היי לכולם

moonfog6

New member
היי לכולם

אני גלית, חדשה פה. אני לא מכירה יותר מדי להקות פרוג ולכן, אם אפשר, לקבל ממכם המלצות לשירים ובמיוחד לאלבומים שאין לי בנתיים לצערי חוץ מאלבומים של Pink Floyd. יהיה נחמד אם תמליצו לי להקות ושירים בסיגנון השירים הבאים. אפילו אם ההמלצה היא מאותה להקה כי יכול להיות מאוד שאני לא מכירה (אני רק מקווה שכול מה שאני ארשום זה פרוג כי אני לא טובה בסיווגי סיגנונות) למשל: Cream - White Room Jethro Tull - Cross-Eyed Mary Jethro Tull - Aqualung King Crimson - In The Court Of The Crimson King King Crimson - Epitaph Emerson, Lake, and Palmer - From The Beginning כול אלה שירים מעולים לטעמי ואני הודה לכם מעוד אם תכירו לי עוד דברים בסיגנון, תודה מראש

Chocoholic

New member
כולם חוץ מ Cream

שהיא להקת רוק-בלוז. לא יודע אם אפשר להכליל את White Room בפרוג, זה בטוח לא פרוג מובהק. אבל זה גם פסיכדלי, וגם רוק שנותן בראש.

MajorWinters

New member
ELP לא בדיוק מתקדם../images/Emo19.gif

כלומר From the beginning... אם את אוהבת אותו בטח תאהבי את Lucky Man Still... You turn me ואם את רוצה חומר יותר רציני הטובים לדעתי Karn Evil 9 1st impression יש לו שני חלקים Trilogy או את Hoedown, שהוא פשוט גאונות לשמה. גאונות העיבוד והנגינה של פאלמר מגישה לך את גאונות ההלחנה של קופלנד... מומלץ! אם בא לך על שירי "צחוקים", אם מוזיקה קליטה יחסית (אבל לא כמו אצל הראשונים): The Sheriff Jeremy Bennder Benny the Bouncer ... נסי את Fallen Angel של קינג קרימזון, כי הוא מורכב, אבל לא מאוד מורכב. והוא פשוט מרגש... אותי לפחות...

meandmeandme

New member
שלום שלום

אכן כל הלהקות שציינת הם פרוג, מלבד שCream שהיא יותר בכיוון של פסיכודליה ובלוז רוק. עוד משהו ששמתי לב אליו זה שהשירים שציינת הם שירים פרוגרסיבים מהצד הקונונציונלי והקליט יותר. Epitaph, From the Beginging והשירים של ג'טרו טאל לדעתי לא היו נחשבים פרוגרסיבים במיוחד אילמא הקשר ללהקות. דברים דומים שאני יכול להמליץ לך הם שירים כמו: Yes - Southside of the Sky Camel - Freefall Gentle Giant - Think of me with Kindness וRennaissance - The Harbor לדעתי אלה דוגמאות טובות. בצד היותר "כבד" של הפרוג מאותן הלהקות אני חושב שכדאי לך לשמוע קטעים כמו: Yes - Roundabout Yes - Close to the Edge Camel - Lunar Sea Gentle Giant - Playing the Game Rennaissance - Song of Scheherazade וJethro Tull - Thick as a Brick אממ... בכלליות, אם את רוצה להתחיל להכיר את הסגנון תלכי לmitkadem.co.il יש שם רשימה של 10 אלובמים חשובים. תקני אותם אחד אחד וזה פחות או יותר יתן לך ראיה על מה מדובר.

למעלה