היי לכולם

היי לכולם

האמת היא שזה מאוד לא אופייני לי, אבל הפעם, אפילו שאני מאחורי ניק אינטרנטי, אני מפחדת להיחשף.

אני מפחדת לדעתי כי הנושא הזה מרגיש לי מאוד פגיע אצלי.
היה לי חבר במשך 3 שנים. הקשר בינינו הסתיים לפני שנתיים, כשהייתי בת 20, והוא הסתיים ביוזמתו.
לא אפרט יותר מידי על הילדות שלי והרקע שלי, אבל לדעתי הם היו הבסיס לחרדה העצומה שחשתי במהלך הקשר עם האקס, שהייתה כ"כ גדולה, שהייתה גורמת לי להתקפי חרדה והתפרצויות זעם עליו. לא משנה מה הוא היה עושה, אני יודעת, אפילו אם היה שם לי טבעת על האצבע, זה לא היה מרגיע את החשש שלי. אני יודעת שבמצב שהייתי אז, גם במצב הבטוח ביותר הייתי מוצאת ממה לפחד.
בכל מקרה. הפרידה הזאת, עם כמה שהייתה קשה (9 חודשים של סבל אמיתי), לימדה אותי המון ואפשרה לי לעבוד על עצמי, לגלות את עצמי, ולהבין דברים.
אני הרבה יותר בטוחה בעצמי היום משהייתי אז, גישתי לחיים היא אחרת, ואפילו הבנתי שאולי היו כמה נקודות בקשר עם החבר - שלא מאוד מצאו חן בעיני.
האקס שלי היה הידיד הכי טוב שלי במשך 7 חודשים, לפני שהתקדמנו לתוך הקשר. לא הייתה לי משיכה אדירה אליו, אבל המשיכה אליו נבעה מהרגש אליו. היו הרבה דברים שהיום אני כבר לא חושבת שאקבל בגבר. הוא למשל, היה ביישן מאוד, מופנם, והייתי מרגישה עוצמתית עד רומסת לידו. הוא לא היה מאוד גברי וגם לא מאוד מיני, ברגעים האינטימיים.
במשך השנה וחצי שאחרי הפרידה, לא רציתי אף אחד. לא היה לי חשק לזוגיות ואהבתי להיות לבד.
לפני כמה חודשים עשיתי קורס כלשהו, ופגשתי שם את ההפך המוחלט מהאקס - הוא היה מאוד גברי, מאוד נמשכתי אליו, היה לו בטחון והוא הביע באופן מאוד נחרץ שהוא מעוניין בי.
לצערי, ככל שהייתי עם אותו בחור בקשר - הבנתי שמלבד סקס (מעולה), אין בינינו הרבה, אנחנו לא מתאימים, ואף שאני בכל זאת הרגשתי אליו משהו - הוא לא חש אלי כלום ולא היה רציני בכוונות שלו כלפי.

עכשיו אני במצב מאוד לא נעים.
אני מאוד רוצה זוגיות. אין לי בעיה של בטחון עצמי כמו שהייתה לי בעבר - אני יודעת בדיוק מה אני שווה.
ובכל זאת, כשאני חושבת על זוגיות היום... משהו בי נרתע. ביום יום כשאני מסתובבת ליד גברים, אני לא מרגישה משיכה כלשהי לאף אחד מהם. אין מישהו שמוצא חן בעיני.
היה רק הידיד הכי טוב שלי בחודשים האחרונים, שלמרות שבהתחלה לא נמשכתי אליו - הכרתי את התכונות שלו ופיתחתי רגש בהתאם. רציתי אותו אבל הוא העדיף שנישאר ידידים וזה היה בסדר מבחינתי.

יש לי בלבול גדול מאוד, ביני לבין עצמי.
אני שואלת את עצמי אם יכול להיות מישהו שבאמת יהיה מתאים לי (אישיותית), וגם אמשך אליו. כי כרגע, פגשתי שתי נקודות קיצון - מישהו שמאוד אהבתי ופחות נמשכתי אליו, ומישהו שמאוד נמשכתי אליו, אבל לא באמת התאים לי. מרגיש לי כאילו מסובך מידי ש"הכל יהיה בסדר", ומתאים לי.
חוץ מזה, כשאני חושבת על קשר - אני מחפשת מכשולים. לפעמים עולה בי פחד חזק וגם השאלה "מה אם למרות שאני שונה מאוד משהייתי פעם, ולמרות שעבדתי על עצמי מאוד - אהיה החברה החרדתית שהייתי לאקס שלי? מה אם אני עדיין לא מסוגלת להתמודד עם קשר כמו שצריך?"

אין לי פואנטה, אבל אני רק רוצה להבין איך אפשר לשנות את הגישה הזאת, ולשאול באמת כמה זה סביר למצוא בן זוג של "גם וגם"...

