היי לכולם

sharon82

New member
היי לכולם

אחרי טיול שקצרצר זה ארוך לידו, חזרתי מהונג קונג. זאת היתה הפעם הראשונה שלי באזור, היו שם בין 28 ל 34 מעולת חום ו-95%-100% לחות!!! איך שיצאנו מהשדה תעופה קיבלנו גל של חום שבחיי לא חוויתי כמותו. עלינו לויקטוריה פיק, הר תלול שמגיעים אליו רק עם רכבת ומשם ניתן לראות את כל הונג קונג, קאולון וכו', מקום מדהים ורומנטי במיוחד בלילה. ביקרנו בכמה שווקים, סטנלי- שוק יחסים יקר, ליידיס מרקט- שוק חמוד אבל כל הדברים שם חוזרים על עצמו, ובשוק הרחוב ליד מלום רויאל פלאז'ה ששם ניתן לקנות נעליים איכותיות במחיר מצחיקים לגמרי. ביקרנו גם בבניין בשם peninsula ליד רחוב נתן, ישנה מסעדה בשם פליקס ששם יש שירותים שקופים בקומה 26 או משהו כזה, מקום מרהיב, נכון אומנם זה שירותים אבל גם שם שווה מאוד לבקר. ישנו מקום בשם שדרת הכוכבים, שעד שלא ראינו את טביעות כפות הידיים של הכוכבים שם לא הבנו מה פירוש השם. שם כל יום משעה 20:00 עד 20:20 יש מופע של לייזרים וזיקוקים מהבניינים הגבוהים של hong kong island. אין שם פיסת נייר על הריצפה ומי שמלכלך\מעשן במקום אסור\ חוצה כביש במקום אסור וכו', יכול לקבל קנס של עד 5000$ (!!!!) הכל שם מיניטורי, המושבים באוטובוס, הבגדים, הנעליים, ואפילו ההמבורגר שבמקדונלד'ס :) הרכבת התחתית שם לדעתי היא מבין הטובות בעולם, הכל מסודר וברור, פשוט קל ונוח! בקיצור, זה היה טיול אורבני לחלוטין, 3 וחצי הימים שהיו לי שם, הספיקו לחלוטין, וגם קרעו לנו את הרגליים. זהו בערך, זה היה הטיול שלי בשליפה. ממליצה בחום!

1L

New member
מעולה

תודה על הדיווח. נשמח גם לראות תמונות אם יש. נחמד לשמוע שאפילו אימצת המלצה שלי. בסופו של דבר קנית את מה שתכננת?

sharon82

New member
היי עידו

מצלמה בסוף לא קניתי כי לצערי לא בדקתי בארץ בדיוק איזו מצלמה לקנות וכו' ולא רציתי לעשות קניה פזיזה, למרות שהייתי אצל גו'ני והוא המליץ לי אבל עדיין... משקפיים קניתי ב optical88 שזה בקניות הצמוד למלון רויאל פלאז'ה, עוד לא בדקתי כמה הן עולות בארץ אבל אולי אני אעשה את זה. שכחתי לספר שהייתי אצל הבודהה הזה, משהו מטריף לגמרי. :) תודה לך :) אגב, תמונות בקרוב..

1L

New member
הספק מרשים מאוד

גם אני ביליתי בהונג קונג בזמנו בערך אותה תקופת זמן ואמנם זו חוויה מעשירה ושונה במיוחד אבל באותו זמן היא, איך להגיד, לא באה לי הכי טוב... בהחלט הוכחת לי כמה פספסתי וכמה עוד יש לראות שם (למרות שזה היה ברור לי עוד אז). לגבי מחיר המשקפיים, זו נטייה כ"כ אופיינית וכ"כ מיותרת - לבדוק כמה דברים עולים במקום אחר ("כמה הרווחתי"/"כמה הפסדתי"). מה זה משנה? ת ת ח ד ש י ! !

sharon82

New member
האמת היא..

שבדר"כ אני לא נוטה לעשות את זה רק כדי לא להתבאס. אבל בגלל שבכל מקום שהלכתי אליו או קראתי או שמעתי נאמר לי שהמשקפיים שם יותר זולות, אז כן, אני רוצה לבדוק את זה. אני מאמינה שאני עוד אחזור לאזור הזה, אבל גם, רק לטיול קצרצר, כי ה100% לחות שם לא באו לי טוב :)

למעלה