עוזר. ציסטות גם יכולות לחזור אחרי ניתוח ולכן אם גלולות עוזרות לך הקפידי לקחת אותן חבל לתת לאנדו' להשתולל. תעדכני ביום שני על תוצאות הבדיקה

זואילי

New member
../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif

מסכימה עם מייקי. גם לי בדיכוי עם גלולות או זריקות - ציסטות נעלמו. לכן אם אינך מנסה להרות, ואם אין לך פגיעה קשה באיכות החיים - כדאי לך מאוד לשמור על דיכוי. האם כבר עשית ניתוח אחד? אצל איזה רופא את במעקב לאנדו?

shaxuca

New member
לא עשיתי ניתוח

נדמה לי שכתבתי על כך כי הומלץ לי שלא לעבור אותו.. אני מטופלת כרגע אצל הרופא שלי ד"ר ערן כסיף שלמיטב ידיעתי גם עובד בתל השומר..

shaxuca

New member
מה שכן

אני רווקה בת 36 וחוששת שאם ארצה להביא ילדים - חוץ מהגיל שהופך אצלי בעייתי, יהיה לי גם את עניין האנדומטריוזיס :(

נכון אבל אין מה לעשות

האנדו' איתנו וישאר איתנו
אני דווקא רואה בזה יתרון אנו יודעת מראש מה הבעיה ולכן לא נבזבז זמן כמו מישהי שהכל אצלה לכאורה תקין ולא מצליחה להרות. יש לנו את "הפרווילגיה" (אם אפשר לקרוא לזה כך) לקפוץ מהר לטיפולים בהם יש יותר סיכויים להרות. ולכן חשוב כל עוד את לא רוצה ילדים להיות בדיכוי על מנת שהאנדו' לא יחמיר, לשמור אותו על אש קטנה עד כמה שניתן.

shaxuca

New member
למזלי

איני סובלת בשנים האחרונות גם ללא הגלולות. לאחרונה ממש התנפחה לי הבטן (אולי זו עלייה במשקל?) והיו לי קצת הפרשות ורודות אבל כאבים תודה לאל אין משהו מיוחד

זואילי

New member
שאלתי כי סיפרת שאת מאובחנת

ולכן חשבתי שאובחנת בניתוח קודם. אני לא מכירה את הרופא שלך, אבל טוב שאת בביקורת על האנדו. כמו שכבר נאמר, אם אינך מתכננת הריון עכשיו אז כדאי לשמור על האנדו רדום עד כמה שניתן. כאן בפורום יש כמה וכמה יחידניות שבגלל האנדו, והרצון העז לנסות להרות - עשו ועושות את זה גם ללא בנזוג. הכל אפשרי אם יש את הרצון והיכולת ואם אופציה זו כמובן מתאימה. מציעה לך בכל זאת לפנות לחוות דעת נוספת, וכרגיל אני ממליצה על מרפאת האנדו בתה"ש.

למעלה