היי לכולם

היי לכולם

מעניין אותי ללמוד רכיבה טיפולית, אין לי שום ניסיון קודם מלבד אהבה ענקית לסוסים.. אשמח לקבל כאן קצת רקע , איפה לומדים, כמה עולה, כמה זמן, מה התנאי קבלה, כמה באמת אפשר להתפרנס מזה אם בכלל וכדומה..
אשמח לקבל כל פרט שתנדבו לי..
שואלת כאן בכוונה ולא מתקשרת למקומות לימוד כי רציתי לשמוע מפי אנשים רגילים שלא מנסים למכור לי כלום ובלי שום אינטרס כלכלי, כאלה שיודעים באמת לענות לי אמת בלי להסתכל עלי כעל צ'ק נוסף לחשבונם..

תודה רבה לכם

אחלה יום

fliperit

New member
לפני שאני עונה, יש לי שאלה

למה את רוצה ללמוד רכיבה טיפולית?
מעניין אותי לדעת למה אנשים בלי רקע בסוסים נמשכים דווקא לתחום הזה...
אני רואה המווון אנשים בלי רקע שלומדים רכיבה טיפולית ואחרי שנה, אולייי שנתיים, עוזבים את התחום. לא כולם כאלה, כמובן, אך על פי נסיוני מדובר ברוב..

giri

New member
היי פלורנס

מעניין אותי לקרוא את התגובה שלך לפליפרית.
בכל מקרה יש לי שאלה אחרת - יש לך נסיון כלשהו עם סוסים?
ברכיבה טיפולית יש שני אספקטים - הרכיבה והטיפול.
אם אין לך נסיון עם סוסים הייתי ממליצה להתחיל מלרכב ולעבוד עם סוסים - הרבה אנשים אוהבים סוסים אבל מגלים שהעבודה איתם, כשהיא יורדת לקרקע המעשית, לא לטעמם.
עוד מידע אחרי שאשמע מה הרקע שלך...

jgut

New member
קיבלת בנתיים שאלות

בנתיים אני אתן לך קצת תשובות:
בשורה התחתונה, לא פשוט להתפרנס מרכיבה טיפולית. כדי להתפרנס כמו שצריך, צריך להיות מאוד טוב. הטוב הזה דורש שני חלקים שונים:
הבנה בתחום הטיפולי והבנה בסוסים. את שניהם קשה ללמוד. שניהם דורשים הרבה השקעה של זמן ונסיון.

בנוסף מדובר על שעות עבודה קשות, עמידה בחוץ בתנאי שמש בקיץ, רוחות וקור בחורף. מאוד קשה למצוא בתחום משרה מלאה. אפילו משרה חלקית יכולה להיות מאוד שוחקת. בהרבה חוות טיפוליות התחלופה של מדריכים גדולה, בדיוק בגלל השחיקה הזו.

ברכיבה הטיפולית, הסוס הוא הכלי הטיפולי. להבדיל מכלים טיפולים אחרים (שאינם בעלי חיים), טיפול בעזרתו יכול להיות מסוכן בידיים לא מיומנות. אני בכלל לא מתייחסת לפן הטיפולי. אני מדברת ברמה הבטיחותית.
אחת הבעיות שקיימות כיום עם מדריכים טיפוליים, זה שאין להם מספיק הבנה בסוסים. בנוסף יש חיפוש אחרי למידה מהירה של דבר הדורש הרבה זמן ונסיון.

אני לא רוצה להפחיד אותך או לומר לך לא ללמוד את התחום. אני חושבת שאם את בוחרת בו, את צריכה לגשת אליו בעיניים פקוחות ולדעת מה מחכה לך. את צריכה להבין שמדובר בלמידה ארוכה וקשה.
בתור התחלה כפי שכתבו לך פה לפני, הייתי ממליצה לך ללכת לחווה מסודרת ולהתחיל ללמוד את תחום הסוסים. אחר כך תבדקי איך את משלבת בזה את התחום הטיפולי.

