היי לכולם!

Turner1

New member
היי לכולם!

על מנת להתקבל לרפואה מה צריך להיכלל בבגרות? במתמטיקה- אני מבינה שזה צריך להיות 5 יח' (שאני עושה) אבל איזה ציון סופי צריך כדי שזה יספיק? באנגלית- אני עושה 5 יח' ואין לי בעיה, הכל טוב... הבעיה היא שאני לא במגמת חקר/ביולוגיה/ כימיה... תעודת הבגרות הסופית שלי תכלול הרבה יח' (שלושים ומשהו) אבל אף אחת מהן היא לא פיזיקה, ביולוגיה או כימיה... האם זה אומר שאצטרך להשלים? תודה מראש

m0sh3

New member
באוניברסיטת ת"א

תצטרכי להשלים פיזיקה וכימיה [יש קורסי השלמה קצרים המיועדים ספציפית למועמדים לרפואה]. במתמטיקה אני משער שאת צריכה לעבור , כי יש דרישה גם ל5 יח' מתמטיקה בת"א. מעבר לזה, לא נראה לי שהציון משנה , רק שתעברי במקצועות שהם דורשים. מה שמשנה בשורה התחתונה זה הסכם , ואם תעמדי בו - תתקבלי.

kontsy

New member
הקורסים הם חודשיים

אני לא יודעת לגבי כימיה אבל בפיזיקה בסופו של דבר היה לנו מבחן בדיחה עם ממוצע 95 בערך... יש הרגשה שזה די קורסי ח"ל (חייב לעבור) כי אחרי שעברת את הסכם ואת המו"ר והכל באמת לא הגיוני שבגלל הקורסים האלה לא תתקבלי. מעולם לא שמעתי על מישהו שלא עבר את הקורסים האלה וההרגשה הכללית היא שהאוניברסיטה עושה אותם יותר בשביל להרוויח כסף על חשבון התלמידים לעתיד (הקורסים עולים 1100 כל אחד נכון להשנה)

m0sh3

New member
בנוגע לכימיה ,

המרצה מעולה , הקורס מתפרס על קצת פחות מחודשיים ויש 13 מפגשים של 3 וחצי שעות כל אחד [חצי שעה מתוכן הפסקה]. לא קשה במיוחד , ונותן בסיס טוב להבנה בהמשך לפי דעתי.

Dr casper

New member
בירושלים

מי שמקבל פחות מ-70 בחמש יחידות, או פחות מ-80 בארבע יחידות, צריך לעשות קורס חדו"א.

למעלה