היי לכולם...

EO117

New member
היי לכולם...

מה שלומכם? רציתי לדעת, התחילו הגיוסים של מחזור 2004? מישהו\י כאן התגייס\ה כבר? חופשה נעימה לכולםםםםםםםםםםםםםם

שגיא123

New member
כן לשתי השאלות

אני ומיכאל כבר התגייסנו, מיכאל יספר על זה שבוע הבא שהוא ייצא ואני אסגור שבת... אנחנו עושים טירונות 02 במשך חודש שלם, אני במחנה 80 והוא בזיקים. כל מי שהתגייס איתנו ממשיך כמונו לעתודה טכנולוגית. אם יש לך עוד שאלות על היומיים וחצי הראשונים שלי בצבא אז תשאל

EO117

New member
wow יש לי אלף שאלות...

מה קורה בבקו"ם? איך הטירונות? איך החבר'ה? מה עושים עם נושא המקלחות? לאן אתה מיועד להמשיך? איך המשמעת? {רינה הכינה אותכם טוב?} איך מחנה 80? טוב תענה על אילו לבינתיים.

שגיא123

New member
תשאל כמה שבא לך עד מחר בערב../images/Emo13.gif

בקו"ם- קודם כל אתה מגיע לתל השומר, חלק מתייבשים שם עד הצהריים כי הצבא לא סגור על עצמו (ע"ע מיכאל), וחלק ישר עפים לבקו"ם. אחרי נסיעה של כמה דקות הגעת לבקו"ם. אתה מאפסן את התיקים שלך (התיק שלי כמובן הכי גדול בכל הבסיס) ואז אתה נכנס להרצאה של אדם מאוד מבוגר מהאגודה למען החייל. אח"כ אתה רואה סרט (עשוי טוב דווקא) על השרשרת חיול, ובסופו האדם המבוגר מסביר לך על המתנה שתקבל מהאגודה-תיק דווקא מאוד נחמד עם כמה הפתעות. פעם היו מקבלים את התיק על המקום, אבל בגלל שהוא היה מתלכלך אחרי הטביעות אצבעות נותנים אותו ביחד עם הקיטבג... בכל מקרה, כמה נקודות על השרשרת חיול- החיסונים שטויות, הדקירונת באצבע בשביל הדי אן איי שטויות, אבל שאתה רואה שלוקחים לך טביעות אצבעות, מצלמים לך את השיניים, נותנים לך דיסקית לשתי הנעליים, אתה פתאום קולט שזה מפחיד... הצבא באמת רוצה לזהות חייל שנהרג
אח"כ אתה מקבל קיטבג ומדים, שים לב- יש לך הרבה זמן לעלות על מדים, ויש אפשרות להחליף. אם לא מתאים תיגש לעמדה ותחליף, אל תתבייש! אח"כ אתה נתקל פעם ראשונה עם המשמעת של הצבא- בדיקת ציוד. יש איזה חייל עצבני שמצופף את כל החיילים ואומר להם לשפוך את הקיטבג לתוך איזה תא כדי לוודא שיש לך את כל הציוד. ואז המתנה ארוכההההההההההההההההה עד לאוטובוס לבסיס, אם היא מספיק ארוכה אתה אפילו מקבל ארוחת צהריים טובה, שאתה לומד להעריך עם הזמן (ועם הניסיון של ארוחות בבסיס שאתה נשלח אליו מאוחר יותר). איך הטירונות- אם אני אומר שזה לא נורא, אתה יכול להיות רגוע... תשאל את חברים שלי איזה מפונק אני
אז קמים באמצע הלילה והולכים לישון קצת יותר מוקדם ממה שאתה רגיל, ומטרטרים אותך קצת, אבל לא נורא עוברים את זה. איך החבר'ה- באמת שאחלה, אני רק מצטער שלא עברתי קורס ברוסית לפני הגיוס. מקלחות- מה אפשר להגיד... מתקלחים שניים ביחד, יש הפרדה בין התאים, הכי חשוב להתקלח עם כפכפים... ולעשות את זה מהר כי אתה מגלה ששעת ט"ש (טרום שינה) היא אומנם באמת שעה, אבל זה נראה כמו 10 דקות. אם כל היום אתה מתלונן שהזמן פשוט לא זז, רק בשעת ט"ש זה הפוך. לאן אני ממשיך- למגמת הנדסת תוכנה במכללת אורט כפ"ס (יענו י"ג). המשמעת- תעשה מה שאומרים לך, וזה לא יותר מדי קשה, ותהיה בסדר. תגיע באיחור של דקה לחדר אוכל ותקבל מהסמל:"נגעת בעץ וחזרת, 30 שניות זוז!"וכל זה *3. מנסיון. ורינה? פחחחחחחחחחחחחח, אחרי 3 ימים בצבא היא נראית לי כמו נמלה... קצת על מחנה 80...- בסיס די גדול, נחשב להכי פחות קשוח מבחינת המשמעת (או במלים אחרות-בית זונות), אבל טירונות זאת טירונות אז אל תחשוב על זה כבית זונות. מה שכן- כל בעיה, אבל כל דבר קטן, תלך לחופ"ל (חובש פלוגתי). כל בוקר ישאלו אותך אם אתה צריך. אני לא אומר להמציא בעיות, אבל אם יש לך משהו אפילו מאוד קטן תלך, ותקבל פטורים או אולי אפילו גימלים, הצבא לא לוקח סיכונים בדברים האלה. מקווה שתהנה מהמגילה, ועוד יותר מקווה שעזרתי במשהו

