היי לכולם

Blackjack024

New member
היי לכולם

אשמח להכוונה בנושא הבא- מציאת עבודה מתאימה. אני סטודנט בן 24 מאזור הדרום, לצערי עליי לעשות הפסקה בלימודים ואני רוצה לעבוד בתקופה הקרובה. אני לקוי שמיעה עם מכשירי שמיעה בשני אוזניי, מאז ומתמיד גדלתי בחברה שומעת, כל חבריי ומשפחתי שומעים, ואין לי קשרים ואינטרקציה עם לקוי שמיעה אחרים. אני דיי מתקשה למצוא עבודה (ואני לא מדבר על עבודות שחורות למיניהם, אם כי כל עבודה מכבדת את בעליה). יחסית לירידה העמוקה בשמיעה, רמת התקשורת עמי טובה. ראיתי בפורום מספר אנשים מדברים על מקומות העבודה שלהם, ורציתי לשאול- איפה אתם עובדים? במה? איך מסתדרים? אני מודע לכך שהשאלה מאוד כללית אבל אשמח להכוונה בנושא. תודה ויום טוב :)

אני חושבת שכדאי לך לפנות למרכז לקידום החרש

שם יוכלו לתת לך עצות ויש גם פרוייקטים שונים. אולי בהוראה? יש באתר שם גם דרושים. מלבד זאת הייתי חושבת על הכישורים שלי במקומך ומנסה לשלוח קורות חיים למקומות עבודה שהייתי רוצה לעבוד בהם. (זה מה שנהגתי לעשות בזמנו. הייתי שולחת המון קורות חיים ותמיד מצאתי משהו בסוף). כדאי גם לבדוק בחברות כוח אדם. לקוי בשמיעה לא צריך להפריע למצוא עבודה, ואסור להפלות אותך בגלל זה. אתה יכול גם לפנות לביטוח לאומי, לברר על אפשרויות שיקום מקצועי. אולי הם יעזרו לך להמשיך את לימודיך בכל זאת, אם הבעייה היא רק כלכלית.

בועת sabon

New member
אני חושבת אחרת...

אני אמנם מסכימה שיש מקום לפנות למכון לקידום החרש ולחברות כ"א אבל מסתייגת מהטענה שליקוי בשמיעה לא צריך להפריע למצוא עבודה. זה נכון שאסור להפלות בגלל זה אבל במציאות דברים עובדים אחרת. נכון, יש חרשים וכבדי שמיעה שלמדו, הוציאו תואר ואפילו שניים, מצאו עבודה במקצוע שלהם וכו'. ויש כאלה שלא. אני לא מצאתי עבודה בשום דבר, לא במקצוע שלמדתי ולא במקומות אחרים, פרט לשני מקומות שניצלו אותי. אני הייתי בכל חברת כ"א שקיימת באזור מגורי, נכנסתי לאתרי דרושים, שלחתי מאות אם לא אלפי קו"ח. בלי יכולת לתקשר טלפונית זה כמעט בלתי אפשרי למצוא. פניתי גם לשיקום בביטוח לאומי ולא יצא מזה כלום. לא מפתיע. אז אני לא רוצה לייאש, באמת שלא ואולי לבלאקג'ק יהיה יותר מזל
אבל זה פרוייקט מאוד מאוד קשה (כמובן תלוי ברמת הליקוי והתפקוד איתו) וצריך להיות מציאותיים. בהצלחה.

אני לא חושבת שמצבו זהה לשלך

ואני למשל, תמיד מצאתי עבודה למרות ליקוי בשמיעה. היו מקומות שניצלו אותי, ולא נשארתי בהם.זה חלק מהגדילה שלנו כבני אדם. למה צריך ללכת לעבוד במקום שדורש דיבור בטלפון? יש מקומות שאת יכולה לעבוד במחשב ולנהל את כל התקשורת דרך המחשב בלי להיזקק כלל לטלפון. ובקשר לביטוח לאומי: אני למדתי תואר שני עם תמיכה מאוד רחבה של ביטוח לאומי והתקדמתי מאוד בזכות ביטוח לאומי. לא קיבלתי קיצבת נכות, אך השיקום המקצועי - אכן שיקם אותי מקצועית. בזמנו גם התיעצתי עם המרכז לקידום החרש וקיבלתי טיפים רבים ויישמתי אותם. חשבת פעם אולי להקים עסק כלשהו ONLINE? יש הרבה אנשים שומעים שמקימים אתר ועובדים דרכו. (מכירת עוגות, קייטרינג, שירותים שונים, מכירת חרוזים ומה לא. הכל קיים ברשת). אני מציעה לך לפנות לאירגון מט"ב שעוזר לאנשים שרוצים לפתוח עסקים קטנים. הם עוזרים ביעוץ, מחשבה והקמת תוכנית עסקית. לומר, אה, לא יצא מזה שום דבר , לא פה ולא שם. כלומר: את מנציחה את המצב שלך במקום לחשוב מה יש לי כדי שאוכל למנף אותו? נקודה למחשבה...

