היי לכולם!

היי לכולם!

קוראים לי ליאור ואני יהיה השנה בת 14. אבא שלי עובד בארצות הברית ונמצא בארץ ר=ק שבוע כל חודש ואני מתכוונת כ=ל חודש. ולכן הציעו אנחנו כנראה עוברים לארה"ב עוד השנה, משהו כמו 3 חודשים....אמא שלי חושבת על המקומות שהכי כדאי לנו לגור בהם והיא שוקלת ברצינות את העניין של לגור ב great neck, אין לי מושג מה זה המקום הזה אבל נראה לי שזה בניו יורק...מה שרציתי לדעת זה אם מישהו מכיר או שמע על המקום ויכול לתת לי קצת פרטים כי אני ממש ממש מפחדת. וגם אם יש מישהו משם בכלל?! תודה!

CosmikDebris

New member
זה בלונג איילנד

פול יהודים, אני מכיר כמה. או יותר נכון מכיר אנשים שמכירים. אבל זה נחמד, לא רחוק מדי מהעיר - ואם את אוהבת לגור במקום יותר מרווח מאשר תגורי בעיר אז סבבה. ולמה לפחד? סתם תפחדי - יהודים זה חרא :) (אבל אל תקחי אותי יותר מדי ברצינות)

שי חלצי

New member
יש שם המון יהודים

יש לי שם משפחה (למען האמת הם ברגעים אלה נוחתים שם אחרי בילוי של שלושה שבועות איתנו בארץ). דודה שלי סיפרה לי שבזמן האחרון כל המסעדות שפותחים בגרייט נק כשרות, ויש כבר יותר מסעדות כשרות מלא-כשרות והאיזור גם הופך להיות יותר ויותר דתי. זה מקום ממששששששש נחמד עם מערכת חינוך מצוינת, שקט אבל מספיק קרוב לעיר. בקיצור - מומלץ.

מה?????????????????????????????????

הוא איזור דתי?????????????????????????? אתם יודעים אולי אם יש שם הרבה בני נוער?! כי אם כן זה מאוד יעזור לי! תודה

שי חלצי

New member
לא לא חרדים

הרבה יהודים ובזמן האחרון הרבה דתיים. אבל זה לא כמו בברוקלין או משהו מפחיד כזה

סורי שנאי מבלבלת לך ת'שכל אבל...

נכון הבני דודים שלך? אז בני כמה הם? מה הם מספרים על המקום? אם אתה מעדיף לעשות את זה במסרים או שאייסי אז סבבה...המספר אייסי שלי: 335116318

