היי לכולם!

טינה 18

New member
היי לכולם!

רציתי להתחיל בזה שלקח לי שנים להצליח להיכנס לכאן- אבל בסוף הצלחתי כפי שאתם רואים! וקראתי כמה מההודעות שלכם ואני בהחלט יכולה להזדהות איתכם, כי גם אני כמוכם מגמגמת. הסיפור שלי מתחיל כך: כשהייתי קטנה ידעתי לדבר שפות שונות ולא הייתי מגמגמת כלל, בסביבות גיל 4 עלינו לארץ ואני זוכרת את עצמי כילדה שקטה מאוד כאילו הדג בלע לי את הלשון, אבל כל זה לא קשור לעצם היותי מגמגמת- אבי אומר לי שהתחלתי לגמגם בגלל שנפלתי כמה פעמים מהמדרגות אבל הסיבה הזואת לא ניראת לי כלל! ואני חושבת תמיד שאם לא הייתי מגמגמת הייתי יכולה להגשים כל חלום שלי אפילו אם זה חלום שנראה מעבר להישג ידי, אני יודעת שאני שאפתנית אבל כל זה לא עוזר במקרה שלי- וזה מה שמעציב אותי מיום ליום!!! יש ימים שאני לא מייחסת כלל חשיבות לגימגום הזה אבל תאמת מי לא היה רוצה לדבר כמו כולם- ז"א שוטף?! להצביע בשיעורים כשיודעים את התשובה, להשתתף בשיעורי חברה או בכל סדנא אחרת שצריך לקרוא קטע כלשהו, או הפעולה שנראית רגילה מאוד לאחרים- לדבר בטלפון! אני מספרת את כל זה לא בשביל שתרחמו עלי, אלא כי אני אני מזדהה איתכם מאוד, ואני רוצה לדבר עם אנשים שמבינים אותי יותר טוב מהוריי ומאחותי. אבל עדיין לא איבדתי תקווה, כי שמעתי על מכשיר חדש שנקרא בשם "ספיצ' איזי" אני יודעת שהוא יקר אבל אני לא יודעת אם הוא שווה את זה- ז"א האם כדי לקנות אותו ? זה עוזר?

mico24

New member
היי, טינה

את יודעת, אם תחפשי טוב, תוכלי למצוא פה תשובות לכל השאלות שלך.. :) אני כמוך, גם מצאתי את הפורום הזה לפני חודשיים, וכך עוד רבים כמוני. אנחנו שואלים את אותן השאלות, מתחלקים באותן החוויות, חווים את אותן הרגשות, וזה מדהים איזה דמיון יש בינינו, ואיזה כיף ואיזו נחמה זאת, שיש עוד הרבה אנשים, שמרגישים כך, ואת לא לבד! אני גם הגעתי לאיזושהי תקופת משבר, חיפשתי מידע על הגמגום באינטרנט ומצאתי את הפורום הזה. שאלתי על סוגי טיפולים, מה כדאי, מה לא. בסוף הלכתי על הקורס במכון CTI בהנחיית ברברה דם, שהיא אחת הקלינאיות תקשורת הטובות והבכירות בארץ. לפני זה אף פעם לא הייתי בטיפולים אצל קלינאי תקשורת (בחיי הבוגרים), ובכלל איכשהו הדחקתי את עובדת היותי מגמגם, לא היה לי מושג מה זה גמגום, פשוט חייתי בסרט רע כל החיים שלי, חיים של האשמה עצמית, חרדה מתמדת, דיכאונות, רגשות תסכול וחוסר אונים, חוסר ביטחון מוחלט, חיים של המנעות מה"חיים" עצמם. עד שאמרתי לעצמי, או שאני עושה צעד לעזור לעצמי, או שאני שם כדור בראש.. אני חושב, שהקורס נתן לי הרבה מאוד. לא יודע אם אוכל לפרט פה את כל הדברים, אבל בגדול, הבנתי מה זה הגמגום, ממה הוא נובע, הבנתי שאני כן מגמגם, וזאת לא אשמתי, פשוט אדם מגמגם לא מודע למה שהוא עושה, והוא כן עושה משהו לא נכון, אם הוא חי בסיוט הזה. הבנתי מה צריך לעשות, כדי להשיג יכולת לדבר בצורה נורמלית, ושני הדברים החשובים ביותר, שהבנתי הם: יש עוד הרבה אנשים, שסובלים כמוני (אם לא יותר), שיש להם אותן הבעיות, והכי חשוב מבחינתי - הסתבר שאני כן יכול לדבר בצורה רגועה, בלי להלחץ, בלי לגמגם (כמעט)! אני כן יכול לדבר, כמו שאנשים רגילים מדברים, באיזה מהירות שאני רוצה, באיזו אינטונציה שבא לי, בקיצור חופשי לגמרי! אמנם בינתיים אני מצליח ליישם את זה רק ב"תנאים סטריליים", אבל עם הזמן אני מאמין, שאני אצליח להחדיר את זה ליום יום ולשנות את הראש, ולשים את הבעיה הזאת בצד.. בהצלחה! אל תתיאשי! :)

b e ll

New member
ברוכה הבאה טינה. מיקו - ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שמחה מאוד לראות אופטימיות מבצבצת.

טינה 18

New member
מיקו! ולכולם.

