היי לכולם

almog1620

New member
היי לכולם

אני בן 15 וחצי ויש לי אספרגר. אני בתיפקוד גבוהה מאוד: אני עושה בגרות מלאה, הוקפצתי כיתה (מ-ט' ל-י'), אני מתנדב בבית אבות ומהגן עד כיתה ח' הייתי במסגרת לימודית רגילה.
עכשיו ניגש לעניין: לא בדקתי את זה, אבל אני מרגיש יתר תחושה ברגליים. אין לי בעיה ממגע, להפך, אני רוצה אותו. דריכה בחול, בוץ או במים בטבע מאוד מרגיעים אותי ואולי מכניסים אותי למעין סוטול חחח. השאלות שלי אליכם הן:
1. זו תופעה נפוצה את אוטיסטים?
2. זה קשור בכלל לאוטיזם?
3. זו תופעה חיובית או שלילית בהשפעה שלה עליי?
4. צריך או אפשר לטפל בזה?

תודה רבה לכולם.

כל הכבוד לך!!!!

להרבה אנשים בקשת יש רגישויות חושיות חריגות וגבוהות, והיום זה אפילו חלק מהמאפיינים האפשריים.
זה יכול להיות חיובי ויכול להיות שלילי, אם אתה יודע איך לנהל את זה ומתי לעשות את זה כדי שזה לא יפריע לך בתוכניות האחרות שלך....
זה יכול להיות אפילו בסיס לרכישת מקצוע בעתיד שדורש הרבה שהות בטבע...
השאלה היא עד כמה זה מנתק אותך מהסביבה, והאם אתה מסוגל לצאת מזה כשאתה מחליט. לא רק כשאומרים לך...אם למשל אומרים לך יש לך חצי שעה להיות בבוץ...אתה מסוגל לעמוד בזה?

arana1

New member
זה לא מנתק, זה מחבר

זה מנתק מהסביבה הנ"ט אבל מחבר את האוטיסט לסביבה שלו ולכן חשוב ומהותי לאפשר לו למצות את המהלך הזה כפי צורכו ובהתאם לבחירתו

הרבה פעולות שנחשבות כהתנתקות בעיני הסביבה הנורמטיבית מהוות בעצם התחברות בשביל האוטיסט
מי שרוצה לעזור לאוטיסטים כדאי שיקח דבר זה בחשבון

arana1

New member
תופעה מאוד חיובית

שגם מתחברת ומחבר תופעות אחרות שאופייניות לאוטיזם

מזהה את זה גם אצלי ואצל ביתי ואצל אמא שלה
וזה גם ידוע ומתועד אצל הרבה אוטיסטים אחרים
הנאה ממש ברמה רוחנית ממגע בחומרים מסויימים

almog1620

New member
תגובה

הטוויסט הוא שאפילו ההורים שלי לא יודעים את זה. אני לא מספר את זה לאף אחד כי אני פוחד שזה יתפס מוזר בחברה. הקטע הוא שאני כמעט ולא עושה את זה כי אני גר בעיר ואין לי שדה שאני לצאת אליו ולהנות בו. הפעמים היחידות שעשיתי את זה היו כשהיו לי עציצים ענקיים בגג שלי. הייתי מרטיב את האדמה ודורך בה. בשלב מסוים הפסקתי כי האבנים בעציצים שרטו אותי וזה הרס לי את כל הכיף. גם כמה פעמים דרכתי בטיט שקניתי בחנות חומרי בניין. בקיצור, אנ לא עושה את זה הרבה... אבל אני ממש רוצה לעשות את זה יותר. במידה וידעו את זה ויגידו לי להפסיק, אז אני אפסיק באותו רגע. ואני מאוד אינטילגנט, אני לא אחד שמפדח את עצמו ודורך בבוץ מול אנשים שאני לא מכיר או באמצע מקום הומה אדם. אבל בכל זאת אני ממש רוצה לעשות את זה המון.
הנה סרטון של בחור באמריקה שעושה את זה. בגלל ששם יש שטחים פתוחים וגינות פרטיות זה יותר נפוץ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_Y-tsFILWbY

arana1

New member
ממליץ לא לעשות חשבון לפאדיחה

כי בטווחים משמעותיים הרבה יותר חשוב להיות אינטלגנט באמת מאשר להיראות ככזה
ולכן
גם אם וכשפעילות החשובה לאיזון הרגשי וההתפתחות הקוגנטיבית והאחרת של אוטיסטים נראית לסביבה הנורמטיבית כמפגרת אז המלצתי הייתה ונשארה לפחות להשתדל לא להיות שפוט למבט הנורמטיבי

לעירונים זאת באמת בעייה אם כי עם הזמן באמת ממציאים ונמצאים יותר ויותר פתרונות לשילוב גם מגע עם הטבע בעיר
אנחנו יורדים הרבה לים
ויש גם לא מעט פארקים
הילדה שלי למשל אוהבת להסתובב ערומה כל הזמן
מבחינתנו אין בעייה

