היי לכולם !

cute dolly

New member
היי לכולם !

אני בת 15 וחצי, מסיימת כיתה י´ ( בחופש הגדול אהיה בת 16 ) ואני מתארת לעצמי שרובכם תוהים מה אני עושה כאן :) אז ככה, אני וחבר שלי ( גם הוא בן 15 וחצי ) מאוד מאוד אוהבים ילדים ! אנחנו שוקלים לפתוח בחופש הגדול מעין "מיני קייטנה" לחודש שתהיה בחצר הבית שלי ( חצר ענקית .. ). בינתיים אנחנו מנסים לתכנן את הרעיון על מנת שנוכל להוציאו לפועל יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתוכלו לענות לי על כך הקייטנה היא לילדים בין הגילאים 6-8 מה אתם, בתור הורים הייתם רוצים שיהיה בה ? מה היה מושך אותכם לשים את ילדכם בקייטנה שכזו ? והאם הייתם מסכימים לשים את ילדכם בקייטנה שמנוהלת על ידי 2 בוגרי כיתה י ? אני מאוד מקווה שתוכלו לענות על כך, כיוון שאני רוצה לכסות את כל הנושאים לפני שאוציא רעיון זה לפועל, ולפני שאחליט האם יש לי את כל הדרוש על מנת לפתוח קייטנה שכזו מקווה שתוכלו לענות :)

לאה_מ

New member
נראה לי רעיון מדליק.

לי כאמא לא היתה התנגדות לשים את ילדי בגיל שאת מדברת עליו בקיטנה שמנוהלת על ידי שני בוגרי כתה י´ (כמובן, תלוי באופי שלכם, אבל זה נראה לי בטוח לפחות כמו לשלוח אותם לפעולה בצופים). אני חושבת שתלוי גם כמה ילדים אתם מתכננים לקבל לקיטנה שלכם (לא יותר מדי!), באילו שעות תערך הקיטנה (צריך להתאים להורים עובדים) ובאיזה איזור אתם מתגוררים. קחו בחשבון, שבגלל המצב הבטחוני הרעוע, יתכן מאד שהורים יחששו לשלוח את הילדים למקום שיש בו הרבה ילדים והוא לא מאובטח. אם לא יהיו המון ילדים, זה שיקול פחות משמעותי (קצת כמו לשלוח אותם לחבר). לגבי השאלה מה מושך את הילדים - צריך לשאול את הילדים (את יודעת מה, אולי אני אבקש מהבן שלי להכנס יותר מאוחר ולכתוב מה הוא היה רוצה), אבל נראה לי שפעילויות יצירה מגוונות (חימר, צבעי ידיים, גבס, יצירה בחומרים מעניינים וכו´), פעילויות מים (על זה צריך להודיע מראש ולדאוג שהילדים יביאו בגדים להחלפה ומגבות), פעילויות ספורטיביות (אם אתם מתמצאים היטב בעצמכם בספורט כלשהו, זה יכול להיות יתרון), סיפורים בהמשכים, אולי יום בישול, משחקי מחשב. הפעילויות צריכות להיות מגוונות ומעניינות כדי שהילדים לא ישתעממו. ילדים בגילאי 6-8 הם צרכנים קטנים ויודעים מה הם רוצים. כדאי לכם גם לחשוב על עניין האוכל - אם הקיטנה היא עד שעות אחר הצהרים, תצטרכו לארגן ארוחת צהרים, אבל גם אם הקיטנה היא, נניח, מ-8 עד 13, תצטרכו לתת להם כריכים ופירות לארוחת 10 או לבקש שכל אחד יביא מהבית. אני לא יודעת איך החצר שלך מאורגנת, אבל קחי בחשבון שצריכים להיות אזורים מוצלים - לא הייתי רוצה שהילד שלי ישהה ימים שלמים בשמש. וכדאי גם לבקש מההורים לשלוח עם הילדים קרם הגנה, ולדאוג שהילדים יתמרחו היטב (כולל לעזור להם). אתם יכולים להכין עם הילדים הצגה (כולל תחפושות ותפקידים לכל הילדים) - נראה לי שזו פעילות כיפית, שאפשר לעבוד עליה קצת כל יום, ובסוף הקיטנה לעשות את ההצגה (אפילו בתור הופעה להורים), או להזמין תיאטרון בובות שיעשה הצגה לילדים (קחו בחשבון שיש לזה עלות, וצריך לתמחר את זה במחיר הקיטנה). ולגבי המחיר - תוכלו להחליט כמה כסף לגבות רק אחרי שתחליטו על התכנית ותחשבו כמה זה יעלה לכם. אבל כדאי גם לברר מחירים של קיטנות אחרות באזור, כי קיטנה שמנוהלת על ידי 2 בוגרי כתה י´ (ולא מדריכים מקצועיים) צריכה להיות גם אטרקטיבית מבחינת המחיר. נשמע לי רעיון ממש מדליק. שיהיה לכם בהצלחה.

cute dolly

New member
תודה רבה על התגובה !

