היי לכולם

היי לכולם

היי אני חדשה יחסית
החלטתי להצטרף.. והייתי רוצה להתייעץ. אני מחפשת עבודה באיזור שלי, בחנויות בגדים, דוכני אוכל, מאפייה. כל דבר מצידי.. העיקר לעבוד במשהו. ואני פשוט לא מצליחה למצוא! הלכתי לקניון ונכנסתי למאפייה ואמרו לי שלא צריכים עובדים.ואני בנוסף גם חסרת ניסיון כי לא יצא לי לעבוד אף פעם במשהו...
וזה ממש מתסכל אותי ומוזר לי- כי רובם שהיו איתי בימי התיכון, עכשיו אחרי הצבא מצאו עבודה ואפילו חלקם עובדים בחברות סלולאריות ועבודות שיחסית טובות. ואני לא מבינה, איך כולם מוצאים ואני לא? לא משנה לאיפה שהלכתי, אמרו לי שלא צריכים עובדים.איך אנשים בגילי מוצאים עבודה ואני לא? אני צריכה משהו אפילו זמני כל דבר, כדי לחסוך כסף.. יש לי איזה חוסר ביטחון מהילדתות שמלווה אותי שנים, כיוון שכל חיי ביקרו אותי על איך שאני ניראת, יש לי תחושת בטן שלא מקבלים אותי בגלל החיצוניות שלי. שבמלצרות , מאפייות, מקומות של שירות כאלה מחפשים אנשים שנראים טוב. ואולי אם הייתי ניראת יותר טוב, אז היו מקבלים אותי.. זה מתסכל אותי כל כך, כי אני רואה הרבה אנשים שהיו איתי בימי הבית ספר שמצאו עבודה ועובדים וזה לא משנה במה, אבל העניין שהם הצליחו למצוא. ולא משנה כמה אני הולכת ומחפשת ופשוט שוללים אותי, ואני לא מבינה למה. אני מתחילה כבר לחשוב שזה קשור לאיך שאני ניראת, אולי מחפשים רק בחורות יפות. אני לא הכי מבינה איך להתמודד עם ראיון עבודה ואני חוששת מאוד לקראת מה ישאלו אותי.. וחוששת אם אני אגמגם או לא אדע מה להגיד...אני מהר נכנסת ללחץ. אני חייבת עבודה כדי לחסוך כמה שיותר כסף על מנת להסתדר מחוץ לבית ולהיות עצמאית..ואני לא יכולה להרשות לעצמי שההורים ישלמו לי על הלימודים האקדמאיים. אני מנסה לחפש עבודה על מנת לנסות להסתדר בעצמי אבל אני לא מוצאת ואני מרגישה קצת אבודה. אשמח לעצות...

AnotherGirl22

New member
אני מבינה אותך

זה מאוד קשה להתחיל לעבוד בפעם הראשונה כשהביטחון העצמי שלך דיי נמוך, הרי בראיונות עבודה יעדיפו אנשים בעלי ביטחון. אני בעצמי לא עם ביטחון עצמי בשמיים אבל מה שבאמת עזר לי זה סוג של העמדת פנים. -->fake it until you make it גם אם את ביישנית או לא בטוחה בעצמך,כשאת באה לראיון, תראי שאת בטוחה בעצמך, כאילו את משחקת עכשיו תפקיד. לאט לאט זה יתחיל לתפוס יותר ויותר וזה יבוא לך יותר בטבעיות. חוץ מזה, את יכול לשלוח קורות חיים למשרות באתרי מחפשי העבודה שיש, וחברות כוח אדם יקפצו עליך. הם גם ילמדו אותך להתמודד עם "מרכז הערכה" שזה סוג של ראיון שנערך בקבוצות כדי לראות איך את מתנהגת עם אנשים, דבר שאותי מאוד הלחיץ, אבל אחרי הדרכה קצרה ואחרי שהכנסתי לעצמי לראש שעכשיו אני לא "עומדת בצד" כמו שאני רגילה ומתנהגת בביטחון, עברתי את כל מרכזי ההערכה שניגשתי אליהם. את לא פחות טובה מאף אחד אחר!! תגידי את זה לעצמך כל הזמן, ואפילו אם את לא מאמינה בזה, זה נכון! וגם אם התחלת לעבוד והחליטו שאת לא מתאימה, זה לא סוף העולם, פשוט תחפשי שוב, אחרי הכל, כל עבודה זה ניסיון שנצבר. אני ממליצה לך להיעזר בחברות כוח אדם, זה בחינם והם מאוד מועילים. שיהיה בהצלחה

einat162

New member
עצות :

* תפני לחברות כ"א בנוסף לחיפושים- זה בחינם, ויכול רק להועיל. * לגבי בעיית "הביצה והתרנגולת" (שוללים אותך כי אין לך ניסיון, אין ניסיון כי שוללים אותך....): לא ציינת בת כמה את (יש אחרי צבא או אמצע-סוף עשרים?) אבל לדעתי כדאי לך לצבור ניסיון בעבודות שהן גם בשעות לא נוחות או "לא אופטימליות" - למה אני מתכוונת? ספציפית למזכירות ערב במשרדים כמו של עורכי דין או חברות אחרות (חצי משרה של 14:00/15:00 עד 20:00 בד"כ קשה לאייש) או פרוייקטים של קידום מכירות (הדיילות שמחלקות דוגמיות וקופונים). ציינת שאת חסרת ביטחון - וההצעה שלי לפרוייקט דיילות בטח נראה לך הכי תמוה- אבל באמת ששוה לנסות כי זה הכי להתמודד עם לדבר עם אנשים (מניסיון). תצייני ספציפית בחברות כוח האדם שאת מחפשת גם משרות כאלה. * לגבי מה שהציעו לך במבחני הערכה השונים- לדעתי כדאי לקחת בערבון מוגבל את כל ה"טיפים" כי יש כל מיני סוגים של מבחני הערכה (עבודה בקבוצה, לבד, פסיכוטכני מול מחשב, פסיכוטכני מול בוחן/ אזור עבודה לדוגמא) וכל אחד בודק משהו אחר / המעסיק מסיק מסקנות לגבי משהו אחר. אני יכולה לספר מהצד שלי שהייתי במבחן קבוצתי כזה במרכז הערכה, סבב ראשון, ואיתי הייתה מישהי ש"בהחזיקה את עצמה" בביטחון מופרז וכל משפט שיצא לה מהפה היה בעברית גבוהה *מידי* מלאכותי משהו..... האישה הייתה הזויה כי היא דקלמה משפטים שהיא חשבה שהם רוצים לשמוע. מיותר לציין שלשלב השני היא כבר לא נכנסה.... * תדפיסי קורות חיים - תבקרי בבנייני משרדים- בד"כ יש שם תיבות דואר בלובי שאפשר להכניס לשם קו"ח בכל תיבה.

irreplacable

New member
מה האזור שלך?

אם את באזור המרכז (תל אביב) כתבי לי מסר ואני יכולה להציע לך משהו... בעקרון זה לא קשור למראה. אולי צריך להראות אסתטיים (אף אחד לא יקח לעבודה מישהי שבאה לראיון עם שיער מבולגן וגבות מחוברות
) אבל זה לא קשור ליופי. זה קשור לבטחון. אם תכנסי בטוחה בעצמך יש יותר סיכויים שיקבלו איתך. במיוחד לאור העובדה שאת מחפשת עבודה שלא נחשבת לאיכותית במיוחד (מאפיות וכו'..)..

למעלה