היי לכולם!

The Sunshine18

New member
היי לכולם!

יש לי מתכונת בהבעה מחר, והייתי רוצה לכתוב אותה בתוספת כמה מילים גבוהות ומרשימות. אם יש לכם מילים גבוהות כמו: מילות קישור, מילים לועזיות שונות, ביטויים ופתגמים יפים, אשמח אם תכתבו לי אותן בצירוף הפירושים. אמשח גם לטיפים לכתיבה.. תודה!

dorgad

New member
בקשה מוזרה... קצת כמו לאסוף כפתורי

זהב, ולנסות אח"כ לתפור סביבם חליפה בסגנון... דור

גנגי

New member
בהחלט לא כך.

ניתן לשפר את הפשה רק בעזרת קריאה מרובה של סוגי ספרות מגוונים ככל האפשר. עושר לשוני אינו עניין טכני, ואי אפשר ללמוד מילים כיחידות עצמאיות ולהוסיף טכניקות של שימוש בהן. אפשר ורצוי לקרוא הרבה, וכך נתקלים באוצר מילים עשיר ומגוון ולומדים להשתמש בו באופן המתאים.

arie86

New member
אני מאוד לא מסכים, ואני אסביר.

אין לי שום צל של ספק שהדרך הטבעית והנורמלית להוסיף מילים לאוצר המילים שלנו היא באמצעות קריאת ספרים - אולם לא תמיד. באופן אישי, לא פעם למדתי מילים כיחידות עצמאיות במסגרות שונות (לפסיכומטרי, אך גם סתם כך, מתוך עניין ללמוד מילים חדשות ומעניינות שאני לא מכיר). את המילים של הפסיכומטרי אני לא מסוגל לשכוח עד עתה, והן בוודאות העשירו לי את אוצר המילים. לפסיכומטרי למדתי אולי בצורה שונה מכולם, שהיא לא דרך שינון המילים, אלא דרך מציאת האופן שבו משתמשים במילה באמצעות משפטים לדוגמה. אמנם דרך ארוכה, אך מעניינת ויעילה פי כמה. לא מצאתי עדיין מילון שמכיל משפטים לדוגמה, וזוהי, לפי דעתי, אחת המגרעות של כל המילונים. זה פרט חשוב. בנוסף, כשנתבקשתי לכתוב חיבור באנגלית במבחן, לא פעם פתחתי את מילון אוקספורד בעמוד אקראי וחיפשתי מילים שאפילו המורה לא מכירה, ולפיהן כתבתי את המשפט הבא. באוקספורד מובאים לעתים משפטים לדוגמה שממחישים את דרך השימוש במילה, וככה לא ניתן לטעות. זו דרך מצוינת להשתמש במילים גבוהות ובשפה עשירה, גם אם באים לא מוכנים.

arie86

New member
אוו

חבל שלא ידעתי זאת לפני שקניתי את אב"ש החדש

RonenYi

New member
זה תלוי מהם צרכייך

לדעתי מילון אא"ש הוא עדיין הכי טוב, במיוחד המילון החדש. אבל כול אחד ושימושיו שעושה במילון, כי יתכן וספיר היה עונה יותר לצרכייך. בכול מה שקשור לדקדוק, אבן-שושן משרת יותר, בהרבה יותר מ'ספיר' אשר הניקוד בו אינו מלא, הכתיב לרוב הוא כתיב מלא וחסרים בו המון הערות ותוספות, כאלו שאא"ש מכיל. בסה"כ קנית מילון מצוין, ש'ספיר' יכול להשלים אותו, אם תרצי לרוכשו בעתיד.

uriozmor

New member
אל תצטער

אבן-שושן, גם הישן וגם החדש, עדיף על מילון ספיר עשרת מונים.

leeran74

New member
דווקא יש

הרשה לי להמליץ לך על ניבונים. הניבונים הם דרך נהדרת להעשרת שפה ולא זאת אף זאת הניבונים מציגים את מקור הניב ודוגמאות כיצד ליישמו. קיימים ניבונים רבים, לי אישית יש שלושה. נראה לי שבין הנפוצים הוא ניבון "אריאל". מומלץ לעלעל בו. לירן

leeran74

New member
הרשי לי לא להסכים עימך

יש לי הפרעת קשב וריכוז, עבורי מלאכת קריאת ספר אפשרית רק אחרי ריצה של שעה ו2 כדורי ריטלין. עם זאת, אני כן מקפיד לפתוח מילון ולהעשיר את השפה. העובדה שאיני קורא ספרים אינה בעוכרי, אני כן מצליח לשמור על רמה (כל נוטה אני להאמין) גבוהה יותר מן הממוצע. לא תמיד הכל שחור או לבן ולא תמיד על מנת להשתפר במשהו יש להעמיק. לירן

arie86

New member
מילות קישור, ניבים וביטויים

כאן (מתוך "פורום לימודים ושיעורי בית" בתפוז).

למעלה