היי לכולם..

חוקים ואכיפתם

נכון, האכיפה בארץ לוקה בחסר בתחומים רבים. אבל אם רק חלק מהסוסים הגנובים יאותרו כך וכך נגד הגנבים יושגו הרשעות ויוטלו עונשים מרתיעים, וחלק מאלה שמתעללים או מזניחים סוס ש"רק עכשיו קניתי" יתגלו ככאלה שמחזיקים בו לפי השבב שנים, נראה שיפור שאני מקווה ורוצה להאמין שיהיה גדול מסך הקנסות וימי המאסר שיוטלו. - אני מקווה שתיווצר הרתעה וייווצר שינוי מחשבתי שיביא לכך שסוסים, חמורים ובני אדם יוכלו לחיות ברווחה ועם תרומה הדדית ביחד. צ.

הטיפול הטוב...

שהסוסים מקבלים בצב"ח ת"א בטוח יותר טוב מהמקומות שהם מגעים יש לנו את אחד המפרזלים הטובים שיש היום בארץ עומרי סרפר שהוא מוסמך ע"י olds college alberta canada advanced farriei science. שעושה רק ניפלאות לסוסים המסכנים{תמונות יפורסמו בקרוב בפורום} ויש צוות ויטרנרים לסוסים שנותן טיפול מסור וגם כול אחד שהוא בענף הסוסים יודעה שלהחזיק סוס זה יקר אז אחת כמה וכמה שאלו סוסים שדורשים שיקום ארוך זה מסתכם בהרבה הרבה כסף שאין לאגודה מאיפה לתת . המזל הוא שיש אנשים טובי לב שתורמים לאגודה ועוזרים לאותם החמורים והסוסים העומללים שצריכם את זה. ובשביל לזהות מצבים של סוס במצוקה לא צריך להיות גאון יש סימנים מאוד ברורים כמו רזון עבודה בשעות חמות מאוד מישקל יתר על העגלה וכו...... אז שאומרים שצריכים עזרה זה בגלל שיש סיבה לזה ומי שרוצה לדבר אם העגלונים ולהסביר להם איך לטפל וכיצד להיתנהג אם הסוס יכול לעשות את זה באופן פרטי ואו אם עריית ת"א לצב"ח אין את המימון המיותר הזה בימקום היא יותר מתמקדת בשיקום הסוסים והחמורים כי את הדרך בלהסביר לעגלונים עיפה נפשנו אין אם מי לדבר. רק לדוגמה קטנה יש סוס מקסים שכבר הגיעה אלינו בפעם השלישית ומהפעם הראשונה הוא לא היה במצב כול כך טוב אך למרות זו הוא שוחרר לבעלים בתנאים מגבילים ורצון שאולי אפשר אחרת אך התברר שלא כי בפעם השלישת הוא הגיעה במצב של גרדת חמורה בכול הגוף שלא ניתן לתאר שבמצב הזה הוא היה אם עגלה עמוסה הז בבקשה זה לא שלא רצינו לעזור וכיום אחרי שהסוס נימצא כימעט חודש ובמצב הרהב יותר טוב הוא מחפש בית חם .....

תםטםOHIO

New member
מעכב טיפול מקיף

אני בטוחה שאתה אישית ורבים אחרים מעוניינים ביושר לתת פתרון ולתת טיפול טוב וגם לצאת בצד החזק והצודק אבל מתישהו אולי תבין שהפתרון שניתן היום הוא טיפה בים ולפעמים פשוט לא מנוהל בידיים הנכונות. למשל כתבת שבשביל לזהות סימני של סוס במצוקה לא צריך להיות גאון כי יש לכך סימנים ברורים כמו רזון עבודה בשעות חמות ועגלה כבדה מדי. הנקודה אבל היא כאשר אין סימנים ברורים, זכור לי למשל סוס בצבע ביי נמוך ושמנמן יחסית, שהוצג בפניי כסייח בן שנה שנמצא כמה חודשים בשיקום ונראה במבט ראשון יחסית טוב. משהו הטריד אותי בצורה שלו והתגלה שמדובר בסוס בהתפתחות לא תקנית עם קרע פנימי בבטן -הרניה- שמצבו לא זוהה במשך כמה חודשים רק משום שלא הגיע אדם שיכול לאבחן סימן כזה משום שלמד על כך או שהוא בעל נסיון להבחין בכך. סימן לא ברור כזה גרם למות הסוס כי האבחון ולכן גם הטיפול הגיע מאוחר מדי. אדם בעל נסיון, גם ידע להרכיב ארוחה מתאימה לכל סוס כדי לשקם את הרזון בלי להגיע למצבים של עודף חלבון שעלול לגרור מחלות כמו למיניטיס או קוליק ודלקות מעיים ושלשולים. עמותה משקמת תחזיק אדם כזה עם נסיון שידע למשל שלסוס החדש שנכנס לשיקום יש סטרנגלס מדבק ושיש לבודד אותו משאר הסוסים. אולם, לעמותה אין אורוות בידוד, עם כל מה שדרוש כדי לטפל בסוס חולה ולכן הדבקה של כל הסוסים היא מצב בלתי נמנע. משרד החקלאות ומשרדים אחרים שתומכים בנושא כולל העירייה/תקשורת/אנשי סוסים שומעים מהעמותות שיש להן פתרון למצב וסומכות על זה, בזמן שלא כך המצב ולכן לא עובדים לקראת פתרון ממוסד יותר מקצועי ומקיף יותר שיוכל לעזור לכמות הסוסים שצריכה עזרה וטיפול טוב.