*neta*

New member
אוהו לא לוקח סיכונים ../images/Emo8.gif

העיקר שאתה נהנה

shiri_b

New member
יאאאאאאאאא רינה נמלה!

כן כן זה כל מה שאני הבנתי מהקריאה! סתם, לא נורא שגיא אתה תעבור את זה נקווה שבלי הרבה שרירים תפוסים!

Brolly

New member
ועכשיו אני

בקום- אוקיי, אני הגעתי לשם כשלא היה תור כי אני הייתי באוטובוס האחרון, לקח לצבא שנים לעדכן את הפרופיל שלי(ל97) בבקום בעצם אתה מקבל את כל הציוד א' שלך, גרביים, חולצות, תחתונים, מנעולים, 2 מדי א'(מכנס וחולצה), חגורה, ונעליים מאוד מעיקות, אה וגם כומתה גם עושים לך טביעות אצבעות, נתוני החשבון שהמשכורת של הטירונות תעבור אליו, עצה לחיסונים, תנסה לעשות את הטטנוס לפני הטירונות, לי במקרה זה יצא שנחתכתי מקופסת שימורים לפני קצת יותר מחצי שנה, אז לא הצטרכתי לעשות את החיסון של הטטנוס, והחיסון נגד שיתוק מוחין זה שטויות, הטטנוס זה חיסון שתופס לך את השריר בכתף, אז רוב האנשים בפלוגה היו עם כאבים בכתף לכמה ימים הראשונים של הטירונות(כשאני הייתי בסבבה) בסוף בודקים לך את הציוד, אתה חותם על זה שקיבלת את הציוד, ואז מפנים אותך ליחידה(שבעצם תהיה הכיתה שלך בבסיס עצמו) ועכשיו גם, לא חיכיתי הרבה לאוטובוס כי הייתי באוטובוס האחרון עכשיו הטירונות- הכל נחמד שם, הרבה מטלות, לא נורא מדי, רק צריך לעשות אותן בלי להעיר כלום למפקדים, זה חוק ברזל, למפקדים תתן רק שאלות מינימליות ולא שאלות מפגרות, אצלי לשמור בלילה זה נורא כי אנחנו באיזור מדברי אז ביום חם מוות ובלילה קפוא כמו קרח, אז לא משנה מה אתה סובל בשמירות, ואם אתה ישן במהלך שמירה ותופסים אותך אז זה לא טוב, היה יום משעמם של הרצאות ששמרתי בו בצהריים, הלכתי לשמירה, שמרתי חצי שעה, התיישבתי לרגע על המיטה, נרדמתי והשומר שאחריי העיר אותי 20 דקות אחרי שהסתיימה השמירה שלי, לא תפסו אותי וזאת הייתה שינה מאוד טובה שהייתי צריך באותו היום, חחחחחח איך החברה- אני כבר עברתי קורס ברוסית לפני, למרות שאני לא מדבר מי יודע מה טוב, אבל להבין אני מבין, חצי מהכיתה שלי רוסים ויש לנו 4 מזרחיים ביחידה, אנחנו עושים צחוקים כל הלילה(ובד"כ מפקדים באים וצועקים עלינו ללכת לישון, חחחח), גם ממציאים כינויים אחד לשני, אצלנו זה בינתיים ככה : דלמטי, הודי, סיני, הודי 2, אלכס(לא עשינו לו כינוי עדיין), שוודי, סמל(זה אני), תימני, אשכנזי ורמבו, סה"כ מתחברים ממש מהר ואח"כ בהפסקות מבלים בסבבה מקלחות- הממממ, אצלנו זה מקלחות של 5 ויש לפעמים גם תורים, אבל מתרגלים, אנחנו לא מודדים או משהו כזה, אני מתקלח יחף כי לא הבאתי כפכפים, גם אני לא אתקלח עם כפכפים אם אביא, רק אל תרימו את הסבון שלכם אם הוא נופל במקלחות אם אתם מבינים למה אני מתכוון
LOL, סתם יש גם הרבה צחוקים במקלחות, פעם אחת התקלחתי והיה שם מזרחי ששר שירים, ואז אחד שישב בשירותים צעק שהוא יהרוג אותו על זה שמזייף, כמה צחקנו LOL לאן ממשיכים- מגמת הנדסת תוכנה באורט סינגאלובסקי ת"א(גם י"ג) משמעת- אל תתווכח עם המפקדים, אל תדבר בסלנג, ואל תנסה לבלוט, אם תעשה את הדברים האלו אז את רוב הטירונות תעבור בלי להיות מסונג'ר, וגם תיקחו איזה דברים שיעוררו אתכם בשיעורים של המ"מ והמ"פ, אלה שיעורים כל כך משעממים, ואם אתם נרדמים אז מענישים אתכם, אצלנו חצי מהמחלקה נרדמת בהרצאות(לפעמים גם חלק מהמפקדים) קצת על מחנה זיקים- זה לא בסיס כל כך גדול, יש משמעת, אבל למזלי אני ביחידה עם מפקדת יחסית חדשה, אז אין לנו כל כך עונשים גם אם מאחרים וכאלה, ולטובתכם אל תאחרו, תגיעו בין הראשונים, אבל לא ראשונים ראשונים, כי אז יסנג'רו אתכם בקשר לחופ"ל, תעשו משהו יותר טוב, תשיגו פטורים לפני שאתם מגיעים לגיוס כבר, פטור מנעליים צבאיות, פטור מריצות וכאלו, אני לא מצליח להשיג פטור מנעליים כי יש לי פרופיל 97, אבל פטור מריצות השגתי בשנייה המחנה מחולקת ל7 פלוגות נראה לי: ארי, ברדלס, לא זוכר מה זה ג', דורס(יפתח בפלוגה הזאת), הראל, וולקן(אני ועודד בפלוגה הזאת), אין פלוגה ז' והפלוגה האחרונה זאת פלוגת חורב, אולי יש עוד אבל אני פשוט לא זוכר תנסו להנות מזה כמה שיותר ותזכרו שזה נמשך רק חודש ואח"כ לא תצטרכו לראות את המפקדים המפגרים ואת הבסיס המזדיין יותר בחיים שלכם

