היי לכולם...

היי לכולם...

אני עילית ואני בת 16 אני נמצאת בתנועת הנוער העובד והלומד... כדי שאני אחליט החלטות בעתיד.. הייתי רוצה שיסבירו לי קצת על הליכוד ומזה... ההורים שלי הם ליכודניכים.... ואני להפגנות של התנועה לא הולכת אני אשמח עם משיהו יכשה לי סדר בראש.... תודה רבה : עילית

MS6

New member
עצוב...

בת להורים ליכודניקים וחברה בתנועת שמאל... איפה את גרה אם מותר לשאול (באיזה עיר..)?

למה עצוב...

אני גרה באשדוד.... ואני מאוד גאה בתנועה שלי...גם עם זאת תנועת שמאל אבל תאמין לי יש דברים שאני לא משתתפת בגלל שהם לא נראים לי... למשל בהפגנה נגד ביבי לא השתתפתי וטאני לא תומכת בויקי כנפו או משו כזה.. אבל עדיין לא ענית לי על השאלה עם תוכל להסביר לי אמרתי לך אני מבולבלת מאוד וקשה עם החלטות כאלה אז תסביר לי בבקשה תודה רבה עילית!!

MS6

New member
שמעי...

אי אפשר להסביר על הליכוד היום כי אין דבר כזה דיעה שהיא דעת הליכוד. אני עצוב בגלל שאת בת לאנשי ליכוד והולכת להעביר את הזמן בתנועת הנוער של ההסתדרות שנשלטת ע"י העבודה... אני ממליץ לך להיכנס לאתרים של תנועת בית"ר או שקשורים למורשת ז'בוטינסקי שם תמצאי את האידיאולוגיה האמיתית של הליכוד.

MS6

New member
עצוב לי שתנועה בתחפושת..

שמכרה כ"כ יפה את ברל כצנלסון בשביל אלף ערבים שוטפת את המוח של נערים בתירוץ עלוב שהם א-פוליטים אבל מה שקורה בסופו של דבר זה שטיפת מוח עצומה של רבים וטובים. ואני מכיר כ"כ הרבה כאלה.. זוהי תנועה שקרנית ופאתטית שיודעת להתאים את עצמה לכולם אבל בסופו של דבר היא סה"כ תנועת שמאל כמו כל תנועת שמאל אחרת.

בלקר

New member
אתה בטח צוחק אלי

בן-דוד שלי בנע"ל(אתם טיפשים כמו נעליים, ואני לא מדבר על נעלי הרים של משהוא מחוגיי הסיירות, אלה על נעליים של פרחות), והדבר היחיד שהוא פולט בוויכוחים פוליטיים זה סיסמות שהוא אפילו לא יודע להסביר. כל תנועת נוער באשר היא עושה שטיפת מוח לחניכים שלה, אפילו התנוע שלי(חוגי הסיירות של החברה להגנת הטבע).

MS6

New member
כן אבל יש הבדל גדול..

בין הנוער העובד לבין בית"ר והשומר הצעיר לדוגמא. בעוד אנחנו מסבירים לחניך את עמדותנו ורק אחר כך מתחילים לחנך הנוער העובד משקר לחניכים כשהוא מגייס אותם, המגייסים בתנועה מספרים שזוהי אינה תנועה פוליטית ואין לה דיעה פוליטית מגובשת.. ורק אחרי שהחניך מגוייס מתחילים לטפטף את האידיאולוגיה הארסית של התנועה.

MS6

New member
תבין...

אני לא מגייס חניך שאומר שהוא פעיל של תנועת העבודה למשל, אני פשוט אגיד לו "העקרונות שבהם אתה מאמין נוגדים את עקרונותיה של תנועת בית"ר" אבל הנוער העובד יכולים לגייס את כולם.. הם מתאימים את עצמם לכל קבוצה ולכל אדם בישראל ורק אח"כ, אחרי שהחניך עובר שלבים בתנועה וכבר מתגבש בה הם מלבישים עליו את הפעילות הפוליטית. בבית"ר חברים רק חניכים ימנים או חניכים "אדישים לנושא המדיני" בנוער העובד לעומת זאת...

ושוב...

האם לקיחתם של אנשים חסרי דעה או ימנים לתוך סיטואציה בה רוב העמדות שהם מתמודדים איתן הן עמדות ימין, שבה המדריכים שלהם שואפים להוציא אותם עם עמדות מסוימות וכו' היא לא שטיפת מוח באותה מידה? האם יש הבדל מוסרי מהותי בין זה לבין מה שהנוע"ל עושה?

MS6

New member
בטח שיש!!!

אנחנו לא משקרים לחניכים אנחנו אומרים להם מה הם הולכים לספוג!! הנוע"ל לא עושה את זה!! הוא לא אומר להם "שמעו אנחנו תנועת שמאל".

התייחסתי להורים...

הוא כל הזמן ציין שעצוב לו שהיא הצטרפה לתנועה שערכיה אינם כערכי ההורים שלה. ואני באמת לא מבין מה הבעיה באדם שמגבש עמדה בצורה עצמאית ומגיע למסקנות שונות מההורים שלו. החינוך בנוער העובד הוא אכן חינוך שוטף מוח, ועל-כן סלידתי מהתנועה הזו. הוא בהחלט אבל חינוך עדיף ממה שמציעה הגברת לבנת.

אוקי...

תודה רבה לכל אלה שהגיבו לשאלות שלי... אך דבר ראשון אני בת אני נקבה...אל תדברו אליי בלשון זכר. דבר שני...העלתם דברים מאוד יפים...ודיי נכונים.. אך עדיין אייני מבינה הסברתי אני בת 16 רק ואני מאוד מבולבלת... שמישו בבקשה יסביר בשפה הפשוטה והיום יומית... על תעשו רושם במילים גבוהות זה לא עובד עליי... והייתי רוצה לדעת את הגילהם שלכם\שלכן... תודה רבה עילית.

MS6

New member
לעשות עלייך רושם??

אם את מדברת עלי תאמיני לי שלא ניסיתי... אי אפשר להסביר על מפלגה בהודעה.. את רוצה כנסי לאתרים של המפלגה או לאתרים של מוסדות שמזוהים עם המפלגה.. גילאים? אני עוד מעט 18 וחצי.

רק...

אמאל'ההההההה אתה ממש ממש ממש קטן.. חשבתי שהייתה לי שיחה עם מישו בן 35 משו כזה... וואי ממש מגניב... זה בטח ממש משמח לדעת המון בנושא הפוליטקה הזה... בתור אחת שאמרה שתצביע כל הזמן נמנע...או דברים כאלה.. חחחח

MS6

New member
אגב בקשר לעוד מעט 18 וחצי...

כתבתי בהתחלה "עוד מעט 19" ובסוף חשבתי שזה דפוק אז רציתי למחוק ולכתוב "18 וחצי" בסוף יצא לי משהו דפוק כמו "עוד מעט 18 וחצי". אז תיקון פאדיחה...

למעלה