fliperit

New member
נדמה לי שאתה שוכח

שהעגלונים הם לא רק "עגלונים", אלא בני אדם, שחיים מאוד בקושי ובעבודה קשה. מגיעה להם עזרה כמו לסוסים. מעניין אותי לדעת כמה מאמצים בהסברה השקעתם, אם יש סוסים שחוזרים כל כך הרבה פעמים. תנאים מגבילים זה לא מספיק. העגלונים לא רעים, הם רק בורים (חלקם כמובן) בנושא הטיפול בסוסים, והם צריכים הדרכה צמודה.

shirli0811

New member
../images/Emo45.gif

הרבה מהם יצאו מעולם הפשע ומנסים לשקם את עצמם בעזרת העגלות והסוסים. יש להם משפחות להאכיל, וההשכלה שלהם בנוגע לטיפול בסוסים נמוכה. את הכסף המועט שהם מרוויחים הם יעדיפו להשקיע במשפחה שלהם מאשר בסוסים, לכן העמותות צריכות לתת גם לעגלונים להיות פעילים בתהליך השיקום, לעזור בשיקום העגלונים עצמם. כמובן שאני לא מדברת על עגלונים שמכים את הסוסים אלא על כאלה שכן מגלים נכונות לטפל בסוסים כמו שצריך ולהתפרנס....

fliperit

New member
כל כך פשוט....

איך לא חישבו על זה קודם?!? באמת אביתר, האנשים האלה בקושי מאכילים את הילדים שלהם. מאיפה יהיה להם כסף לטנדר? גם אם הם ימכרו את הסוס והעגלה במחיר מופקע (ואני בספק אם ימצאו מי יקנה), יהיו חסרים להם כמה עשרות אלפי שקלים בשביל טנדר. זה נכון שהם צריכים לעבור לשימוש בטנדרים, אבל הממשלה צריכה לעזור להם בכך (אם ברצונה לעזור לסוסים המסכנים ולאנשים המסכנים).

נו בסדר

אז הממשלה שלנו צריכה להקים איזה ארגון שמחלק טנדרים לאלטע זאכנים שמשתמשים בסוסים. לא טנדרים האמרים חדשים שעולים הון תועפות, אלא טנדרים כאלה ישנים וחלודים בשקל כמו שיש לערבים.... זה לא עד כדי כך הוצאה גדולה למדינה הקמצנית שלנו...... אחרי הכל אין כל כך הרבה אלטע זאכנים בארץ

L O S

New member
למדינה

הקמצנית שלנו יש בקושי כסף ואת הכסף הזה הם צרכים למשהו אחר במקום לחלק מכוניות. ועם כבר להביא כסף אז זה לאנשים שיעשו בהם שימוש נכון וטוב לטובת הסוסים

fliperit

New member
זה לא כ"כ פשוט.

קודם כל, גם טנדרים ישנים וחלודים עולים כמה עשרות אלפי שקלים, ויותר מכך- אם הם ישנים הם צריכים ביקורים תכופים במוסך..וזה לא בחינם. הממשלה לא מנהלת נכון את התקציב שה, ולכן מעט מאוד (ולא ספיק) כסף מגיע לעניים, והרבה מאוד כסף מגיע לעשירים. אף חבר כנסת לא ירוץ להצביע בעד הצעת חוק שתקבע שעל הממשלה לחלק טנדרים חינם.

למעלה