sweetmisery

New member
שלום ליאור

אהלן ליאור, מה המצב? קוראים לי דורין ואני בת 17. לפני 5 שנים וקצת עברתי לגרייט נק שבלונג איילנד, ניו-יורק. מדובר באחד האזורים היותר מוצלחים וטובים בניו-יורק בפרט ובארה"ב בכלל. רוב האוכלוסייה פה יהודית, ככה שאת יכולה ללכת בנוח לביה"ס הכללי ולא להרגיש במיעוט, למרות שיש מעט נוצרים ואנשים מגזעים אחרים, אבל הם במיעוט. אם את ממש דתייה אז יש פה גם ישיבות (אני הולכת לביה"ס הכללי ומסיימת השנה). לונג איילנד בכלל זה איזור שמורכב ברובו מיהודים. אם את גרה בארץ באיזור עירוני (אני הייתי במרכז-צפון ת"א) כדאי שתדעי שמדובר באיזור מאוד כפרי ורוב הסיכויים שתגורו בוילה ולא בדירה. זה איזור מאוד יפה ומטופח של אנשים עשירים מאוד (זה לא בהכרח תמיד הכי טוב, תלוי איך מסתכלים על זה). ניו-יורק בכלל ולונג איילנד וגרייט נק בפרט משקיעים המון בחינוך ובגלל זה המיסים פה גבוהים, בכלל רמת החיים הממוצעת בניו-יורק יותר גבוהה מזו של הממוצע הכללי של ארה"ב, ושל גרייט נק יותר מהממוצע של ניו-יורק, והרבה מזה מושקע בבי"ס המקומי הכללי פה. הביה"ס עצמו, תלוי לאיזה מהם תלכי (יש צפון ודרום, תלוי באיזה איזור את גרה) הוא אחד מהטובים בארה"ב - הצפון מספר 26, והדרום מספר 17. הסטנדרטים די גבוהים יחסית לשאר ארה"ב וניו-יורק, אבל למי שבא מהארץ לא צריכה להיות בעייה בלימודים. אני עברתי בגיל קצת יותר צעיר ממך (בשנתיים) אבל אני לא חושבת שתהיה לך בעייה עם האנגלית אם תתמידי עם זה. כל הקטע של השפה מסתדר תוך חצי שנה, ואחרי זה יש גם שיפור עד שאת ממש שולטת בשפה היטב. ולסיום משהו אחד קטן. כשאומרים "ניו-יורק" רוב האנשים בארץ מדמיינים את מנהטן. אז יש את העיר ניו-יורק, שכוללת בתוכה גם את הרובע הזה של מנהטן ועוד כמה רובעים אחרים, ביניהם ברוקלין וקווינס (אולי שמעת עליהם, אני מאמינה שההורים שלך שמעו על זה). גרייט נק נמצאת בלונג איילנד שזה מקום שונה. אבל גרייט נק הכי קרובה למנהטן מכל לונג איילנד - 20 דקות נסיעה על הכביש המהיר ואת בעיר המילניום. אם הכביש ממש עמוס, אז זה יכול לקחת 30 דקות. אנחנו יציאה ראשונה (33) של לונג איילנד על ה495 (אבא שלך בטוח מכיר) ויש גם רכבת שעושה את כל המרחק הזה בכחצי שעה ומורידה אותך בשיא מנהטן. מקווה שקצת פיזרתי את הערפל סביב המושג הזה "גרייט נק". אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות לך. אל תדאגי יותר מדי לגבי זה ואין ממה לפחד, אנשים הם אנשים בכל מקום... דורין :)

תודה מאמי!!!!!!!!!!!!!!!!

חחח...אמממ....קודם כל ממש ממש ממש תודה על המידע! אבל קודם כל נולדתי בניו יורק (מנהטן) ויש לי אזרחות וגם גרתי בהולנד שנתיים ולמדתי בביצפר בין לאומי אמריקאי אז באנגלית אני שולטת...חוץ מזה שיש לנו חברים במדינה ניו יורק ול במנהטן ובקווינס אז אני יודעת שניו יורק זה לא רק מנהטן...אמממ....בכל מקרה שוב תודה רבה רבה רבה......וזה עוד לא בטוח שאני עוברת, אני אמורה לדעת בערך בעוד שבוע אז אני אעדכן אותכם...תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!

sweetmisery

New member
בבקשה

מה המצב? קודם כל, אין בעד מה, והעונג כולו שלי. אחרי שאת גרה באותו מקום 5 שנים אין כמעט כלום שאת לא יודעת על המקום. קראתי אחרי ששמתי את ההודעה שלי שאת מודאגת מזה שאולי אין פה נוער. אז בכל מקום יש נוער, יש פה שני בתי ספר ובכל אחד 200-300 אנשים בשכבה ככה שיש פה נוער, אולי לא כמו במנהטן אבל בגיל שלך בהחלט יש. אם נולדת בניו-יורק אז בטח שיש לך אזרחות. יש לך אזרחות ישראלית גם? אם את שולטת באנגלית אז זה ממש טוב. זה אחלה לשלוט בשתי שפות (מנסיון) אבל את מתאמנת על האנגלית? אתם מדברים אנגלית בבית או משהו כזה? אם נולדת בניו-יורק ולפי מה שהבנתי גם גרת פה כמה שנים, די משונה שאת לא מכירה את גרייט נק או לפחות את לונג איילנד... ועוד משהו קטן. בשנים האחרונות נהיה מאוד קשה למצוא בלונג איילנד ובגרייט נק בתים לקנייה או להשכרה ככה שכדאי לכם לברר לגבי זה. אבל תעדכני אותי - אני אשמח להכיר אותך אם תעברי לפה. גמר חתימה טובה ושנה עוד יותר טובה, דורין :)

למעלה