שקלנו לעשות זאת לכ-14 ילדים. החצר כולה "מכוסה" בפרזנט ( אין לי מושג איך רושמים את זה, אבל זה כמו גגון כזה שמצל על כל המקום ! ). בגלל הגודל שלה אנחנו גם מתכוונים לקנות בריכה מתנפחת של 3 מטר אורך על מטר שמונים רוחב ולשים שם, כיוון שאיננו מוכנים לקחת אחראיות ( ולדעתנו, ההורים גם לא יסכימו ) על לקיחת הילדים שלהם לבריכה עירונית/ים. אנחנו גרים באילת, והבית שלי די מרוחק מהקניון המרכזי, כך שאין סכנה ביטחונית. חבר שלי מתנדב במד"א כבר כשנה, והוא עבר קורס של 3 שבועות בעזרה ראשונה -אנחנו גם מתכוונים לדאוג שיהיה לנו תיק עזרה ראשונה ( אחי הגדול בן ה-25 מתנדב במד"א כבר מגיל 14, והוא חובש מקצועי כך שזה לא מהווה בעיה ). אנחנו מתכוונים לעשות כל מיני פעילויות יצירה, משחקי חברה וטיולים באזור שליד הבית שלי ( אין חשש לבעיה, אנחנו גם מתכוונים לבדוק כל אזור שנטייל בו קודם ), חוץ מזה אנחנו גם מתכוונים "להזמין" פעילויות כמו - תאטרון בובות, מופע קסמים וכו הרעיון של ההצגה בהחלט מצוין ואנחנו מתכוונים להשתמש בו, כנ"ל לגבי הרעיון לפיו הילדים יוכלו להביא ארוחת בוקר מהבית. כמובן שנחלק להם ארטיקים ותהיה אספקה זמינה של שתייה. אנחנו גם מתכוונים לעשות זאת במשך כחודש - 6 ימים בשבוע, כאשר כל יום מ-8 עד 2, ובימי שישי עד 1 ! מה דעתך על הרעיון ? האם זה מוגזם/דרוש שיפור ? נשמח לשמוע עצות נוספות כי אנחנו באמת רוצים שזה יהיה מתוכנן כראוי ! ותודה על התגובה שוב !!!

איריתוש

New member
ל- CUTE DOIIYמאד נהנתי

מאד נהנתי לקרא את הודעתך הראשונה והשניה. נראה לי שאת לוקחת את עניין הקיטנה ברצינות הראויה, ולא רק כהרפתקאה כייפית. האמת היא שאת רוב הדברים שרציתי לכתוב לאה_מ כבר כתבה לך. אני אכתוב פעילויות שנראה לי שכייף לעשות בקייטנה ותסלחי לי אם אני אחזור אחרי דברי לאה . יום בישול - ארוחות בוקר יצירתיות: מרצועות מלפפונים, עגבניות, זיתים פרוסים, ביסלי גריל, ועוד ניתן ליצור פרצופים מדליקים על כריך מרוח בגבינה או חומוס. על כריך מרוח בשוקולד אפשר לפסל פרצופים או דברים אחרים מסוכריות עדשים, בייגלה מקלות ועיגולים, נחשי גומי ועוד כיד הדמיון. באותו יום בישול כדאי גם לעשות כדורי שוקולד - ילדים מתים על זה או להמיס שוקולד, ליצוק לתבניות ולתת לילדים לקשט בממתקים שונים - פיסול בשוקולד. פעילות יצירתית אחרת במסגרת אותו יום בישול: מחרוזות מפסטה. את "צינורות" הפסטה הקצרים אפשר לצבוע בטושים שלא על בסיס מים. קישוטם בקוים ועיגולים בצבעי אדמה נותנים להם סגנון אפריקני. יום דרמה: מחליטים על סיפור ידוע לכולם, קונים בדי "אלבד" שהם זולים מאד ולא נפרמים (ישנן מפות חד-פעמיות מבדים אלו) ומצויים בכל הצבעים. ומרכיבים תלבושות פשוטות (במקום לתפור אפשר להדביק עם נייר דבק עבה). מכינים תפאורה - ציור על כמה בריסטולים צמודים בגודל גליון שאותו מציירים כל הילדים יחדיו בעזרת מכחולים או כל הבא ליד. מאפרים את פני הילדים. מכינים טקסט כתוב לכל ילד, מוסיקה, וההצגה יוצאת לדרך. (כל הפעילות הזו אורכת ממש יום שלם!) יום מים: משחקי בריכה, בלוני מים, בועות סבון מכלים בצורות שונות. ציורים בצבעי מים, הדפסים של טיפות צבעי שמן שצפים על פני גיגית מים (מניחים עליהם דף נייר והם נספגים בו בצורות שונות. מניחים לייבוש ומכינים מסגרת מרצועות צבעוניות או קרטון גלי וכו´). ביום זה אפשר לעשות כל מיני ניסויים בתחומים: ספיגה וחילחול, צבירת מים, התאדות ועוד. יש לי עוד המון רעיונות, אבל כבר ההודעה הזו מספיק ארוכה. אם תרצי עוד רעיונות כתבי לי ואשמח לכתוב שוב. המון בהצלחה

