היי לכולם

Hagay35

New member
היי לכולם

היי הייתי חייב לכתוב את זה בתגובה למצב החברתי והכלכלי בארץ.

כרווק 35 במדינה הזאת אני רואה את התקפות על החרדים וכו וכל מי שלא בנורמה של החיים בארץ .
אני מצדיע לחרדים שראיית החיים שלהם שונה משאר הציבור,אני לצערי הייתי בלופ הזה של להראות לחברה בארץ נורמליות וכו,והשקעתי עד כה המון בנושא הזיווג מימוש עצמי וכו עד שקרסתי כלכלית .

כל הכבוד להם שהם לא צורכים מותגים ,גם אני כבר לא לובש מותגים ,אלא רק מותגים איטלקיים שהם ממוצעים לא רעים בכלל, המלצה לגברים כאן מותגי פולגת הכי מומלצים מבחינת הבד היופי שבבגד.
כל הכבוד שהם לא צריכים ללכת סינימה סיטי מרכזי ספא בילוי עם החברות הקבועות ,כל הכבוד להם מכירים צאק צאק שידוך ,ובגיל 40 אתה כבר סבא.
כל הכבוד שיש להם 50 אחוז על הדירה והחתונה על חשבון ההורים ,ולא צריך לשכור או לחלוב את ההורים למי שיש על כך.
כל הכבוד להם על הגיבוש בקהילה על הגמחים,אני מאמץ את זה כי כבר לא מתאים שחברות יעשו מילארד שקל על הגב שלי ואני לא אקבל שירות טוב ,פשוט מאוד גמח זה לא אומר שהאדם מסכן ,פשוט הם קונים ביותר זול ומוכרים ברווח מינימלי ,מאשר מחירי רשת כמו סופר פארם וכו.

כל הכבוד לכל הקסבוצות האלו שיש גיבוש וקהילות משותפות וכו .

אני האזרח הממוצע שגם דתי סרוג ליברל ללא שייכות לקבוצה כלשהיא נאלץ להתמודד ביוקר המחיה בארץ.

"לישועתך קוויתי השם"

חג שמח וכשר ומהנה לכולם:)

wowowoo

New member
אז זהו, שממש לא!

החרדים ועוד איך צורכים מותגים! גם הגברים ובעיקר הנשים!
גם להם יש סטנדרטים ש'צריך' ללכת על פיהם (ולכן רובם בקריסה כלכלית כי הם לא עומדים בנטל של עצמם)
אב שצריך לתת דירה לכל בת שמתחתנת עולה הרבה יותר מחיים של "סינימה סיטי מרכזי ספא בילוי עם החברות הקבועות..."
האמן לי, אל תקנא ברמת הקשר של זוגות חרדים! ויש פה חרדים שיוכלו להעיד על כך...
החרדים חיים רק על חשבון ההורים, אתה פשוט לא בעניין! מעבר לכך שיש להם קומבינות בלי סוף (פה אנחנו צריכים ללמוד מהם)
"גיבוש בקהילה על הגמחים" כשאתה מייצר חברה נתמכת ונזקקת שלא מסוגלת להחזיק את עצמה אתה חייב להקים גם מערכת תמיכה! הכל נובע משיקולים פוליטיים! יש אינטרנס חמור וקשה של ההנהגה להשאיר את הציבור הזה במצוקה ובבורות כמו שהוא כדי לשלוט בהם בכל תחום כדי להגיע להון פוליטי וכלכלי! חלאס לתמימות! (זו הסיבה שחלקים מתחיל להתעורר ללכת לצבא וללמוד- רק חבל שאלה תחתית החברה הזו אנשים ציניים שדת היא לא בדיוק משאת נפשם)
יש לי כל כך הרבה לפרט אבל תאמין לי שעל אף הבעיות שלנו, אין שום דבר מה לקנא בחברה החרדית

