נראה לי רעיון מדליק.
לי כאמא לא היתה התנגדות לשים את ילדי בגיל שאת מדברת עליו בקיטנה שמנוהלת על ידי שני בוגרי כתה י´ (כמובן, תלוי באופי שלכם, אבל זה נראה לי בטוח לפחות כמו לשלוח אותם לפעולה בצופים). אני חושבת שתלוי גם כמה ילדים אתם מתכננים לקבל לקיטנה שלכם (לא יותר מדי!), באילו שעות תערך הקיטנה (צריך להתאים להורים עובדים) ובאיזה איזור אתם מתגוררים. קחו בחשבון, שבגלל המצב הבטחוני הרעוע, יתכן מאד שהורים יחששו לשלוח את הילדים למקום שיש בו הרבה ילדים והוא לא מאובטח. אם לא יהיו המון ילדים, זה שיקול פחות משמעותי (קצת כמו לשלוח אותם לחבר). לגבי השאלה מה מושך את הילדים - צריך לשאול את הילדים (את יודעת מה, אולי אני אבקש מהבן שלי להכנס יותר מאוחר ולכתוב מה הוא היה רוצה), אבל נראה לי שפעילויות יצירה מגוונות (חימר, צבעי ידיים, גבס, יצירה בחומרים מעניינים וכו´), פעילויות מים (על זה צריך להודיע מראש ולדאוג שהילדים יביאו בגדים להחלפה ומגבות), פעילויות ספורטיביות (אם אתם מתמצאים היטב בעצמכם בספורט כלשהו, זה יכול להיות יתרון), סיפורים בהמשכים, אולי יום בישול, משחקי מחשב. הפעילויות צריכות להיות מגוונות ומעניינות כדי שהילדים לא ישתעממו. ילדים בגילאי 6-8 הם צרכנים קטנים ויודעים מה הם רוצים. כדאי לכם גם לחשוב על עניין האוכל - אם הקיטנה היא עד שעות אחר הצהרים, תצטרכו לארגן ארוחת צהרים, אבל גם אם הקיטנה היא, נניח, מ-8 עד 13, תצטרכו לתת להם כריכים ופירות לארוחת 10 או לבקש שכל אחד יביא מהבית. אני לא יודעת איך החצר שלך מאורגנת, אבל קחי בחשבון שצריכים להיות אזורים מוצלים - לא הייתי רוצה שהילד שלי ישהה ימים שלמים בשמש. וכדאי גם לבקש מההורים לשלוח עם הילדים קרם הגנה, ולדאוג שהילדים יתמרחו היטב (כולל לעזור להם). אתם יכולים להכין עם הילדים הצגה (כולל תחפושות ותפקידים לכל הילדים) - נראה לי שזו פעילות כיפית, שאפשר לעבוד עליה קצת כל יום, ובסוף הקיטנה לעשות את ההצגה (אפילו בתור הופעה להורים), או להזמין תיאטרון בובות שיעשה הצגה לילדים (קחו בחשבון שיש לזה עלות, וצריך לתמחר את זה במחיר הקיטנה). ולגבי המחיר - תוכלו להחליט כמה כסף לגבות רק אחרי שתחליטו על התכנית ותחשבו כמה זה יעלה לכם. אבל כדאי גם לברר מחירים של קיטנות אחרות באזור, כי קיטנה שמנוהלת על ידי 2 בוגרי כתה י´ (ולא מדריכים מקצועיים) צריכה להיות גם אטרקטיבית מבחינת המחיר. נשמע לי רעיון ממש מדליק. שיהיה לכם בהצלחה.