היי לכולם!!!

רקדנית1

New member
היי לכולם!!!

אני מחפשת מנגינות של מוסיקה קלאסית( מוזיקה שהמורות לבלט משתמשות בה לשיעורים שלהן). אשמח אם תתנו לי את שמות המנגינות ומי שכתב אותן... או אם יש דיסק עם מנגינות בלט..אשמח לדעת מה שמו... מקווה שזה מתאים לפורום הזה ושתדעו לענות על שאלתי... בתודה מראש: דנה

היי רקדנית1

יש דיסקים הבנויים במיוחד לשיעור קלאסי, עם התרגילים לפי הסדר וכו'.. חפשי ב-TOWER RECORDS

אממממ

יש לי 2 דיסקים מעולים שצרבתי מהמורה שלי אבל אין לי מושג אם אפשר או יש להוריד

ballet20

New member
אני יודעת

שהרבה מהמוזיקות כתב פרדריק שופן, והרבה לקוחות מהבלט "לה סילפיד " (חשוב לאיית את זה Le Sylphide ולא La כי יש בלט אחר בשם הזה והמוזיקה די מעפנה. שופן מאויית באנגלית Chopin. כמו כן הייתי הולכת על המוזיקה של ג'יזל Gisselle שכתב אדם. עוד אופציה נחמדה היא כמובן כל הבלטים של צ'ייקובסקי (אגם הברבורים, מפצח האגוזים וכו'...) שהרבה מהקטעים הנבחרים שלהם משמשים גם מורים לבלט. לבסוף, לוולס- הוולס החביב על כל המורים לבלט הוא הוולס מתוך קופליה Coppelia של דליב Delibes. מבטיחה לך שברגע שתשמעי זה יהיה מוכר לך משיעור כלשהו... אה וכמובן הפה דה דה מדון קישוט של מינקוס- קלאסי לתרגילי פירואטים! (למרות שלצערנו רובנו לא מגיעות ל32 פואטה שעושים שם...חבל) מקווה שעזרתי!

מרנינית

New member
ממש לא מסכימה איתך...

אני מצטערת אבל המוזיקה של ג'יזל מעפנה!!!ממש לא מהחביבות עליי...אפילו מהשנואות...חחחח יש לי את הבלט בבית נרקד ע"י הבולשוי ואני בכלל לא מבינה מה כ"כ התלהבו מהבלט הזה והיללו אותו...לדעתי הוא בלט דיי מכוער...לדעתי,כן?אל תתקפו אותי. בכל אופן המוזיקה ממש לא מתאימה...וגם הוולס מתוך קופליה?עברתי כבר כמה מוקים ולא שמעתי את זה...חחח המוזיקה שמנגנים אצלנו הרבה זה דון קישוט(טוב אולי בגלל שהבלט הישראלי העלה את זה לא מזמן...חחחח) לכי על דון קישוט...בלט מהמם ביופיו!!
כמו כן, אני לא יודעת אם רובכם מכירים את הבלט 'שודד הים' (Le Corsaire) בלט מדהים!!!והמוזיקה עוד יותר!! אם את רוצה את המוזיקה דברי איתי באי.סי יש לי את המוזיקה כמובן
ובנוגע לדון קישוט, אני גם אשלח לך

ballet20

New member
הלו הלו

בלי להעליב את ג'יזל!!!!יש שתי גרסאות, הרוסית והאנגלית. אני ראיתי את האנגלית והיא מדהימה ביופיה......של אנתוני דאוול לדעתי, די חדשה (משנות ה70) הוולד מתוך קופליה- בכל שיעור בלט שלקחתי בערך הוא היה!!!סתם אני צוחקת כמובן לכל אחד יכול להיות טעם שונה... ולגבי שודד הים בלט מדהיםםםםם ראית את הגירסה של נורייב ומרגוט פונטיין? (בטלוויזיה אני לא עד כדי כך זקנה
) חוץ מזה אני ראיתי את זה על הבמה עם סילבי גיים אלילת הנוער...אדיר.....