בהצלחה

טוב אז ככה

אנסה בתשובה אחת לענות לכולם, אין לי רקע עם סוסים ומעולם לא רכבתי.. תמיד דחקו בי ללמוד משהו ולהיות כמו כולם אבל אני לא רוצה כי אני לא כמו כולם וזו הסיבה שעד היום אין לי תואר או מקצוע, אני אוהבת בעלי חיים ואהבתי מאז ומתמיד, זה אולי ישמע מגעיל אבל אם אראה אדם שזקוק לעזרה או חיה, יכאב לי על החיה קודם כל.. היתה תקופה שהייתי מתנדבת אצל וטרינר אבל הוא פרש אחרי זמן מסוים והמחליפים שלו כבר לא היו צריכים אותי יותר, יום אחד נתקלתי בידיעון של מכללה מסויימת וקראתי לראשונה על "רכיבה טיפולית" לפני כן לא חשבתי שקיים דבר כזה בכלל. מכל הידיעון הזה קסמו לי 2 דברים שעיניינו אותי, רכיבה טיפולית ואילוף וכלבנות טיפולית, אלו דברים שאני רוצה והחלטתי שאם באמת אלמד משהו זה זה לא משנה לי בעבור איזה סכום כי הסיפוק והאהבה שאקבל שם יהיה וההתעסקות עם חיות שזה הדבר שאני הכי אוהבת שווה הכל.
תמיד דוחקים בי ללמוד וכשראיתי את הידיעון הזה הבנתי קיימת האפשרות לשלב את האהבה עם מקצוע וללמוד אותו ולהיתפתח בכיוון שאני באמת רוצה (חלום חיי היה להפוך לוטרינרית לצערי זה לא יתגשם כי אני בלי תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי,).
לגבי העבודה בתנאים לא נוחים שמש, קור וכדומה.. לדעתי הכל מתגמד כשהולכים אחרי הלב ונהנים ממה שעושים באמת, ואני לא אומרת כי אני מנסה להתייפיפף, אולי אאני תמימה אבל זו באמת הדעה שלי, שכל עוד אני עושה משהו שאני בבאמת אוהבת אפשר להתגבר על הכל.

אין ספק שתחום העיסוק שלי בחיים יכלול בעלי חיים, אני מתלבטת אם ללכת על כלבים או סוסים, אלו האפשרויות שיש לי כרגע ואני מבררת על שניהם. פשוט כשבררתי במכללה אמרו לי שמחיר מסויים, ובמקום אחר אמרו לי מחיר התחלתי שכפול מהסכום הקודם, לא אנקוב בשמות ולכן ניסייתי לשאול כאן מה הטווח, איפה זה מתחיל איפה זה גמר, ומה הדרישות.
כמובן שאחרי שאבין יותר את הדברים ואקח את הכל בחשבון ובמידה ועדיין אמשיך להתעניין בזה אנסה קודם כל ב]ועל ללכת לרכב כמה פעמים ולהתנסות יותר כי אולי הכל טוב ויפה שזה בגדר הרעיון וברגע האמת במציאות זה יהיה אחרת לגמרי.. לפני שאני מתחילה רציתי לדעת פרטים ולשמוע מכם את דעתכם...

מקווה שלא פיספסתי משהו...

תודה לכם ולילה טוב :)

giri

New member
היי פלורנס

אם אין לך נסיון עם סוסים, אני מציעה כמו קודם שתתחילי מלצבור נסיון ולו בסיסי ביותר עם סוסים לפני שתחליטי על כיוון כזה. לוקח שנים לפתח גישה נכונה לעבודה עם סוסים, להתנסות כמה פעמים ברכיבה ממש לא יספק לך את מה שצריך.
המכללות אולי יספרו לך שתלמדי מה שצריך שם, ושלא צריך ידע מוקדם, ואולי האנשים שם גם מאמינים בזה. אני מאמינה שבנאדם שעובד עם סוסים צריך ללמוד לעבוד עם סוסים, ובנאדם שלוקח אחריות על רוכב אחר, בדר"כ כזה שלא יכול לקחת אחריות על עצמו (תלמיד טיפולית) צריך להיות סופר-מקצועי בגישה שלו לסוסים, ואת זה לוקח זמן ללמוד.
אני מציעה, אם התחום מעניין אותך, שתתחילי ללמוד לרכב ולטפל בסוסים בחווה קרובה למקום מגורייך. חפשי מקום שילמד אותך לא רק רכיבה אלא גם טיפול בסוסים. אם את יכולה, חפשי מקום שבו אחרי שתדעי מה את עושה תוכלי להתנדב במקום וללמוד עוד. זה יתן לך קריאת כיוון מספיק טובה לגבי תחושתך לגבי הסוסים. אם זה יהיה מקום שיש בו רכיבה טיפולית, זה יתן לך כיוון לגבי הרכיבה הטיפולית עצמה. משם תשאלי את עצמך אם זה התחום שקוסם לך, או תחום אחר, ואז תתחילי להשוות מוסדות ומסלולים.

fliperit

New member
זה נשמע מאוד רומנטי להדריך רכיבה טיפולית

אבל אם את שואלת אותי (ואני מודה שהדעה שלי קצת קיצונית, ומתנצלת מראש אם אצטייר כתוקפנית), אדם בלי רקע ברכיבה לא יכול לעשות את זה בצורה טובה, ובטח שלא בצורה בטיחותית.

