היי לכולם

digitalman

New member
היי לכולם

קמתי ב -5 בבוקר - משהו העיר אותי, כנראה, איזה חלום רטוב על משהו אפוי כזה, טוב. לבוקר. לא התעצלתי ואמרתי שהפעם ננסה משהו חדש. נראה מה קורה עם נספיג בצק של לחמניות בהרבה מים, וקבלתי את המתכון הבא בערך. 1 ק"ג קמח לבן 300 גרם קמח מס' 3 של שטיבל 40 גרם שמן 2 כפות מלח 2 כפות סוכר 40 גרם שמרים יבשים 2 ביצים גרעיני חמניה קלופים לא קלויים אגוזי מלך שבורים והשוס - 1.2-1.4 ליטר מים פושרים. שמים בקערת מיקסר בתחתית שמרים וסוכר עליהם את הקמחים, ושאר המרכיבים מפעילים על לישה איטית ומוסיפים את המים. מקבלים ממש בוץ דליל,(איכס) שממלא חצי מהקערה. ניתן בתחילה זה מפחיד, כי קשה להאמין שהעיסה הזו בצק. אח"כ שמתי לתפיחה כשעה וחצי - התנפח וגלש מהקערה. הכיתי באגרוף את הבצק ששקע פנימה, ונדבק לי על היד (בפעם הבאה אהיה חכם ואקמח אותה), והשארתי שוב לתפיחה. ושוב הבצק תפח למימדים מונסטריים, ואח"כ קמחתי את הידיים ולשתי כדורי בצק (שהיו דביקים במקצת) והנחתי על תבניות עם נייר אפיה. לאחר תפיחה הגונה, הכנסתי לתנור חם כ -200 מעלות, וקבלתי לחמניות, קלות, אווריריות, עם הפתעות של גרעיני חמניה ואגוזים. יוצאים כ -30+ לחמניות. איזו ארוחה עשיתי על הבוקר, ואז... קמה אשתי, לקחה לחמניה עם הקפה, טעמה, אמרה, "יו... איזה טעים" הפסיקה לדבר, לקחה סלסלה מקש העמיסה את כל הלחמניות, אמרה לי, "לך מספיק רק שתיים" ולקחה את כל הלחמניות לעבודה. נשארתי עם טעם של עוד.. אני חושב, שהלילה אני אקום בלי שתרגיש ואכין לי לחמניות משלי ואחביא אותם... ביי

נירהמ1

New member
../images/Emo9.gifאהבתי את הסיפור- ותודה על המתכון

בדיוק שאלתי אותך ב"שרשור הקפה" לאן נעלמת לנו? המתכון נראה ממש טעים. שוב תודה.

digitalman

New member
דיגי הולך ונעלם

דיגי נטש את האפיה, בצער... ועבר לאפות ירקות, לקצוץ אותם, למעוך אותם ושיא האכזריות, לאכול אותם. וכך דיגי הפסיד 8 ק"ג ובתקווה לעוד... בצער רב, בני משפחתי מהנהנים בראשם ואומרים "כן.. .זה ממש טעים".. כשאני דוחף להם עוד סלט ומאחורי הגב אני שומע אותם אומרים: "מחכים שישבר... יום שישי בלי קיש אישי זה לא יום שישי, כמו שיום שבת בלי עוגה אחת לפחות זה לא שבת..." אגב מתכון לסלט מהמם: לקט ירקות - יותר נכון, עשבים - כזה שקונים בסופר או בחנות ירקות המכיל עלי סלק, מיזונה וכדומה. קוצצים אותם, מוסיפים קוביות מנגו טרי, גרגרי רימונים, מחביאים בפנים קצת אגוזים או פקנים... ואגב ניתן להחליף את המנגו בקוביות משמש מיובש... על הכל שמים מעט אבל מזה מעט שמן זית אמיתי, לימון סחוט, מעט מלח וקצת סוכר לשבור את חמיצות הלימון ומקבלים סלט צבעוני, ארומטי, וטעים טעים...

נירהמ1

New member
שמחה לשמוע שאתה "נעלם" - כמובן

מהסיבות הטובות והנכונות. יש כאן גם מתכונים נהדרים לסלטים (לא רק אפיה). תישאר ו"תעזור" גם לנו לעשות דיאטה.

nicki3

New member
היי דיגי, באת בזמן הנכון../images/Emo13.gif

יש לי בבית את כל החומרים לסלט שציינת, ויש מחר אורחים, ובדיוק אני מסתכלת על כל העלים הירוקים ומנסה לחשוב איך להוציא מהם סלט מעניין.... תודה על המתכון!!!!

digitalman

New member
שיהיה בהצלחה

מחר תרווי נחת מזה שתראי את האורחים שלך אוכלים עשב כמו "פרות במרעה" ומתענגים עליו. ואם יתרגשו יגידו גם "מו". (סתאם.... אחלה סלט - בהצלחה).

yifatushc

New member
דיגי, שלום ../images/Emo24.gif

כיף לראותך שוב!! וכל הכבוד על ה-8 ק"ג, ישר כוח! אתה מוזמן להשאר עמנו, וכמובן הפורום הוא לא רק לאפיה אלא לכל מתכון שעולה בדעתך לשתף אותנו בו (ובשושו אגלה לך שיש לנו אפילו פינה בשרית במאמרים...
). ירקות תמיד יתקבלו בשמחה, בכל צורה ובכל דרך אפשרית. תודה על המתכון לסלט, נשמע טעים ומפתה...
יפעת

digitalman

New member
יפעת היי- אפשר משהו בשרי?

