היי לכולם

giliboo

New member
היי לכולם

אני עוד רחוקה מללכת ללמוד אבל עוד חוקרת את האופציות שלי. נתקלתי לאחרונה באוניברסיטת RISD ואני מעוניינת ללמוד צילום מקצועי בעתיד ואני לא מצליחה לדלות הרבה מידע מהאתר שלהם. רציתי לברר אם א.בתור תלמידת חוץ אני צריכה לעבור את מבחני הSAT האמריקאים? האם הפסיכומטרי הישראלי משפיע על משהו או נחשב? ואם אני מקבלת בו ציון מספיק טוב אני צריכה לעשות את מבחני האנגלית של האוניברסיטה? ב. מהו גודל שכר הלימוד שם? ג. אם מישהו למד שם ויודע האם יוצאים עם תואר נחשב וברמה, ואיך האווירה הכללית והחיים שם? תודה:)

d a p h n a

New member
RISD הוא מבתי הספר הטובים ביותר לאמנות בארה"ב

ויש רבים שיאמרו שהטוב ביותר בארה"ב, כך שאין מה לדאוג לגבי הרמה. כן, תצטרכי לעשות SAT וגם מבחן TOEFL שבודק את רמת האנגלית שלך, ולא, הפסיכומטרי הישראלי לא משפיע על שום דבר. שימי לב שהקבלה לRISD מאוד מאוד תחרותית. בדרך כלל צריך להגיע עם פורטפוליו ברמה מאוד גבוהה וקשה מאוד להתקבל. שכר הלימוד ב-RISD לסטודנטים לתואר ראשון עומד על כ-40,000 דולר לשנה רק לשכר הלימוד, ומשהו כמו 50,000 לשנה אם כוללים גם מגורים וכו'. סטודנטים זרים אינם זכאים למלגות. אגב, ממה שאני רואה, האתר שלהם דווקא מאוד אינפורמטיבי.

GeJuFan

New member
אני לא לומדת ב-RISD

אבל אני כן לומדת באוניברסיטה אחרת באותה עיר, פרובידנס, פשוט בחלק אחר של העיר. כעיקרון פרובידנס היא עיר ממש נחמדה וחמודה. מצד אחד למי שמגיע מהארץ היא נראית קצת גדולה, מצד שני יחסית לערים גדולות אחרות בארה"ב כמו נ"י או ל"א וכו' היא פיצפונת. זו עיר שמורכבת בחלקה הגדול מסטודנטים שלומדים באחד מארבעת(? דפנה?) האוניברסיטאות שם: בראון, JWU (האוניברסיטה בה אני לומדת), RISD, והאחרונה שאני לא זוכרת את שמה. מי שמלמד באוניברסיטאות הללו (בקטנה אבל) והשאר הם תושבים שעוסקים בדברים אחרים. אם היית אי פעם באמסטרדם, לי אישית היא קצת מזכירה אותה, באופן מוזר ומשונה לחלוטין
. אם כי היא קצת לוקה בחסר מהבחינה הקולינרית אבל כן יש מספר מקומות ממש נחמדים בעיר ובערים הסמוכות אם יודעים איפה לחפש ואת מי לשאול. תתכונני לכך שאם את חולת קפה כמוני יהיה לך מאד קשה למצוא פה קפה הפוך נורמלי- אם כי כן מצאתי בית קפה אחד שיש בו קפוצ'ינו שהוא בר שתייה, אם את אוהבת אותו קצת שרוף. אני בקושי ונוסעת לחלק המזרחי של העיר, שזה החלק שבו יושבת RISD, מכיוון שאחד משני הקמפוסים של האוניברסיטה שבה אני לומדת נמצא במרכז העיר. מעבר לזה זו עיר חמודה, קצת מנומנת לפעמים- אם את חיית מועדונים הכי טוב זה פשוט לשים פעמייך ישירות לבוסטון אין כל כך מה לחפש בבוסטון, לפחות לפי חברים שגדלו בעיר או ב-RI. אבל, ולדעתי זה פלוס די גדול, למי שמגיע ממקום קטן כמו ישראל פרובידנס זו עיר נהדרת כטקס כניסה לארה"ב מכיוון שהיא מאד קטנה ביחס לנ"י או בוסטון שהם ערים עם מיליונים של תושבים, לפחות, והגודל הקטן שלה מקל מאד על התמצאות בה. עלויות השכ"ד משתנות לשכונה שבה את גרה ואיפה בשכונה את גרה, אבל אפשר בהחלט למצוא דירת סטודיו או חדר בעלויות זולות הרבה יותר מעלויות המעונות באוניברסיטה (אלא אם כמובן מקבלים מלגה שמכסה את זה או חלק). מגורים בחלק המזרחי של העיר זה כבר לא התחום שלי, אני גרה בחלק אחר ודרומי יותר של העיר, לצערי הרב.