המליצו לך כאן ללכת ללמוד רכיבה לא כדי שתראי אם זה מתאים לך, אלא בגלל שבשביל הדריך רכיבה (גם אם היא טיפולית) צריך לדעת לרכב ולעבוד עם סוסים ברמה מאוד גבוהה. סוסים יכולים להיות מסוכנים, ואדם שלא מכיר אותם ויודע לעבוד איתם לא יכול להיות מדריך בטיחותי.
עוד דבר נכון שאמרו לך כאן הוא שזאת עבודה קשה. אני עוסקת בהדרכת רכיבה כבר 7 שנים, מתוכן שנתיים ברכיבה טיפולית. הדרכת רכיבה טיפולית היא הרבה יותר קשה פיזית ורגשית מהדרכת רכיבה רגילה. גם בתור מי שאוהבת את זה מאוד (היומיים בחווה הם ללא ספק היומיים הכי טובים שלי בשבוע) ורגילה מגיל קטן לעבודה אינטנסיטית ביותר בחווה, אני מסיימת ימי עבודה גמורה. אני לא רואה את עצמי ממשיכה להדריך רכיבה טיפולית כמו שאני עושה עכשיו (שיעורים פרטיים של חצי שעה אחד אחרי השני בלי הפסקה במשך 6-7 שעות) למשך עוד הרבה זמן. אני מקווה להצליח למצוא נישה אחרת ברכיבה טיפולית, שלא כל כך מפותחת בארץ (נוער או מבוגרים) כדי שאוכל להצליח לעבוד בתחום עוד הרבה הרבה שנים. (צריך גם לקחת בחשבון שאמהות מאוד מתקשות בעבודה הזאת כיוון שהיא עבודה של אחה"צ בעיקר)

זה נכון שיש המון קורסים שנועדו בדיוק לאנשים כמוך- בלי רקע בטיפול ובלי רקע ברכיבה, אבל הם בעיקר נועדו לפרנס את מי שמעביר אותם. מניסיון אישי- הקורסים האלה לא שווים כלום. אני הוצאתי תעודה טיפולית אחרי שהייתי מדריכת רכיבה כבר 5 שנים, אז מהצד של רכיבה לא הייתי צריכה ללמוד עוד הרבה, אבל מהצד הטיפולי לא למדתי הרבה, בטח שלא מספיק. היום אני לומדת לתואר ראשון במקצוע טיפולי (עבודה סוציאלית), וברור לי שזה תנאי לכך שאוכל לעבוד כמדריכת רכיבה טיפולית (לא בגלל שאחרת אני לא אמצא עבודה, אלא בגלל שאחרת אני לא אדע מה אני עושה).

עוד נקודה למחשבה- אם את אוהבת בעלי חיים יותר מבני אדם, אולי את צריכה לטפל בבע"ח ולא בבני אדם... (אגב, גם אני הרגשתי ככה הרבה שנים ותחושתי השתנתה תוך כדי השירות הצבאי. אני מאמינה שגם אצלך זה יכול להשתנות, אבל שווה לברר את זה לפני שאת הולכת ללמוד טיפול)

popi199

New member
מצטערת להגיד לך אבל

את באמת תמימה.
העיסוק ברכיבה טיפולית הוא קשה מאודנפשית. אנשים פגועים פיזית או נפשית יכולים להיות אנשים מאד קשים ולהתמודד איתם שעות מרובות יום יום זה ממש לא פשוט. את צריכה קודם לראות בעיניים מה מדריכים טיפוליים באמת עושים לפני שאת עושה את הקורס כי רוב האנשים שהולכים לעשות את הקורס הזה לא מחזיקים מעמד במקצוע. לצערי יש קורסים שיקבלו אותך למרות חוסר הניסיון אבל הם בסהכ יתנו לך פיסת נייר שמאשרת לך ללמד בשביל להיות באמת טובה ולקבל עבודות טובות את צריכה לקרוע את התחת עכשיו כמה שנים בהתנדבות בחווה וללמוד לעבוד עם סוסים ועם אנשים.

ומשהו אחרון,במקצוע הזה את חייבת לאהוב ולהיות אמפתית כלפיי אנשים לא פחות מאשר בעלי חיים, אחרת לא תוכלי להיות מטפלת באמת טובה.

תודה רבה לכם

על כל התגובות והדעות, אני מבינה שזה לא פשוט כמו שחשבתי, ראיתי בעיתון מקומי הבוקר שמחפשים מתנדבים בתמורה לשיעור רכיבה, בימי שני. אולי אנסה את זה.
זה בסדר לא תקפתם, אתם אנשים שמבינים בזה יותר ממני וזה היה צריך להיכתב על מנת שאבין באמת, וזה היה חכם לבוא ולשאול פה, כי כמו שמישהי כאן כתבה בקורס רק מעניין אותם הכיס שלהם. אז טוב שלא נרשמתי בנתיים ובאתי ל"בדק בית" קצר כאן.

מודה מקרב לב לכולכם

giri

New member
אני שמחה שקיבלת את הפידבק הנכון

ואשמח אם תחזרי לספר חוויות מההתנדבות והשיעורים.

למעלה