לפני שהצלחתי להיכנס רשמית לפורום הזה ,אז קראתי חלק מההודעות שלכם, ופשוט אין מילים בפי! כולכם מתנסחים פה מאוד יפה ואופן הכתיבה שלכם מושלמת- אני בטוחה שרובכם הצלחתם בבגרות בלשון ובהבעה בניגוד אלי. אני שמחה מאוד שהולך לך טוב מיקו, כי הרי אני מבינה אותך ואת הבעיה שלך ואני יודעת שהיא לא קלה- אבל תחשוב מה היתה עכשיו ללא הגימגום?! אני פשוט מבואסת מאוד כי אני לא יכולה לעזור להורי בענייניהם האישיים למרות הרצון הטוב שלי לעזור לכולם וזואת האירוניה! זה לא אומר שאין לי ימים טובים יותר, אני מתכוונת לכך שאני לא מגמגמת בקביעות אלא אתה בטח מכיר את התחושה הזואת שאתה שם לעצמך ואתה אומר היום אני לא יגמגם ויש לך הרגשה חיובית לגבי עצמך, אלו הימים שאותם אני קובעת לעצמי ופשוט בימים כאלה אני מדברת באופן ברור וצלול ושומעים אותי חזק (שמתי לב שאני מגמגמת מתי שאני מדברת בשקט ולא שומעים אותי ברור). החלום שלי כמו של רובכם הוא לדבר רגיל - שוטף, כי כאן במדינה שלנו הכל מוסב על הדיבור, אני לא יכולה לתאר אדם מצליח ומגיע למעלה מבלי לדבר -פשוט לא ניראה לי בכלל!

ברוכה הבאה טינה ../images/Emo140.gif

כמובן מזדהה עם רוב התחושות שלך... לא שמעתי על הספיצ' איזי ואין לי מושג מה זה. אשמח אם תפרטי על המכשיר. בטוחה שתמצאי פה
חם.

טינה 18

New member
מירב של פעם!

אני בהחלט מבינה אותך! לאחרים דיבור בטלפון זו מין חוויה כיפית ומהנה, בניגוד אליי. מתי שאני שומעת את הטלפון מצלצל בבית כבר יש לי מין כיווצים בלב - זו מין הרגשה רעה ומאיימת כזואת. אחרים לא יכולים להבין למה אנחנו לא יכולים לענות לטלפון כמו אחותי ואבי שבישבילם זו משימה פשוטה מאוד ואפילו מהנה. ובקשר לספיצ' איזי, קראתי על הכתבה באמב"י וזה מכשיר ששמים מאחורי האוזן (ויש גם בתוך האוזן- אך הוא יקר מדי) וכל פעם שמדברים יש מין רעשים כאלה- כמו אפקט המקהלה כידוע מגמגמים מדברים יותר טוב ביחד עם אנשים אחרים וכמעט ולא מגמגמים. התגובות שנילוו עם מכשיר זה היו: אישה אחת אמרה שהמכשיר בכלל לא עזר לה והיא שמעה תמיד רעשים שהפריעו למהלך עבודתה כך שהיא נאלצה להוריד אותו. והתגובה האחרת היתה מהוריו של ילד שאמרו שהמכשיר שינה אותו והוא בהחלט עזר לו. אבל גם אם הייתי רוצה לנסות את המכשיר הזה הוא לא נימצא בארץ אלא בחו"ל כך שהוצאות מרובות יצאו. ותודה רבה על הקבלה לפורום!

אה אז אני כן מכירה את המכשיר

אני חושבת שיש אותו לשוקי (מנהל הפורום), כדאי שתבררי איתו יותר פרטים. ועוד הערה בונה- בבקשה תשרשרי את ההודעות למען הסדר הטוב של הפורום. כלומר, כשאת רוצה להגיב להודעה שקראת, תקליקי על החלון הלבן בו כתוב "תגובה להודעה" שנמצא מתחת לטקסט, כך ההודעה תשתרשר מתחת להודעה שקראת וגם קוראים אחרים יבינו למי מופנית התגובה שלך ולא תצטרכי כל הזמן לציין שם בנושא

shuky63

New member
מבטיח להביא את המכשיר למיפגש חברי

הפורום.כדי שכולם יוכלו לנסות את השפעתו שבאמת אינה זהה על כל אחד.

טינה 18

New member
שאלה

היי שוקי! רציתי לדעת אם ניסית את המכשיר הזה? או שאחרים ניסו אותו, ומה היו התוצאות- שיפר או שעדיין לא השתנה דבר? שתביו יש לי ציפיות רבות למכשיר זה!

shuky63

New member
טינה המכשיר שברשותי פועל אומנם על

אותו עיקרון כמו החדיש אבל זה דגם מיושן בגודל ווקמן עם חוטים למיקרופון ואוזניות.יש לו השפעה טובה על הדיבור אצל רוב אלה שניסו אותו אבל הסירבול שלו לא מאפשר לשלב אותו בנוחות בחיי היום יום.עם זאת התנסות בו יכולה להגיד לך האם כדאי לנסות ולהשקיע במכשיר היקר

gali90

New member
גם אני

לא מכירה את המכשיר אבל מכירה את התחושות שתיארת היטב.. ברוכה הבאה.

טינה 18

New member
תודה...

אבל אני יודעת שעדיין לא מיציתי את תחושותיי כראוי. הייתי רוצה לדעת בת כמה את? ואיך את מתמודדת עם הגימגום?

היי טינה...

גם אני שמעתי על המכשיר הזה ושמעתי שהוא טוב!!! אגב מאז שאני זוכר את עצמי אני מגמגם...

היי טינה...

גם אני שמעתי על המכשיר הזה ושמעתי שהוא טוב!!! אגב מאז שאני זוכר את עצמי אני מגמגם...

למעלה