מרנינית

New member
מממממ

לדעתי הגרסה הרוסית ובכלל הרוסים הם הכי טובים...אבל בכלל לא נהנתי מזה... ושודד הים אכן בלט מ-ד-ה-י-ם!!!ולא, לא ראיתי את של נורייב ופונטיין. מצטערת אני חולקת על דעתך גם בקטע הזה...נורייב רקדן טוב כמובן(למד ברוסיה)וגם פונטיין רקדנית טובה אבל אני ממש לא אוהבת לראות אותה על הבמה...מבחינת טכניקה לא מבחינת ריקודיות...במיוחד באגם הברבורים... אני, אישית מעריצה שרופה של להקת 'קירוב'!!!חחח... אז כמובן שיש לי אותם בשודד הים!
יו הם פשוט מדהימים!!אין עליהם!לדעתי, הלהקה הכי טובה בעולם! ובלי שום קשר, יש לי גם את שודד הים של ABT שגם הם מעולים,באמת אבל כשאת מסתכלת על הרוסים ועל האמריקאים...זאת רמה אחרת...למרות שבאמת האמריקאים מאוד טובים...

ballet20

New member
על טעם וריח...

אני חובבת יותר של גירסאות אנגליות, אני חצי אנגליה (לא לא זו לא פטריוטיות) וראיתי הועות של הרויאל מגיל צעיר, אז אפשר לומר שאני די מעריצה שלהם...כבוד הרוסים במקומם מונח אבל אני אישית נורא נורא אוהבת את הליריקה וההבעה של האנגלים. טכנית זה פחות מהמם (למרות שהם גם לא מקמצנים בפירואטים וכו) אבל אי מרגישה שזה יותר מדבר לליבי. אבל שוב, טעם וריח. אני גם מאוד מאוד אוהבת יצירות יותר עכשוויות שהם מעלים,לא תמיד על פוינט, כמו של כריסטופר ווילדון למשל. באוקטובר אי טסה למשפחה ומקווה לראות את לה (La ) סילפיד של הרויאל זה יהיה כשאהיה שם.... אגב מה דעתך על לה ביידר? ראיתי גם את הגירסה של הקירוב וגם של הרויאל ומה יש להגיד, חוץ מהמערכה השניה שהיא מעלפת, בלט די מתיש. סוג של שילוב של כל הבלטים הקלאסיים בעולם. מעניין מה דעתך אם את מכירה...

מרנינית

New member
לה ביידרה...

לה ביידרה בלט מאוד יפה!אני מאוד נהנית להקשיב למוזיקה שלו בזמני החופשי(כן,כן, גם את הדיסק של זה יש לי
) מממ אבל לראות אותו בשלמותו?לא יצא לי...הפתיחה קצת משעממת הייתי אומרת אבל הקטעים שאח"כ?מעלפים! אני מאוד אוהבת את הריקוד של ניקיה או איך שלא קוראים לה אחרי ש"הרעה" מביאה לה את הנחש כדי שתמות...המוזיקה מדהימה...האמת, אני יותר מתחברת למוזיקה ופחות לתנועות...וחוץ מזה במערכה הזאת יש ריקודים מהממים! אבל שוב, לראות אותו בשלמותו לא יצא לי לצערי...אבל ממה שראיתי, וזה הרוב, אכן בלט יפה! אם תשאלי אותי, אצלי במקום הראשון זה דון קישוט ושודד הים! אני יותר מתחברת לצבעוניות,לשמחה,להתלהבות מאשר לאחת שמתה(אהמ, ג'יזל-ךמרות שיש לה ריקוד יפה אחרי שהיא מתה)..אבל את צודקת על טעם ועל ריח... בכל אופן, ממש שמחתי לדבר איתך על זה
אני לא חושבת שלהרבה מהפורום יוצא להיות בהופעות חיות או בכלל לראות בלטים:)

ballet20

New member
גם לי היה כיף לדון איתך../images/Emo13.gif

האמת שלאחרונה יצא לי לראות יותר מודרני בחו"ל אבל אני מתכוונת לחזור ולפקוד את הRoyal OPera House לגבי הבלט החביב עלי? אממ שאלה קשה אני גם מאוד אוהבת את דון קישוט, בייחוד את הפה דה דה (טוב נו לא מקורי). אני חושבת שאת Le Sylphide אני הכי אוהבת בגלל המוזיקה וחוץ מזה את אגם הברבורים, בכל הגירסאות שלו... גם המודרנית של מתיו בורן מדהימה!!!הוא ממש מגיע למהות של המוזיקה שם. לדעתי צריך לראות קצת בלטים קלאסיים ולא רק הופעות מודרניות כדי לקבל פרספקטיבה ולהעריך בשני הסגנונות דברים אחרים!

