היי לכולם

Horovitz

New member
היי לכולם

זה כל פעם קורה לי. אני נכנסת להציץ לרגע בשלום הפורום ומוצאת שעלי לפנות כמה ערבים כדי להתעדכן. החודשיים האלה מדהימים. כמה משתתפים חדשים, כמה סיפורים...
אני כרגע בתקופה עמוסה ולחוצה (כל מיני התחלות חדשות) והנושא היקר ביותר נדחק לצערי מעט. בכל אופן, נכנסתי רק כדי לספר ששמעתי על כנס שיערך בעוד כשנה: כנס בינלאומי של האגודה הישראלית לגניאולוגיה. מישו כבר שמע על זה? יודע איך לצור קשר? - כשאדע עוד פרטים אעדכן. כה לחי לכולכם !!! אני מקווה שאחזור לפעילות רמינית יותר בקרוב.

wow1

New member
לחיי ההתחלות החדשות../images/Emo65.gif

באתר של האגודה הגניאולוגית הישראלית כבר מתכוננים ופרסמו את הפרויקטים עליהם הם עובדים כרגע ואותם יציגו בכנס. הכנס הוא של הארגון העולמי של הגנאולוגיה היהודית.בימים הקרובים עומד להפתח הכנס של השנה בוושינגטון. איל.

כוכה

New member
אנחנו והאגודה הגניאולוגית

לפי מה שפורסם כאן בעבר, מפגשים אקראיים שהיו לי איתם וטלפונים, התרשמתי שהם מתנשאים מעלינו, מחשיבים עצמם יותר מקצועיים ואותנו כלא מספיק רציניים. ובכל זאת, כנס כזה כאן בארץ לא הולך ברגל, ואנחנו לא חבורה מבוטלת ורק יכולה להוסיף ולהאדיר את העניין. ולכן מציעה שנציגות שלנו תהיה עימם בקשר ותתבע מקומנו בכנס. למשל - השתתפות בפאנלים, הקצאת יחידות זמן לנושא האינטרנט בכלל והפורום בפרט. הצגת הצלחות שלא היו קורות אילולא הפורום הזה בעברית. מה דעתכם???

eyholla

Member
אנחנו והאגודה הגניאולוגית

אינני חושב שחברי האגודה הגניאולוגית הישראלית מתנשאים מעל מישהו אחר, חלקם אף משתתפים מפעם לפעם בפורום זה (כמוני למשל), אולם אופי הפעילות שונה. באגודה כ"א עובד לעצמו ומפעם לפעם מתכנסים, בד"כ שומעים הרצאה ומחליפים דעות. בפורום הפעיל הקשר עם חוקרי משפחות אחרים הוא רציף, תוך כדי דחיפה, עזרה ועידוד מכולם לכולם ומכאן השוני. רוב חברי האגודה אכן עוסקים בנושא הרבה שנים ואפילו לא כולם עדיין משתמשים במחשב, אבל רובם שמחים לשתף פעולה עם אחרים בדיוק כמו חברי הפורום. אגב, נושא פתיחת סניף האגודה בחיפה, שעלה כאן בפורום לא הגיע אף חבר מהפורום למפגש, למרות שהוזמנו. ברוב סניפי האגודה נפגשים פעם בחודש. בת"א הפגישה הבאה תהיה ביום שני הקרוב (14.7.03) וההרצאה תהיה בנושא: "חיילים מתנדבים יהודיים במלחמת האזרחים בספרד", המרצה ד"ר רחל שפרבר. כולם מוזמנים, בית התנ"ך, רח' רוטשילד 16 ת"א, בשעה 7 בערב, העלות 15 ש"ח. איל

ornan

New member
או-הו ההרצאה מעניינת, אני כמעט

בטוחה שדודי, אח-אמי , היה בין המתנדבים, נצלצל לאמא זהו אחד היתרונות הגדולים של הפורום באמצעות המחשב! כל יום זוכים לקצה חוט חדש ומעניין.

תמיד כיף לראות אותך פה ../images/Emo142.gif

הכנס המדובר הוא הכנס הבינלאומי לגנאלוגיה, בחסותו של ה - IAJGS, הארגון הבינלאומי של חברות לגנאלוגיה יהודית. השנה, נערך הכנס ה - 23 בוושינגטון (DC, לא המדינה), בין התאריכים 20-25 ביולי, אוטוטו... בכנסים מופיעים שמות המוכרים לכולנו: מרים ויינר, סטפן מורס (מי שהכין, בין היתר, את מנוע החיפוש החכם במפקדי ארה"ב), אלכסנדר ביידר (מן הספר אודות שמות במזרח אירופה, המוזכר כאן פעמים רבות) ועוד ועוד; ההרצאות והסדנאות עוסקות בנושאים מגוונים ומעניינים. בשנה הבאה, ייערך הכנס בירושלים (הוא כבר נערך בירושלים בעבר) ויאורגן ע"י החברה הגנאלוגית הישראלית. אם כבר הזכרת את הנושא, אספר לכם שאני מנסה ליצור שיתוף פעיל של הפורום שלנו בכנס המדובר. ארנון

Horovitz

New member
לצערי אין באפשרותי לזרז את הקשר

כרגע. כשיתאפשר אבדוק אתכם מה כבר נעשה וננסה להמשיך משם. ד"א לא מזמן נכחתי בהרצאה בה השתתפה יו"ר האגודה הישראלית לגנאולוגיה והיא לא נשמעה לי מתנשאת מדי. נראה לי שפניה מכובדת תוך הסבר על ההיקף, האינטנסיביות והרצינות של הפורום תוכל להביא לשיתןף פעולה פורה. האם יש לנו (לפורום) איזשהו קשר עם בית התפוצות?

למעלה