חג שמח וכשר לך

Hagay35

New member
היי לך

ממש ממש אני לא מקנא באף אחד ,אני פשוט מעביר מסר של אדם ממוצע סרוג ליברל שבגלל יוקר המחיה והרצון לשדר נורמליות וכו לסביבה קורס כלכלית ואישית.
מהסיפור של מה יגידו וצריך להתחתן והלחץ החברתי וכו .
ופשוט מאוד מה שאני מציין שהם רואים אחרת העוני אצלם זה כמו אצלנו ,נכון במקום מותגי לבוש משקיעים ביודאיקה ופשוט יש להם רמת מודעות וגיבוש קהילתי ואם זה היה מפריע הם היו רצים לעבוד ,להבדיל מימני שאני בכדי להתפרס טוב צריך לחפש משרה בתל אביב.
ופשוט אני מעביר מסר שאנחנו בסוג של לחץ כזה ,את הגמר של האח הגדול לא ראיתי כי זה לא עניין אותי ופשוט לא יאמן כמה לתקשורת יש השפעה עלינו וכו ,ופשוט זה גורם להרגשה לא טובה עם עצמי וכו שאן לי כך וכך וצריך להראות לבת הזוג העתידית שיש לך נכס כלשהו שהסתדרת וכו.
תודה וחג שמח

wowowoo

New member
אכן אתה צודק!

יקירי, אולי כדאי לשתף יועץ כלכלי כדוגמת "פעמונים" שמסייעים לאנשים להתייצב כלכלית

הסיפור של מה יגידו... וצריך להתחתן... והלחץ החברתי אולי כדאי להיום נאמן למה שאתה, ולזרוק על מה שכולם יגידו...

מהיכרות רבה עם הציבור החרדי אני אומר לך שהעוני מאוד מאוד מפריע להם אבל אין להם כל כך ברירות (מהרבה סיבות)
כניאו-מרכסיסט אדוק אני לגמרי מסכים איתך שלהשפעת התקשורת אין גבול

wowowoo

New member
נאו-מרקסיזם היא גישה ביקורתית כלפי תקשורת

טוענת שתקשורת ההמונים משרתת את הערכים, האידיאולוגיה והאינטרסים של המעמד השליט והיא כלי לחיזוק ושימור המעמד שלו. יש 3 גישות:
כלכלית-פוליטית: בעל המאה הוא בעל הדעה. השליטה הכלכלית מאפשרת שליטה בתכנים ובפרסום (ובמה שלא יפורסם).קשר הדוק בין האליטות, שיקולי רייטינג, מסחור תכנים, פנייה למכנה משותף נמוך ורחב ביותר.
הגמוניה: שליטה באידיאולוגיה באמצעות שכנוע, המעמד השליט משכנע את ההמון באמצעות התקשורת במטרות ובערכים הבורגניים. התקשורת משכנעת שהערכים ה"נכונים" טובים לכולם.
אסכולת פרנקפורט: התקשורת מספקת לחם ושעשועים ויוצרת אדישות וחוסר התמודדות עם קשיים אמיתיים ובעיות חברתיות רציניות יותר, הרדמה ושימור באמצעות אשליה רגעית ומיידית ע”י תכנים (מי אמר האח הגדול? ), ליצירת קהל אדיש וא-פוליטי, אשליה של שוויון ופגיעה ברמה התרבותית.

האם לדעתך זאת מזימה של השלטון בישראל?

או שמא הטענה הנאו-מרקסיסטית שתארת אינה תופשת לגבי השלטון בארץ?

אז אני גם ניאו מרכיזיסט

אני מכיר חרדים עשירים...

אבל לא בארץ.
כדי להיות מבוסס כלכלית, יש ליצר משהו: מוצר או שרותים. אם חברה שלמה חייה על אספקת שירותים זה לזה במעגל סגור, לא ייווצר שם הון, וכל החברה תהיה ענייה. בקיצור אי אפשר יש מאין.
אני מכיר חרדים רבים בקנדה, שמנהלים מפעלים או בתי מסחר גדולים שמוכרים לציבור הרחב. הם חרדים עשירים הגרים בווילות יפות עם משרתים גויים של שבת, ואו-פר לילדים. הם מוצאים דרך לקבוע עתים לתורה בלי להסתמך על מתת מהממשלה. לימדתי אל ילדיהם שיעורים פרטיים, לא בלימודי עברית, אלא בלימודי חשבון (לוח הכפל וכדומה) דווקא. דיברתי עמם יידיש ואנגלית, כולם מגולחי ראש וארוכי פיאות. הוזמנתי לשבתות, והגעתי עם כיפה סרוגה, ר"ל
. כל הבנים הגיעו לשבת מהישיבות הגדולות במרחקים, שרנו זמירות ודנו בנחיצותה או אי-נחיצותה של מדינת ישראל.