דסי אשר

New member
את אדירה, cute doiiy

אולי אני לא מסתובבת במקומות הנכונים, אבל מה שעשית, בפניה לפורום, מראה על חשיבה מאד מאורגנת = עתיד המנהל עסקים בטוח. או שאני לא מצויה, וכולם נוהגים כמוך. שנית, תהיי בקשר הדוק עם איריתוש- תסמכי עלי, היא פשוט מקצועית בנושא, אני לא צוחקת. יצירתית, אוהבת ילדים, ובין השאר מתפרנסת מכך שהנה יצירתית. נכון לעכשיו, אילת היא המקום הכי בטוח במדינת ישראל... עסקים שנעשים בבית, לא מזוהים כגן, ולכן למשל משפחתונים יותר בטוחים מגנים.... אחרי שתאספי מידע על תכנים, השלב הבא הוא תכנון עלויות, כדי שלא רק הילדים יהנו, אתם תהנו מהעבודה, אלא שגם תרוויחו את לחמכם(לא אמרת שאתם מתנדבים) ובמיוחד שלא תפסידו כסף. וגם אם כן, זו תהיה הכנה ללימודי מנהל עסקים בעתיד, או לפתיחת גן פרטי בעתיד.. דסי

תמר של

New member
איזה רעיון יפה וכל הכבוד

התכנונים שלכם נשמעים נפלא וקיבלתם עצות טובות. לי אין כ"כ מה לתרום כי אני לא מבינה עדיין בגילאים המדוברים, אבל רציתי לומר לך שאת נשמעת אחראית ונהדרת ואם בני היה גדול יותר ואם לא היינו גרים בקצה השני של הארץ, הייתי שמחה להפקיד אותו בקייטנה כזו. ובקיצור- שיהיה בהצלחה!!

cute dolly

New member
תודה רבה רבה על כל התגובות :)

למען האמת אני מתכננת להיות פסיכולוגית לילדים כשאהיה גדולה :) שמחתי לקרוא את כל הרעיונות ותודה רבה על כל איחולי ההצלחה :) איריתוש - הרעיונות שלך בהחלט מדליקים מקוריים מאוד ותמיד אשמח לשמוע עוד ! רציתי להתייעץ עמכם בעניין האוכל. בפורום אחר קיבלתי תגובה כי ארוחת עשר בלבד אינה מספיקה לילדים עד השעה שתיים. ולכן חשבנו על הרעיון הבא - נבקש מהורי הילדים לשלוח עמם ארוחת עשר, בשתיים עשרה נביא להם שוקו ולחמניות ( סתם נדמה לי או שזה הפך להיות המאכל הלאומי לילדים בימי הקיץ ? ) וב-2 נחלק להם ארטיקים לפנים שהם הולכים. מה דעתכם על הרעיון ?

לאה_מ

New member
נשמע טוב.

אולי תוסיפו פרי (אבטיח, למשל, גם לא יקר, רוב הילדים אוהבים, וכיף לאכול בקיץ). לגבי הורים לילדים ביסודי - ראיתי את התגובות שם. גם אני לא חושבת שזה קטילה. אבל עניין הביטוח באמת מאד מאד חשוב, וכדאי לכם להתייעץ עם סוכן ביטוח. לגבי השהות בחוץ במשך ימים שלמים - אתם אילתים, אז אתם יודעים אם זה אפשרי או לא וכמה כיף לעשות את זה. ולגבי הבריכה - ראשית, גם בריכה בגובה 50 ס"מ וילדים בני 6 צריך להיות מאד מאד מאד זהירים, להשגיח כל הזמן. אבל נראה לי שמה שיותר כיף לעשות עם מים (מכיוון שבכל זאת, זה לא בריכה "אמיתית", שאפשר ממש לשחות בה), זה משחקי מים (כל מיני השפרצות מים, בועות סבון מכל מיני סוגים, ניסויים במים וכו´).

krn

New member
מעניין...