היי וברוכה הבאה

תראי, לדעתי חשוב מאד שלפני שאת נכנסת לקשר זוגי, תפתרי את בעיותייך האישיות שעלולות להרוס לך קשרם עתידיים גם.
משמח אותי לקרוא שלמרות הקושי, הבעיות , ההרס והכאב - כן התפתחת, למדת, התבגרת, זו אכן אחת המטרות של קשרים זוגיים.

זה לא ממש בלבול, פשוט לא פגשת עדיין מישהו שבאמת יתאים לך.
מישהו שיאתגר אתך, שימשוך אותך, שיהיה אסרטיבי, ושיהיו בו מכלול תכונות שאת תמצאי כטובות עבורך.
נקודות קיצון הן נחמדות, אבל לא מחזיקות מעמד, ומהר למדי את מווצאת את עצמך עייפה מהקשר ..

האם את יודעת איזה קשר את רוצה?
מה היה חסר לך בקודם?
מה למדת מהעבר?

נראה לי שכן

היה למשל בחור שהתחיל איתי בזמן שיצאתי עם ההוא מהקורס.
הוא היה מאוד נחמד, מצחיק, משכיל, מנומס.
גם נמשכתי אליו.
לצערי חתכתי וניתקתי את זה כי הייתי עם הבחור הלא רציני, וכשחזרתי לבדוק מה קורה - כבר היה תפוס.

אני רוצה קשר עם הרבה כבוד הדדי והפגנת אהבה, עם מישהו שיש לו ביטחון, שיודע מה הוא רוצה. מישהו שארגיש שאני לא צריכה לחזק את הבטחון שלו, והוא לא צריך לחזק את שלי, ושיהיה לנו נוח ונעים ביחד.

הערה - כשאני אומרת "לא צריך לחזק את הבטחון", אני מתכוונת שאהיה מספיק בטוחה במי שאני בתוך הקשר, וכך גם הוא

מה זאת אומרת שתהיי מספיק בטוחה במי שאת בתוך הקשר?
האם את נוטה לאבד את עצמך?
לנתק עצמך מהעולמך שלך?
לשכוח מה באמת את צריכה?

כלומר, בקשר הקודם

איבדתי המון מהביטחון שלי, כי הייתי מראש נורא מפוחדת. פחדתי כל הזמן שהוא יעזוב אותי, כפי שבסוף הוא עשה.
אני מרגישה שהיום אני יותר בטוחה, ומקווה שכך זה גם ירגיש כשאכנס לקשר - שאהיה עם בן זוג מלא בטחון, לא חרדתי כמו שאני הייתי, ושכך אהיה גם אני.
גם התכונות של ההוא שהתחיל איתי אז, הן פחות או יותר מה שהייתי רוצה אצל בן זוג.

הבנתי..

ללא אמון מוחלט בבן הזוג אין טעם בכלל להכנס למערכת יחסים .
זה משהו מרכזי מאד חשוב, האם לאחר מכן, היה לך אמון בבני זוג שהיו לך?

קנאה מוגזמת, חרדות נטישה - לא ניתן לפתח קשר איתן כלל,
אני שמחה לשמוע שאת כיום יותר מאופסת על מה שאת עשית לא נכון.

לא היו עוד בני זוג

היה לי אמון בבחור שיצאתי איתו ושלא רצה משהו רציני, כפי שהבנתי קצת מאוחר מידי. לצערי הוא דווקא בגד באמוני ודיבר עם חבריו על זה שהוא רוצה להתחיל עם מישהי אחרת, תוך כדי שהיה איתי.

חרדת נטישה זה משהו שאני חושבת שהתגברתי אליו - אבל אולי לא אדע לומר עד הקשר הבא (שעד אז, כמובן, אעבוד על עצמי).

מה שכן, הנסיון שלי עד עכשיו באמת גרם לי לשאול את עצמי אם יהיה מישהו כזה בכלל, שגם יתאים לי וגם ימשוך אותי...

בטח שיש.

אבל זה גם קשור לבחירות שלך בבחורים.
אם תכנסי לכל מיני דברים סתמיים עם בחורים לא נכונים, שיבגדו באמונך, או יתייחסו אלייך בזלזול, זה יהיה מעגל שלא נגמר.
הרי לא תוכלי להתגבר על המכשולים שהיו לך, ולא תוכלי לתת אמון באף אחד.

זה חשוב שתשקלי טוב למי את נקשרת.
אני כמוך בקטע הזה, תכונות אופי זה מה שגורם לי לפתח רגש, גם לאנשים שכביכול על הנייר, לא היו מושכים אותי.
לדעתי זו דרך יעילה יותר מסתם לתת מעצמך למישהו שהעיקר בקשר איתו הוא פיזי .

למעלה