Hagay35

New member
היי לך

שחלילה לא ישמע שאני נגד חרדים ,אלא פשוט מוקיר אותם על זה שהם לא במשחק החברתי שיש במדינה שלנו,אני לא משוייך לשם קבילה ,אני גר בשכונת מצוקה באשקלון מסביבי יש פליטים סודנים אוכלוסיה חלשה ואנשים מוכי גורל.
כאדם מאמין אני מאמין בבבורא ובטוב.

היה את הגמר של האח הגדול לא מצאתי עניין לראות אותו ,התחלתי לחוש שמשהו לא בסדר כשאני לא צופה וכו.
ואז הבנתי שהתקשורת פשוט משפיעה יותר מידי,והפתרון לכך לא להיות במשחק שלה מה שנקרא.

נכון יוקר המחיה גבוהה בארץ אני רווק 35 ולא משתלם לי לשכור דירה לבד וכו וגם המשכורות לא משהו כשאתה לא בסטטוס של שאלו שנולדו עם כשרון לעשיית כסף,זה נאמר לי מתנת הבורא כל אחד וייעודו.

חשבתי בעבר לתומי שאם הייתי משוייך לקהילה כבר מזמן הייתי נשוי וכו,אני אוהב את הפורום ואני לא הומו אני סטרייט למהדרין שפעם ב אוהב מגע מגבר.

אני בזבזתי שנתיים פה שנה וחצי שם ובאמת מה שנקרא בזבוז זמן לעומת אחד שמתחתן בגיל 20 בשידוך ופשוט מאוד מה שהרב יאמר הוא יעשה זה הבדל,בשאר הציבור מה שהיועץ זוגי וכו זה מה שיקבע.

זה פשוט נהייה מציק ומעצבן ומבין את אלו שרוצים שקט,הלחץ הזה לחתונה להיות מסודר וכו,עברתי משברים וכו בחיי ,למה אני צריך להיות מבוייש שאין לי כרגע נכס כלשהו כמעמד של פתיחה לזוגיות ,מה זה שלא התמזל מזלי עד כה זה לא אומר שאני אהיה בן זוג טוב וכו גם אם אן הרבה ממון? ומי קבע שאחרי הנישואים יהיה טוב יותר עם יש ממון לבן הזוג?
מוציא תסכולים קצת תודה על הקשבה .
חג שמח ומהנה מועדים לשמחה:)

אגב,מסכנים החרדים שנסחטו ב"חדרי חרדים"

ובנוגע לחתונה כפיתרון לבעיות, זה לא פתרון. רק אדם אחראי שמוכן כלכלית, שיוכל לפרנס משפחה (גם בעזרת אשתו), ראוי להתחתן. או שהוא ייצר הכנסה או שאשתו תייצר... אבל מנקודת מבט שלי, אם אתה סומך רק על אשתך לעתיד שתתמוך בך מבחינה כספית, זה מעציב. מצא לך עבודה כלשהי, כל עבודה. העיקר שתייצר הכנסה. אני בטוח שגם באשקלון יש מקומות עבודה אם רוצים.
כאן המקום להוצאת תסכולים, קדימה, שפוך הכל. אנחנו פה כדי להקשיב .
מעניין שאתה רוצה מגע גבר פעם ב.., לא הכרתי הרבה גברים שרוצים רק מגע נדיר כזה.

Hagay35

New member
היי לך

תראה אצלם יש הכל פשוט מאוד לא הכל מדווח.

תסכולים פשוט שהכל תקוע ואך אומרים חסדי שמיים ישועת השם כהרף עין.

תראה גיליתי בחיי שמגע מגבר זה יכול לקרות מבלי להיות שתוי וכו ,ברור שזה משהו שאם לא יהיה אז לא יהיה , זה תקופות כאלו אתה יודע.
חג שמח

זה לא כל כך מדוייק..

בחורי ישיבות, ובכלל, אנשים שיוצאים לשידוכים, לעתים נתקעים שנים ע"ג שנים, במציאת הזיווג שלהם. זה בכלל לא קשור לשידוכים או להיכרות בפאב, להבדיל, וכו'.

הקב"ה מזווג את הזיווגים, ויהי רצון שתמצא את שלך מהרה!
ושתזכה לכך שתהיה לך פרנסה טובה! ובקלות

חג שמח וכשר! :)

למעלה