GeJuFan

New member
ושכחתי לציין

אני גרה רק חצי שנה בעיר, ככה שסביר להניח שלדפנה יש מידע הרבה יותר מעמיק שלי עוד אין.

d a p h n a

New member
בעקרון אני מסכימה, עם כמה הערות קטנות

בעקרון, אני מסכימה עם השורה התחתונה שלך: פרובידנס היא עיר מאוד נחמדה, לא גדולה מדי, אבל גם לא משעממת נורא בשביל עיר קטנה, והחיים בה נחמדים מאוד. עכשיו, חשוב גם לציין שאני ואת בעצם חוות את העיר בשתי דרכים מאוד שונות, כי בעוד שאת כמעט לא מגיעה לצד המזרחי, אני כמעט אף פעם לא יוצאת מהצד המזרחי, למעט גיחות לקניון או לראות תיאטרון בדאונטאון. בנוסף, אני כאן עם אוטו צמוד, אז יש לי יותר "חופש" להסתובב בערים שצמודות לפרובידנס וכו'.
בכל מקרה, המיקום של ריזדי הוא כזה שהוא סוג של נקודת ביניים: מצד אחד הוא על קולג' היל, מצד שני הוא מספיק נמוך על קולג' היל שאפשר באותה המידה "לחיות" בדאונטאון כמו באיסט-סייד כשלומדים שם. לגבי ההערות הקטנות: קודם כל, פרובידנס אולי "מרגישה" די גדולה ביחס להרבה ערים בארץ, אבל מבחינת גודל האוכלוסיה שלה היא קצת יותר קטנה מפתח תקווה. מצד שני, היא כן משרתת אוכלוסייה מאוד גדולה, כך שזה תורם לתחושה של הגודל. שנית, יש בה אפילו יותר מוסדות אקדמיים משאת מנית: בראון, ריזדי, רוג'ר וויליאמס, JWU, פרובידנס קולג' ו-RIC (ויש מצב שאני שוכחת משהו). שלישית, אני ממש לא מסכימה לגבי "לוקה בחסר מבחינה קולינרית". כלומר, בהשוואה לתל אביב או באופן כללי לארץ, שבה יש היצע מדהים של אוכל מצויין, כמעט כל עיר בארה"ב תהיה "לוקה בחסר מבחינה קולינרית". אבל, בתור עיר בגודל שלה, פרובידנס דווקא נחשבת לסוג של מעצמה קולינארית אזורית, בין השאר בגלל הנוכחות של JWU. יש בפרובידנס לא מעט מסעדות טובות, ולפחות מסעדה אחת שהיא ממש ממש מצויינת (ברמה שלא היתה מביישת את ניו יורק, אבל במחירים קצת יותר שפויים מאשר במסעדות טובות בניו יורק).

GeJuFan

New member
אכן כמו שציינת

מכיוון שאין לי רכב קשה לי יותר לחוות את העיר ואת ההיצע של הצד המזרחי. איפה שאני גרה רוב המסעדות בצד המזרחי אפילו לא עושות משלוחים (ואני כמובן לא מדברת על המקומות הממש ממש מפוארים). אני מסכימה שפרובידנס נחשבת למעצמה קולינרית איזורית, אבל כמו שאמרתי, בגלל שאין לי רכב אני יכולה להגיד רק ממה שעד כה אכלתי וניסיתי, עד כה לא ממש התרשמתי, מלבד אולי כמה מקומות יחידים, כמו -rasoi המסעדה ההודית (אולי המקום היחיד שאפשר למצוא פיתה שנראה ויש לה טעם כמו של פיתה עיראקית- הנאן שלהם), D&B בקניון, abysian (שאני כל כך לא מאייתת נכון כרגע), pizza pie-er שאם מבקשים נחמד שהם ישימו חצי מכמות הגבינה אז הפיצה שלהם לא רעה בכלל. כאמור כן יש מקומות, ואני בטוחה שיש עוד, מהניסיון האישי שלי עוד לא נתקלתי במקום שממש הימם אותי מבחינת טעם. כמו שאמרתי, מניתי רק את האוניברסיטאות שאני זכרתי, בגלל זה שמתי סימן שאלה ושמתי את השם שלך גם אם סימן שאלה
כמו שאמרתי לי פרובידנס מזכירה את אמסטרדם. לפחות החלקים שאני הייתי בהם. מאד קל ללכת בה, הרחובות מסודרים בצורה מאד פשוטה וקלה יחסית. אם אתה יודע איפה הקנדי פלאזה סביר להניח שתצליח למצוא את עצמך.

למעלה