שמחתי לכל הברכות שלך ושל כולם. אפרופו בשרי, יש לי משהו מזה יפה וטעים. קוראים לו "שפיצים" (סתאם - מאפה פילו עם בשר). זה הולך כך: מפשירים לפי ההוראות חבילה של עלי פילו. לוקחים 1/2 ק"ג בשר טחון - אני מעדיף בשר טרי שבחרתו וטחנתי אם לא יש בשר טחון בסופר. 2 בצלים יבשים רגילים 1/2 כוס של צנוברים מלח פלפל שחור גרוס טרי שמן זית (מעט - כי עושים דיאטה). ביצה טרופה למריחה קצח לקישוט ואקזוטיות של הטעם. שמים במחבת את השמן ומדליקים את האש מתחת למחבת. בינתיים קוצצים דק את הבצלים. מכניסים למחבת ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו במזלג בתוך המחבת ומטגנים תוך כדי בחישה עד שמוכן. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם. במחבת שני שמים מעט שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד למצב שהם מתחילים להשחים. זהירות בשניה הם נשרפים. מצרפים את הצנוברים לתערובת הבשר. מערבבים ומניחים לזה להתקרר בצד. אפשר לטעום, אפשר לאכול ככה, ואפשר לעשות מזה מילוי לקובה להוסיף רסק עגבניות ושום ולעשות מזה רוטב לפסטה בולונז. נו. נמשיך פותחים ומישרים את עלי הפילו. לוקחים עלה, חוצים אותו עם סכין לאורכו. מברישים את העלה במעט שמן זית ומניחים עליו את החצי השני. באמצע החלק התחתון שמים מלית כ -4 כפות נדיבות, ומקפלים למשולשים. מספר פעמים ומקבלים מעין בורקס ממולא בבשר הנראה מקופל חד - ממש עם שפיצים. כשהמאפים מסודרים בתבנית, מורחים עליהם ביצה טרופה ומפזרים עליהם קצח. אופים בתנור 180 מעלות בחלק התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב. יוצאים מאפים שחומים, מבריקים, ריחניים, שנראים כמו בורקסים עם שפיצים חדים. מסדרים לפני הגשה בצורה אקרעית אל צלחת מרובעת, ובצורה זו זה מדגיש את השפיצים. בתאבון. אז איפוא החלבי? טוב... כיוון שזה הפורום, ניתן להכין מלית של בורקס כגון שאריות גבינות, ביצה, מלח, פלפל, גבינה רכה כלשהי, טועמים אם זה טעים? ממלאים את הפילו כמו למעלה. טוב... ניתן לקחת את המלית הזו ולהוסיף עלי תרד חלוטים וקצוצים וממשיכים טוב... ניתן להוסיף מליות אחרות כגון פטריות עם בצל וכדומה. מה שחשוב פה זה ה"שפיצים". בתאבון

yifatushc

New member
וואו דיגי....../images/Emo67.gif

נשמע ממש טעים! תודה על המתכון והתיאור המפורט. אכניס את זה למאמרינו תחת הקטגוריה הבשרית, וגם האופציה החלבית שנתת נשמעת טוב. הייתי מנסה גם עם גבינת עיזים, פסטו ועגבניות מיובשות (השילוב המנצח שאני אוהבת בכריכים, מאפים ופסטות). יפעת

נירהמ1

New member
../images/Emo3.gifרק לקרוא את המתכון עושה חשק

להכין. נשמע ממש טעים - גם המלית הבשרית וגם החלבית.
תודה רבה

satr

New member
דיגי ברוך הבא - איזה סיפור יפה,

כל הכבוד לך שאתה מתמיד
הלוואי עלי. נשמח אם תישאר ונעשה קבוצת תמיכה - אני התחלתי השבוע אבל בנתיים כלום. ** תודה על המתכונים ורד

digitalman

New member
העיקר שתתמידי

תגידי שלום ללחם, למאפים, לקמח, ל"אוכל חלבי" (סתאם), לפחמימות הטעימות, למתוקים עם השכבות, ותגידי ברוכים הבאים: ירקות, סיבים, קוקוריקו מכובס, הטונה המפורסמת, תקני קוטג' לא 3 קומות, 3 אחוזים... והעיקר, להמשיך לבשל לכולם, לאפות לכולם שלא ירגישו שאת במלחמה, ןשאת לא תרגישי שאת במלחמה. מותר מדי פעם לנשנש, זה במסגרת "הטעימות". אפרופו נשנושים: אתמול לקחתי מוואלה, מתכון של בייגלה של "התחנה המרכזית" השתמשתי בו, יצא מדהים, שידרגתי, גלגלתי את הבצק בזעתר טעים ויצא משהו... משהו... איך אני יודע? נשנשתי אחד כזה, טוב... שניים אבל ליד זה היו החברים החדשים, וחוץ מזה אתמול היה יום שישי. עדיף לאט מאשר מהר. וחוץ מזה, מחר מתחיל שבוע חדש.

למעלה