היי לכולם...

krin88

New member
היי לכולם...

היי לכולם!!! קוראים לי קרן ולפני כמה זמן הוספתי הודעה בפורום על זה שהתקשיתי בטבעונות.... רק רציתי להגיד לכולם שהתגברתי על "כל הקשיים" ואני מסתדרת ממש טוב עם העניין הזה (חוץ מזה שנמאסתי לגמרי על אמא שלי...חחחח) רק רציתי לשאול שאלה קטנה... הרבה אנשים שואלים אותי למה אני טבעונית... עכשיו לי יש את כל הפילוסוםיות שלי בעניין ואאת האמת אין לי כוח לפצוח בהם בכל פעם שמישהו שואל אותי את שאלת מיליון הדולר הזו...לכן..... רציתי לדעת עם יש למישהו איזה משפט קצר, מועיל ולעניין בנושא זה... תודה לכולם...

TiNkEr BlAcK

New member
אני אנסה..

כי זה דבר שלא מסבירים במשפט אחד, אבל זה באמת מעלה את הקריז כל הפקצים האלה שמעצבנים.. ממממממ.. אז ככה: "אני לא עגל, אז אין לי זכות לקחת את החלב של הפרה, אני לא מכונת מפעל מזוכיסטית שאוהבת להכאיב לעצמי ברגליים, ולכן אני לא אוכל את הביצים של התרנגולות שמטילה אותם בקצב תעשייתי ונמצאת בכלוב שעדיף שלא תדעו איך הרגליים שלה נראות, ולגביי בשר? פוי! מה אני, מטומטמת?" מקווה שעזרתי. תמיד עדיך להמצא עם איזה כתבה או תץמונה או משהו, שתסביר הכל..

יש לזה כמה תשובות פשוטות...

מסתובבים עם "על קצה המזלג" עלייך, וכל פעם שמישהו שואל פשוט נותנים לו את המנשר (פלייר בלעז) ומסבים את תשומת ליבו לחלק הביצים והחלב. או אפשר גם להגיד: לא רק שתזונה צמחית (טבעונית) היא תזונה בריאה יותר, ולא רק שהיא אקולוגית יותר, ואפילו לא רק שהיא תפתור את בעיית הרעב העולמי - היא קודם כל ולפני הכל חוסכת סבל והרג של עשרות אלפי בע"ח. (מניסיון, קשה להגיד את המשפט הזה בלי שהוא מוביל לדיונים... אבל זה נחמד. אצלי בשכבה אנשים שאני לא מכיר פתאום שואלים אותי: "תגיד אלון, מתי ההפגנה נגד פיטום אווזים היום?" או "אלון, שמעתי שיש לך איזה פלייר של צמחונים כזה שמתאר איך מייצרים כל דבר, אתה יכול לתת לי לקרוא אותו?", "יווו, אלון, אתה יודע, בהרצאה שהייתה לנו על סמים בבית ספר, המרצה תיאר המון המון ניסויים כל כך מיותרים ומרגיזים בבע"ח, חבל שלא היית, ממש רציתי להגיב לו אבל לא ממש ידעתי איך....")

למעלה