פעם כשגרתי ברמת החייל עקרתי את כל המרצפות ומיליתי את החלל בחול ואבני נחל
בעל הבית כמובן יצא מהדעת וכולם קראו לי משוגע
גם כשהסתובבתי עם עניבה כולם אנשים זיהו אותי כמטורף, אם לא ממבט ראשון אז במשך הזמן הדבר נחשף, כך שנראה לי שבכל מקרה עדיף לחיות לפי צרכי וכמו שמתאים לי ונכון לי

לא מצליח לזהות שום פגיעה בחברה או באנשים אחרים במילוי צרכים חושיים ונפשיים מהסוג שאתה מתאר
מי שנפגע מדברים כאלה הוא סתם אדם רע וטיפש ולא חושב שנכון לבזבז את קיומי על ציות לאנשים רעים וטיפשים
זה גם לא מוסרי

זכותך לחיות את עצמך גם אם וכשזה פוגע בדעות הקדומות והנחשלות של אחרים
מציע שתתחיל לתרגל ולהתרגל להתעקש על כך

almog1620

New member
שוב שלום לכולם!

קראתי את התשובות שלכם ואהבתי את כולן. בפעם הראשונה בחיי קבלתי תמיכה בנושא שאני מחשיב כטאבו. רציתי לדעת בנוסף למה ששאלתי: האם יש מקומות בארץ שמכירים בתופעה (וגם בתופעות אחרות) ומציעים פתרונות כגון סיורי דריכה יחפה בחוות או יערות???
כמובן שאני לא מדבר על מקום שמטפל רק בתופעה שאני עוסק בא, אלא גם בתופעות אחרות.

רואה 6 6

New member
חבל שאתה לא גר באזור שלי

אצלנו חבר'ה מסתובביפ יחפים גם בחורף ויש המון שדות מסביב. אני מזמינה אותך לבוא כל אימת שתרצה. הצעה רצינית.

almog1620

New member
היי

אני בשום פנים ואופן לא חשבתי לשים בוץ בכיתה, לא העלתי את הנושא כאן, רונן חשב על זה. בבית אני יכול לעשות את זה כי יש לי גג לא משופץ ומלא בעציצים עם אדמה. אני לא חושב על זה כל היום, זו לא אובססיה. זה רק משהו שאני אוהב לעשות אבל רוצה לעשות זאת יותר.

רואה 6 6

New member
ברור שאי אפשר בכתה או בחלל סגור ציבורי אחר

אבל אני לא חושבת שאתה צריך למנוע מעצמך להנות מזה כמה שתרצה.

Ziggy Stardust7

New member
ברוך הבא לפורום :)

קודם כל, כל הכבוד לך שאתה מתנדב ועושה בגרות מלאה.
כיום אתה לומד במסגרת מיוחדת? אם כן, אתה לומד בכיתה מיוחדת בתיכון רגיל, או בבית ספר מיוחד?

לגבי השאלה שלך, גם אני מאובחן עם אספרגר אבל אני לא מרגיש בתופעה שתיארת לגבי הרגליים.מה שכן, ידוע שלאנשים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי עלולה להיות רגישות יתר לדברים מסוימים, וכנראה שאצלך זה בא לידי ביטוי ברגליים.
אם הפעולות שציינת מרגיעות אותך, אני לא רואה בזה בעיה או תופעה שלילית, וזה מצוין שמצאת מה יכול להרגיע אותך :)
לגבי טיפול בתופעה, אם אתה מרגיש שהיא עוברת את המידה אני חושב שבהחלט כדאי לטפל בה.בעיניי, שום דבר אינו מומלץ ברגע שהוא עובר את המידה.אפשר לאפל בזה ע"י טיפול פסיכולוגי, נטילת תרופות וכד'.לגבי תרופות, לדעתי רצוי שזו תהיה האפשרות האחרונה, כלומר שתשתמש בה רק אם אין לך ברירה אחרת.

אגב, יש לי חבר שגם מאובחן עם אספרגר ולפעמים הרגל שלו רועדת..גם לך זה קורה?

almog1620

New member
היי

אני לומד בבית ספר תיכון רגיל עם כיתה מיוחדת אחת בכל שכבה. הצורך לדרוך עם הרגליים לא מפריע לי כי לצערי אני עושה זאת לעיתים רחוקות. הרגל שלי לא רועדת כמו לחבר שלך באופן קבוע, אך לפעמים במבחן בבית הספר אני במתח כמו כל תלמיד אחר, אז לפעמים אני מרעיד את הרגל. כשהייתי בכיתה רגילה שמתי לב שגם תלמידים רגילים מרעידים את הרגליים ואת הידיים לפעמים בשעות מבחן.
יש לי שאתה בשבילך: אתה מכיר אדם עם אספרגר שאוהב מגע ברגליים?\

בברכה, אלמוג

אם יש לך נעליים עם סקוטצים

אתה למשל יכול להוריד אותם בזמן השיעור ואיש לא יראה ולהרגיש את הרצפה

almog1620

New member
תגובה לרונן

אין לי נעליים עם סקוטצים וגם. אני לא אוהב להרגיש את הרציפה, אני אוהב להרגיש בוץ, בחיוד אם הוא חלקלק וחודר בין האצבעות

למעלה