היי לכולם...

היי לכולם...

אז ככה הבן שלי עולה לכיתה א" המליצו לי עקב בעיות שלו הפרעות קשב וריכוז ועוד לצערי. להכניס אותו לבית ספר לילדים חכמים אבל אם בעיות התנהגות. האם להכניס אותו או מה בדיוק אין לי מושג אני חוששת פוחדת שלא יסתדר שם. אמרו שבית הספר הזה הוא בית ספר מיוחד לילדים רק אם בעיות התנהגות ראיתי התרשמתי ממנו אבל......יש חחשות מה לעשות למי לפנות ? אולי תעזרו לי בבקשה.......ממני אמא של.....

tamargi

New member
שלום מרי לו

הדאגה והחששות שלך אם הילד יסתדר מאד מובנים. זה נושא מאד מורכב שדורש בדיקה מעמיקה בחיים של ממש ולא בפורום באינטרנט,כי זו החלטה שמאד תלוייה גם במי הילד ובמי הם הילדים שנמצאים בביה"ס. כשאחי(בן ה-20 ובעל ה-adhd) היה בכתה ב' העבירו אותו לבי"ס מיוחד.מבחינת ביה"ס-הכלים,התמיכה והגישה הכל היה מצויין.הענין הוא שאחי היה ילד מאד חכם וגם נראה "חנון" והשילוב עם הילדים האחרים היה מאד בעייתי והביא לצרות וחיכוכים לא קטנים כי הרקע והסיבות שהביאו אותם לשם היו יותר משפחתיות חברתיות אינטלקטואליות מאשר adhd קלאסי... אני מציעה לך לפנות למורה או יועצת שיודעת ומכירה את האופי ואת דפוסי ההתנהגות של הבן שלך וגם לנסות לדבר עם הורים אחרים והצוות של ביה"ס הפוטנציאלי ולבנות פרופיל של הילדים שלומדים בביה"ס. מאחלת בחירה נכונה והצלחה גדולה

../images/Emo140.gifשלום לך,מרי לו../images/Emo70.gif

האם תוכלי לציין בפנינו על איזה בית ספר מדובר? אולי ישנם כאן חברים המכירים ויכולים לחוות דעה מעמיקה לגביו. בנוסף, האם בנך מטופל בצורה כלשהי? האם לדעתך הוא זקוק לבית ספר כזה ויוכל להפיק תועלת ממנו? על מנת לעזור לך עם חששותיך, אשמח אם תוכלי לפרט יותר לגבי הקשיים של בנך. למה לדעתך הוא זקוק? מה הן הבעיות בהן אתם נתקלים? מדוע את חוששת שלא יסתדר שם?

shalevim

New member
היי לכולם

למרי לו שלום רב, אני כותב לך מתוך נסיון . אני מאובחן כלקוי למידה ובעל רמת קשב נמוכה מאוד . לפי ראות עיני, חדוב מאוד להכניס את הבן שלך למסגרת רגילה, למרות שזה נראה לך שאין מספיק התמודדות עם נושא הבעיה שלו . מה שחשוב הוא שתביאי לתשומת לבם של המחנך/ת שלו ובכלל לצוות ביה"ס את הבעיות שיש לו, ולדעת איך הם הולכים להתמודד עם הבעיה . בנוסף, חשוב שתחייבי את הבן שלך, אבל בצורה שלא תיראה תקיפה מדי להשתתף בחוג, באיזשהו מתנ"ס או במסגרת אחרת, בתחום שהוא יתחבר אליו, רצוי משהו עם פעילות פיזית, או מקום לביטוי יצירתיות . אני לדוג ' הייתי בחוג טיולים של החברה להגנת הטבע, מסגרת שגם עזרה לי ליצור הרבה יותר קשרים חברתיים, כי זה גם לא היה מלחיץ כמו בביה"ס . העיקר לסיכום, הוא שהבן שלך יהיה בבי"ס רגיל, ואם לא , אז בבי"ס משולב - בי"ס שבו יש ילדים עם לקויות שונות, יחד עם ילדים רגילים, והם פשוט מקבלים שיעורי עזר .

לחלק מהילדים זה אולי מתאים. תלוי...

תוכלי לספר לנו אילו טיפולים הילד מקבל ובמשך כמה זמן הוא מקבל אותם?

למעלה