היי לכולם

ladydana

New member
היי לכולם

אז היום התחלתי את לימודיי האקדמיים,יש!!!רק שאני עייפה והידיים ממש כואבות לי עוד משבוע שעבר שלכתוב היה קשה,אבל אני גיבורה והכל אפשר!!
יש לי שאלה מאוד חשובה,מי קיבל נכות מהמל"ל ?כמה אחוזים?ועל איזה תלונות? הרי פיברו לא גורם למגבלות כמו שגורם לקושי לבצע פעולות בעקבות כאב ועייפות אבל אין הרי הגבלות פיזיות ממש,בכל אופן מכל המיקרים שאני רואה סביבי וגם אצלי,כואב לי להחזיק את העט ולרשום אבל זה לא אומר שאני לא יכולה!
אשמח ליותר הסברים ולדוגמאות אישיות של מי שקיבל נכות

חיה קרן

New member
שיהיה בהצלחה

ביטוח לאומי מכיר בפיברו, גם אם לא "ישירות".
חולי פיברו שמגישים תביעת נכות לביטוח לאומי הם אנשים שיכולים להוכיח שיש ירידה ביכולת העבודה והפרנסה שלהם לפחות חצי שנה.

היות ולפיברו אין סעיף "אמיתי" בספר הליקויים של ביטוח לאומי, רופאי המוסד מורשים לתת הכרה על פי סעיף מותאם, לרוב של מחלות פרקים.
היות ולפיברו תסמינים רבים הפוגעים בכמה מערכות בגוף- כמו מעי רגיז, בעיות קשב וריכוז, דיכאון וכן הלאה
מה שקורה הוא שכשחולה פיברו מגיש תביעה הוא מגיש בעצם בקשה להכיר בכמה בעיות ומחלות שגורמות להפרעה ביכולת העבודה, כל חולה לפי מצבו, יכולות התפקוד שלי והיכולת שלו לעבוד ולפרנס את עצמו ומשפחתו בכבוד.

הכרה בנכות היא לא על פי תלונות החולה אלא על פי מכתבים מרופאים עם אבחנות שונות.
אנחנו לא יכולים לומר לך מה לומר לרופא ועל מה להתלונן כדי שתקבלי הכרה בנכות, ולצערי, קושי בכתיבה ובהחזקת העט לא ממש "יחזיק".

אני מציעה לנסות פתרונות שיקלו עלייך את הלימודים, כמו מחשב נייד שתוכלי להקליד בו במקום לכתוב, או טייפ מנהלים איתו תוכלי להקליט את השיעור, בהסכמת המרצים ולסכם לאט יותר בזמנך החופשי.

שורה תחתונה- התמקדי בלימודים, ארגני נכון את לוח הזמנים שלך כדי שיהיו לך הפסקות ותוכלי לנוח ולא תעמיסי על עצמך יותר מידי.

אם את מאמינה בעצמך, יודעת שאת מסוגלת למרותה קושי- התמקדי בדברים שאת כן יכולה לעשות, כי הכרה בנכות לפי מה שכתבת כאן- לא תקבלי.

שתהיה שנת לימודים קלה ופורייה!
חיה

למעלה