בועת sabon

New member
ברור שמצבו לא זהה לשלי ואני מקווה מאוד בשבילו

שהוא גם לא יגיע למצב הזה אי פעם. כבר דנו בנושא התעסוקה בעבר ואמרתי לך כבר אז שאני מורידה בפנייך את הכובע על מה שעברת, נאבקת והצלחת. לא כולנו בנויים כך. אני חולקת על הקביעה שלך שאני מנציחה את מצבי. הלכתי לפגישות עם פקידת השיקום בביטוח לאומי (מן הסתם לא הפקידה שעבדה איתך...) והיא לא בדיוק ששה לעזור. מהקשר עם חברת ההשמה שהיא שידכה לי (שלדבריה התפקיד המקצועי שלהם הוא השמת אנשים בעלי מוגבלויות) באמת לא יצא כלום. זה לא אומר שבתקופה הזאת ישבתי באפס מעשה וחיכיתי שהם ימצאו לי. חיפשתי ולבסוף מצאתי (מקום ששמח לנצל..). אני פשוט מתארת את מה שקרה לי. ואני די בטוחה שאני לא כבדת השמיעה היחידה שמוצאת את עצמה ללא עבודה בגלל מצב השמיעה. לגבי הטלפון - אם היה מדובר רק במקום עבודה שאינו דורש שימוש בטלפון, מילא, אבל הבעיה העיקרית היא יצירת קשר עם מעסיקים. הם פונים אלייך רק באמצעות הטלפון (אם בכלל). נתקלתי בכל כך הרבה סוגי תגובות לביטוי "לקויית שמיעה" מצד מעסיקים... וכן, חשבתי על עסק עצמאי ONLINE ואני עדיין חושבת על זה, חוששת להתחיל אבל בשלב הגישושים נכון להיום. (גם ככה אני בבית בחודש שמיני אז לא מחפשת עבודה מחוץ לבית כרגע). כפי שכבר כתבתי, אני מאחלת ל Blackjack הרבה הצלחה וכמו רחל הייתי שמחה לראות יותר מקומות מונגשים ויותר חירשים שעובדים בתחום שהם רוצים.

אאוצ'!...

דרכת לי על יבלת כואבת... לא מזמן נשאלתי אם חירש מסויים עובד וחידדו עבורי את השאלה שלא משנה מה הוא עובד, אלא אם הוא עובד... עד כדי כך קשה לאדם חירש למצוא עבודה המתאימה ליכולתו, לכישוריו ולתחום המעניין אותו. חלק מאתנו, ציבור החירשים, לומדים ומוצאים עבודה והאחרים פחות מתמזל מזלם. הצעות ממני לך: א. שיקום מקצועי בביטוח הלאומי. ב. לספר לכל אחד שאתה פוגש כי אתה מחפש עבודה. ג. להכין דף קורות חיים ולהפיץ אותו דרך האינטרנט לחברות ההשמה וכוח אדם. ד. לחפש בלוחות דרושים חינם הצעות עבודה המתאימות לך. ה. לצורך הנגשת מקום העבודה עבורך - תפנה, כמו שהציעו לך כאן, למכון לקידום החירש - הם עוסקים בכך, בין היתר. בהצלחה! לוואי ואזכה לראות כמה שיותר מקומות עבודה המונגשים לציבור החירשים...

Blackjack024

New member
תודה רבה לכולם על המידע

אקח את הכל לתשומת ליבי ונקווה לטוב ;)

אם תל-אביב לא רחוקה מדי בשבילך

אתה יכול לפנות ל"סטרייב" בתל-אביב - יש להם תוכנית שעוזרת למחפשי עבודה למצוא עבודה (התוכנית כוללת ניסוח קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה, איך לחפש עבודה בצורה יעילה יותר וכו'). התוכנית מונגשת גם לחירשים וכבדי שמיעה (יש תרגום/תמלול), ויש להם נסיון בכל הקשור לעבודה עם לק"שים. ולמרות שהסניף נמצא בתל-אביב, הם יכולים בהחלט לעזור לך למצוא עבודה באזור הדרום. (אני לא זוכר אם יש להם גם סניף בבאר שבע, אבל שווה לבדוק.)

bekol1

New member
יש לסטרייב סניף בב"ש

עד כמה שידוע לי הוא עדיין בחיתוליו. לא יודעת אם התחילו להפעיל כבר את התוכנית. אפשר לפנות אליהם במייל ולשאול: [email protected] באיזה תחום אתה מחפש עבודה?

למעלה