מרנינית

New member
נכון...

אבל אני מתחברת יותר לקלאסי...זה מה שהורגלתי מגיל קטן וזה גם מה שאני הכי אוהבת
למודרני אני לא ממש מתחברת...אבל איש איש וטעמו. לבלט Le Sylphide או בשמו השני Shopinina בהחלט יש מוזיקה יפה... יש לי גירסה של קירוב וגירסה של בולשוי...כמובן שקירוב יותר טובים...חחחח...ואולי בגלל שזאת גם גרסה משנים מאוחרות יותר... בכל אופן המוזיקה יפה אבל הבלט קצר...חבל :)

ballet20

New member
האמת שגם אני

הורגלתי לקלאסי- אבא שלי לגמרי מכור לבלט והלכתי איתו מגיל נורא צעיר- אבל אח"כ גיליתי מודרני ואני גם נורא אוהבת. האמת שבזכותי הוא מחגלה עכשיו מודרני- הוא טס לפריז ושלחתי אותו לפרלז'וקז'- נראה מה הוא יגיד!אני אשאר כאן, לקנא...זה סוג הנאה שונה לגמרי בעיני. אכן חבל ששופיניאנה קצר- אני כ"כ אוהבת את המוזיקה!!!

שלום שלום לכולן

איפה אני יכולה להשיג קסטות טובות של קלאסי? קסטות וידאו? הא בננות? במחירים סבירים הכוונה...

מרנינית

New member
מממ

את מתכוונת לקלטות וידאו?? כי קסטה זה מה ששמים בטייפ
ברכל אופן אני בד"כ קונה DVD באינטרנט...אבל יש גם קלטות וידאו...השאלה מה את מחפשת??את רוצה לקנות בלטים מפורסמים,רק מנגינות...??

לא יפה לצחוק על אישה קשישה...

שמכירה מתקופתה את הקסטות... סתם סתם אני אולי קשישה אבל מעודכנת
בכל אופן אני מדברת על קלטות וידאו וגם דיוידי עם מופעי מחול של בלט קלאסי (פשוט הופעות טובות לא מתעניינת בלהקה ספציפית), מופעי מחול של בת שבע, הקיבוצית וכו' אני אשמח לקבל גם המלצות על מופעים קלאסיים טובים וגם חנויות שונות לרכוש קלטות

מרנינית

New member
טוב אז...

כמובן שיש את האתר המפורסם amazon ויש עוד אתר שנקרא ebay זה אתר הזמנות כזה שאת מחפשת איזה בלט או כל דבר אחר שתרצי לקנות ואת פשוט מזמינה וזה מגיע אליך מחו"ל הבייתה
מופעי המחול המומלצים לדעתי הם- אגם הברבורים כמובן swan lake שודד הים- Le Corsaire ודון קישוט Don Quixote. טוב אז אלה שלושת הבלטים האהובים עליי אבל יש עוד,כמו- היפיפה הנרדמת- the sleeping beaut... בכל אופן את כותבת שם את אחד השמות וזה מוצא לך את הבלט לפי להקות ולפי מחירים
עצה שלי- תקני את של 'קירוב' כי הבלטים של הבולשוי לדוגמא בד"כ בלטים ישנים...משנת 70 ואפילו פחות,אז לא כדאי.(כן,כן נדפקתי כבר איזה כמה פעמים!) אבל בגלל שקירוב יקרים יחסית מומלץ לקנות גם את של ABT האמריקאים...להקה מצויינת. מקווה שעזרתי

MiniMe20

New member
אממ יש גם...

אוסף שלם של משהו כמו חמישה שישה דיסקים של כל היצירות הקלאסיות המוכרות מאגם הברבורים עד מפצח האגוזים וכו'... הבנתי שיש גם דיסקים שממש מובנים לשיעור ואפשר למצוא אותם באוזן השלישית בת"א.

מרנינית

New member
אוי דנוש...

יש את הדיסק 'הזמנה למחול'...זה דיסק כפול ויש בו את מנגינות מבלטים מאוד מוכרים...את יכולה אולי לקנות אותו אם זה מה שאת מחפשת :)

למעלה