EO117

New member
מיכאל ושגיא,

תודה רבה על כל האינפורמציה המפורטת שלכם. מאחל לכם גיוס קל ומהיר ושירות מהנה ומועיל! בהצלחה! ולי נשאר עוד שנה לגיוסי {ב-15 לאוגוסט 2005 אני מוסר עצמי לרכוש צה"ל}.

EO117

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

"אני מתקלח יחף כי לא הבאתי כפכפים, גם אני לא אתקלח עם כפכפים אם אביא..." איך אתה מסוגל להתקלח יחף?! במקלחות בצה"ל...

Brolly

New member
מה כבר מלוכלך שם? מים עם סבון

זורמים על הרצפות שם כל הערב...

Brolly

New member
-_- ...

אני הייתי יותר דואג על האוכל המשוחזר מאשר על המקלחות...

EO117

New member
אוכל משוחזר? פרט, נמק והסבר:

{אם אתה עוד זכור את הביטוי הזה
}

שגיא123

New member
אני יכול לנסות להסביר

ארוחת הבוקר במחנה 80 היא פחות או יותר ביצים קשות ועגבניות עם בצל. עכשיו... נגמרה ארוחת הבוקר, אבל עדיין נשארו עגבניות עם בצל? במקום להעיף ולהכין חדש לארוחת הצהריים (שבה כמובן יש עגבניות עם בצל), ממחזרים. נשמע רע? לא כל כך, נכון? אבל כל הזמן ממחזרים, יש מצב שאכלת עגבניה שכבר הייתה מוגשת בארוחת בוקר לפני שלושה ימים...

EO117

New member
בצבא אין אוכל מזין?

קראתי השבוע שיצאה פקודה שחיילי צה"ל יוכלו ארוחות מזינות מכל אבות המזון. מה התפריט הצבאי?

Brolly

New member
LOL קרעת אותי, תפריט צבאי

האוכל הצבאי המזין זה פשוט הדברים הבסיסיים כמו ביצים ומלפפונים, עגבניות וכאלו, רק פשוט זה לא משתנה, חוץ מדברים ממש קטנים שלפעמים יש מעדנים ולעתים רחוקות אפילו קורנפלקס, אבל תכלס, אתה אוכל כל יום בערך את אותם הדברים, אולי אפילו משוחזרים חחחחחחחחחחח זה למה אני אוכל רק סנדוויצ'ים בד"כ, לחשוב שזה אוכל משוחזר הורס את התיאבון

T i k t a k i t

New member
המלצה חמה מאוד

להתקלח אך ורק עם כפכפים לא רק בצבא אלא בכל מקלחת ציבוית-לא בגלל הכן/לא לכלוך,אלא בגלל סכנה לקבל פטריה ברגליים ,שזה מאוד לא נעים וגם לא ממש עובר לחלוטין אי פעם .

למעלה