שלום ליאור
אהלן ליאור, מה המצב? קוראים לי דורין ואני בת 17. לפני 5 שנים וקצת עברתי לגרייט נק שבלונג איילנד, ניו-יורק. מדובר באחד האזורים היותר מוצלחים וטובים בניו-יורק בפרט ובארה"ב בכלל. רוב האוכלוסייה פה יהודית, ככה שאת יכולה ללכת בנוח לביה"ס הכללי ולא להרגיש במיעוט, למרות שיש מעט נוצרים ואנשים מגזעים אחרים, אבל הם במיעוט. אם את ממש דתייה אז יש פה גם ישיבות (אני הולכת לביה"ס הכללי ומסיימת השנה). לונג איילנד בכלל זה איזור שמורכב ברובו מיהודים. אם את גרה בארץ באיזור עירוני (אני הייתי במרכז-צפון ת"א) כדאי שתדעי שמדובר באיזור מאוד כפרי ורוב הסיכויים שתגורו בוילה ולא בדירה. זה איזור מאוד יפה ומטופח של אנשים עשירים מאוד (זה לא בהכרח תמיד הכי טוב, תלוי איך מסתכלים על זה). ניו-יורק בכלל ולונג איילנד וגרייט נק בפרט משקיעים המון בחינוך ובגלל זה המיסים פה גבוהים, בכלל רמת החיים הממוצעת בניו-יורק יותר גבוהה מזו של הממוצע הכללי של ארה"ב, ושל גרייט נק יותר מהממוצע של ניו-יורק, והרבה מזה מושקע בבי"ס המקומי הכללי פה. הביה"ס עצמו, תלוי לאיזה מהם תלכי (יש צפון ודרום, תלוי באיזה איזור את גרה) הוא אחד מהטובים בארה"ב - הצפון מספר 26, והדרום מספר 17. הסטנדרטים די גבוהים יחסית לשאר ארה"ב וניו-יורק, אבל למי שבא מהארץ לא צריכה להיות בעייה בלימודים. אני עברתי בגיל קצת יותר צעיר ממך (בשנתיים) אבל אני לא חושבת שתהיה לך בעייה עם האנגלית אם תתמידי עם זה. כל הקטע של השפה מסתדר תוך חצי שנה, ואחרי זה יש גם שיפור עד שאת ממש שולטת בשפה היטב. ולסיום משהו אחד קטן. כשאומרים "ניו-יורק" רוב האנשים בארץ מדמיינים את מנהטן. אז יש את העיר ניו-יורק, שכוללת בתוכה גם את הרובע הזה של מנהטן ועוד כמה רובעים אחרים, ביניהם ברוקלין וקווינס (אולי שמעת עליהם, אני מאמינה שההורים שלך שמעו על זה). גרייט נק נמצאת בלונג איילנד שזה מקום שונה. אבל גרייט נק הכי קרובה למנהטן מכל לונג איילנד - 20 דקות נסיעה על הכביש המהיר ואת בעיר המילניום. אם הכביש ממש עמוס, אז זה יכול לקחת 30 דקות. אנחנו יציאה ראשונה (33) של לונג איילנד על ה495 (אבא שלך בטוח מכיר) ויש גם רכבת שעושה את כל המרחק הזה בכחצי שעה ומורידה אותך בשיא מנהטן. מקווה שקצת פיזרתי את הערפל סביב המושג הזה "גרייט נק". אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות לך. אל תדאגי יותר מדי לגבי זה ואין ממה לפחד, אנשים הם אנשים בכל מקום... דורין