היי לכולם!

DreamGirl12

New member
היי לכולם!

אני נרשמתי לתפוז כי אני חייבת לדבר אם עוד אנשים שמתעניינים בחלומות צלולים. אני מכירה מה זה חלומות צלולים, יש לי מחברת חלומות כמעט תמיד ליד המיטה שלי, ועושה בדיקות מציאות אבל לא תמיד רק שאני נזכרת. (שזה לא כך כך הרבה פעמים). אבל חלומות צלולים די באים אלי הרבה, פתאום לפעמים בלי בדיקת מציאות או להגיד לעצמי אני חולמת, אני מודעת שאני חולמת ואפילו פעם הצלחתי לשנות משהו.

יש רק בעיה אחת, בכל פעם שאני מודעת אני מרגישה את הלב שלי מתחיל לפעום בהתרגשות ואני מרגישה מבועתת מפחד. ניסיתי לקרוא איך אפשר להרגיע את עצמך ברגע שאתה מודע אבל לא כל כך מצאתי. אז אולי אתם אנשים שבעניין כמוני יוכלו להגיד לי איך אפשר להרגיע את עצמך תוך כדי חלום. אני מפחדת שבחלום צלול אחד אני כל כך אפחד שלא אקבל דום לב מתוך שינה. :O

תודה רבה, ובחלום הצלול הבא אולי אני אוכל לספר יותר אני מקווה. :)

DreamGirl12

New member
הממ....

התכוונתי "שכן אקבל דום לב מתוך שינה". זה מה שקורה שרושמים מאוחר בלילה. חחחחחח

ברוכה הבאה :)

אני עונה בקצרה (מאחר למשמרת), אז בינתיים ולפני שאני מגיע שוב לתת תשובה מלאה- אין לך מה לדאוג.
את לא תפגעי בעצמך רק כי את מתרגשת מתוך שינה. מקסימות תתעוררי. יש טכניקות להרגעה עצמית ויחסית קל ללמוד אותן, אבל כל זאת (ועוד!) אחרי שאחזור.

אל על2

New member
היי! :)

יש לי שיגעון בנוגע לסמיילי שנראה לי שהדבקתי פה את כולם...

ברוכה הבאה!
זה נשמע שאת כבר יודעת על חלומות צלולים
ובכל מקרה הנסיך בצהוב (מנהל הפורום) יכתוב לך את כל מה שאת צריכה לדעת
אל תדאגי את לא תקבלי דום לב תוך כדי שינה חחח
בנוגע לזה שאת רוצה להיות רגועה את יכולה פשוט לומר בחלום
"אני אהיה עכשיו רגועה" וזה יעזור
אבל אני בטוח כשתלמדי על חלומות צלולים עוד קצת לא יהיה לך סיבה לפחד
להפך את תהני בחלום צלול :)

בהצלחה ! :)

ספרנו1

New member
טוב, אני לא יכול יותר

זה המלך בצהוב, ולא נסיך

אז השם שלי...

הוא אכן שחר.
הכינוי הומצא מתישהו כשהייתי בחטיבת הביניים, וחזרתי להשתמש בו פשוט כי התעצלתי לפתוח משתמש חדש כשחזרתי לכתוב בתפוז.
למען האמת, פעם כתבתי די הרבה תחת כינוי אחר בפורום, אבל אני לא חושב שמישהו פה יזכור. זה היה לפני די הרבה שנים.

בקיצור- מוזמנים לקרוא לי איך שרוצים. מלך, נסיך, דוכס, ויקונט, סר או סתם הוד מעלת כבודו- כולם יספיקו. כל עוד אני מקבל את תואר האצולה שלי אני מאושר

ספרנו1

New member
חחחחח בכל מקרה, זה מעניין ״שחר״ למישהו

שמתעניין בחלומות..

ועכשיו לתגובה יותר מפורטת

אם חלומות צלולים מגיעים לך באופן יחסית טבעי וקל- את יכולה להחשיב את עצמך ברת מזל. לרוב האנשים זה קשה יותר.

"אפילו פעם הצלחתי לשנות משהו"- אין הרבה טעם בחלומות צלולים אם אין לך שליטה ממשית בהם.
זה אחד הדברים הראשונים שצריך לעבוד עליהם (לדעתי) אחרי שמצליחים להשיג חלומות צלולים באופן יחסית תדיר.
יש הרבה שיטות לשליטה (את יכולה למצוא פה בפורום, בכלי הפורום או בקישורים. אם לא מצאת- נשמח לענות).

בקשר להתרגשות- זו תופעה מוכרת, שלרוב חולפת מעצמה אחרי כמה חצלולים. אם את רוצה כלי טוב להרגעה עצמית פשוט צרי לעצמך תרגולת.
כל בדיקת מציאות תחשבי בדיוק מה את רוצה לעשות, כשהדבר הראשון הוא לנשום עמוק ולהירגע (כמו במציאות) עד שהחלום יתייצב.
אם תקפידי על זה את כנראה תזכרי להירגע גם בחלום, מיד אחרי בדיקת המציאות.

מחכה לשמוע איך הולך :)

DreamGirl12

New member
תודה רבה!

אחלה טיפים! והרגעתם אותי גם, אני קצת פחדתי שחלומות צלולים פוגעים בגוף או במוח.... אבל הרגעתם אותי שזה לא.
כשאני אעשה בדיקת מציאות אני פשוט גם אגיד לעצמי להירגע אם זה יהיה חלום. מקווה שזה יעזור!

תודה על הברכות, אגיד לכם אם זה עזר

וולפהרט

New member
הרגת אותיXD

"פשוט צרי לעצמך תרנגולת"XD
ככה ראיתי את זה. ולא הבנתי איך תרנגולת תעזור... אולי אאמץ את הרעיון;)

וולפהרט

New member
ההתרגשות חולפת

עם ההתנסות.
את צריכה להכין לך מראש רעיון כללי של מה לעשות כשאת מגלה שזה חלום, ולנסות לחשוב פרקטי: "אוקי, אז זה חלום. מה עכשיו?"

יש גם דברים שאמורים לעזור למיקוד כמו שפשף ידיים או סיבוב במקום. עלי לא, אני צריכה למצוא לי שיטות אחרות.

וברוכה הבאה:)

בהצלחה בהמשך המסע.

להיות מודעת תוך כדי חלום זה ממש כמו להיות מודעת תוך כדי המציאות.
זה מרגש אך ככל הידוע לי אין מה לחשוש מההתרגשות הזאת.
אצלי מופיעה לפעמים צמרמורת מיוחדת ומעניינת ברגעים כאלה.
אני אוהב גם להרגיש את פעימות הלב שלי. יש בזה משהו קרוב לעצמי.

יכול להיות ששווה לך, לפני ההירדמות, כשאת כבר בעיניים עצומות, להעמיק את הרגיעה שלך.
אפשר לעשות זאת בין היתר על-ידי כך שאת שמה לב אל הנשימה ומרשה לעצמך להירגע וליהנות.
וגם מרשה לעצמך להתרגש... ועם זאת להיות רגועה, להשתחרר וליהנות מהחוויה.

שווה כמובן גם להעמיק את הרוגע והכיף במציאות... וזה חודר לחלומות.
ואז ההתרגשות משתנית ונעשית אחרת... את מרגישה רגועה ונרגשת כאחד.

למעלה