בפורום של הורים שלילדים ביסודי די קטלו את CUTE DOLLY.

cute dolly

New member
אני לא חושבת ש-קטלו זו המילה הנכונה

הרי מטרת כתיבתי כאן היא לשמוע הערות/הצעות והכי חשוב - ביקורות על מנת שאוכל לתכנן את כל הנושא כראוי הרי עדיף לי לשמוע כמה שיותר מוקדם הערות ( אפילו אם לפי הערות אלו כל התוכנית הזו מגוחכת או דברים נוספים בסגנון ), מאשר להיתקל בהם אחר כך, ושכל הרעיון ירד לטימיון.

sibi

New member
כל הכבוד!!!

עוד לא ביקרתי בהורים ביסודי, אבל התגובה שלך יפה ובוגרת! אל תתני לאף אחד לשבור אותך! מה שכן, אולי כדאי לחלק את התכנית לשנימחזורים - חודש זה המון זמן להחזיק חבורה של בני 8-9. אולי כדאי להתחיל בשבועיים, ואם זה ילך טוב, ולא תגמר לכם האנרגיה והחבר´ה לא ישברו אתכם, להמשיך? אגב, למה בחרתם דוקא בגילאים האלה?

דסי אשר

New member
אני אוהבת מאד את הילדים שלי

אבל היייתי בהחלט שמחה לגדל ילדה נספת כמוך... דסי

galivar

New member
כל הרעיון נשמע לי מקסים, אחראי

ובוגר.אני אישית, הייתי מעדיפה לשים את הילדה שלי אצל שני בוגרי י´ מלאי מרץ (כמובן בודקת את מידת אחריותם) מאשר אצל גננת מותשת ועצבנית
) מלבד עניין הביטוח הייתי נזהרת גם מרעיון יום הבישול. רעיון הסנדוויצ´ים של איריתוש מקסים, אבל לא הייתי מתעסקת עם גז או עם תנורים חמים... האם גם פנים הבית עומד לרשותכם או רק החצר? הייתי חושבת על עוד משהו לאכול מלבד פרי או ארטיק. אולי סנדוויצ´ים. משהו יותר מזין ומשביע. בכל זאת עד שתיים...לא מעט זמן. שיהיה המון בהצלחה!!! איה

galivar

New member
כל הרעיון נשמע לי מקסים, אחראי

ובוגר.אני אישית, הייתי מעדיפה לשים את הילדה שלי אצל שני בוגרי י´ מלאי מרץ (כמובן בודקת את מידת אחריותם) מאשר אצל גננת מותשת ועצבנית
) מלבד עניין הביטוח הייתי נזהרת גם מרעיון יום הבישול. רעיון הסנדוויצ´ים של איריתוש מקסים, אבל לא הייתי מתעסקת עם גז או עם תנורים חמים... האם גם פנים הבית עומד לרשותכם או רק החצר? הייתי חושבת על עוד משהו לאכול מלבד פרי או ארטיק. אולי סנדוויצ´ים. משהו יותר מזין ומשביע. בכל זאת עד שתיים...לא מעט זמן. שיהיה המון בהצלחה!!! איה

רעיון נוסף לפעילות

אולי עבודות יצירה יותר של "גדולים" כמו לקנות דברים מעץ (מדף קטן, קופסאת תכשיטים,תחתית לדברים חמים....) ולצבוע ביחד. אולי לבקש מהם להביא ע"מ לא לייקר את המחיר. בכתה של גילאי 6 למדו על החלל והם הכינו דגם חללילת ע-נ-ק מקרטונים, צבעו וכו´. כמובן שקראו ספרים בנושא החלל וכו´. בישוב של חברים התארגנה קב´ הורים וכול הורה היה צריך להפעיל חבורה של 6 -7 ילדים. הם עשו יום בישולים אצל אחד, ואצל הורה אחר הם צבעו את קיר המחסן בחוץ, הורה אחר לקח לסרט, הורה אחר אירגן תיבת תחפושות עמוסה ואצל אחת אחרת הם עשו "יום ספר" כתבו ואיירו ספר בעצמם (אם עזרתה) סתם רעיונות שעלו לי ראש, מקווה שעזרתי במשהו בהצלחה, וכול הכבוד על היוזמה!!!

למעלה