היי לכולם..

ליאן.

New member
היי לכולם..

הפורום שלכם מקסים, ומכיוון שחידק הגננות דבק גם בי ויש לי כמה שאלות לגבי טיפול בצמחים, החלטתי לנסות להשתתף.. - לאחרונה שתלתי מספר צמחי תבלין - זעתר, 3 סוגי נענע, לואיזה, סטיביה, רוזמרין ועוד.. רציתי לדעת אם הנמלים השחורות שמטיילות עליהם כל הזמן הינן מזיקות ואם נדרש איזשהו טיפול מיוחד לגידול הצמחים חוץ משמש ומים.. - יש לי שתיל של אבוקדו ששתלתי לפני כשנה ובינתים הספיק לצמוח לגובה של מטר לערך. שאלתי היא באיזה שלב אמור להשתיל להניב את פירות האבוקדו שלו.. לאחר כמה שנים ?

רחלילי

New member
הי ליאן

עד כמה שידוע לי: לגבי צמחי התבלין לרסס עליהם מעט מיים עם סבון רגיל (כלים) זה אמור להספיק. לגבי האבודקדו עד כמה שידוע לי צריך לפחות שני עצים במרחק יחסית קטן בינהם כדי שיאביקו זה את זה (יפרו בעצם) וכך יתקבלו הפירות. לא מספיק עץ אחד, מצטערת בשבילך לשנה זו...

שקדי

New member
לא סתם שני עצי אבוקדו.........

הם גם צריכים להיות מזנים שונים משום שכל זן אבוקדו הוא עקר לעצמו וחיב להיות מופרה ע''י זן אחר לגבי הנמלים... כדאי להבין שהנמלים באות לאסוף צוף שמפרישות כנימות שניזונות על הצמחים שלך הדבירי את הכנימות ולנמלים לא תהיה סיבה לעשות ביקורי בית בהצלחה

ליאן.

New member
תודה לשניכם..

רציתי לשאול - זה משנה איזה זן של אבוקדו יהיה האבוקדו השני או העיקר שהוא יהיה מזן שונה ? ואיך בדיוק האבוקדואים אמורים להפרות את עצמם ? אין לאבוקדו שלי פרחים פרחים עדיין.. פסח שמח!

sheda0ktana

New member
ביקור הכנימה הזקנה ושאלת סטיביה

בדרך כלל כנימות באות לבקר כשיש עודף מים. היות וממילא אין מספיק מים בארץ, כדאי לנסות להקטין קצת את הכמויות ולמצוא את האיזון שבין עלים יפים וזקופים לבין בריכת השחיה לכנימות. ושאלה בנוגע לסטיביה - אני מגדלת את הסטיביה כבר שנה, אבל עדיין לא הצלחתי להבין, מה עושים איתה? ניסיתי לשים כמה עלים בתה, אבל זה או לא מספיק מתוק, או מתוק עד כדי מר עם טעם רע של סוכרזית. מעבר לזה אין לי מושג איך מוציאים את ה"מתוק" בשביל להמתיק דברים שהם לא נוזל חם, כמו גלידה, ריבה, עוגות וכדו'.

צמחבר

New member
מי סבון

באיזה יחס נוזל כלים לעומת מים? יש עדיפות לנוזל כלים מסויים? ורוצה להוסיף שמציצה בפורום הזה כבר כמה שבועות, ומאד נהנית. משתמשת בחלק מהטיפים כאן, ומישמת אותם בגינה הפרטית שלי. תודה לכולכם

צמחבר

New member
מקפיצה

כי עוד לא קיבלתי מינון של מים לעומת סבון כלים מישו?

asio

New member
אבוקדו

ליאן את לא צריכה לשתול עוד אחד כי זה יהיה צפוף מדי. זה עץ גדול !! תביאי מישהו שמבין בהרכבה שיעשה הרכבה של הזן הרצוי על העץ שלך וזהו. שפע ברכות וחג שמח

שקדי

New member
הצעה נוספת בעניני הפריה........

שהצעתי ואף יישמתי בשזיפים אבל כמובן היא יישימה כשעץ האבוקדו שלך יפרח בעה''ש בזמן שהעץ שלך פורח לוקחים ענפים פורחים מזן אבוקדו אחר תולים בקבוק מים על העץ ושמים את הענפים הפורחים בתוכו את השאר יעשו הרוח והחרקים...............בעה''ש כמובן.......

רחלילי

New member
איזה הצעה חמודה!

זה נשמע לא רק חמוד אלא גם יפה לתלות בקבוק מים על אחד מענפי העץ. אם זה גם עובד אני אומרת...ללכת על זה!

למעלה