היי לכולם

היי לכולם

אני משרתת בתור משקית ניווט בטייסת עבודה נורא קשה סביב השעון, המון לחץ ואחריות באים עם התפקיד. יש לי מחלה שקוראים לה FMF והרופא בבסיס משכנע אותי להוריד פרופיל ל24, המחלה מושפעת מאוד מהלחץ שיש לי בגלל התפקיד, ואני מקבלת התקפים על ימין ועל שמאל מבלי לשים לב ועושה לעצמי בעיות שיהיה קשה בעתיד להתגבר עליהן.... אני משרתת כבר 9 חודשים בצבא, ועברתי קורס של חודש וחצי בביסמת בעובדה והינה מתחילות השאלות! 1) אם מורידים לי פרופיל ל24 זה אומר שזה מקצר לי את השירות לשנה וחצי? ואם עברתי את הקורס של משקי מנט זה אומר שאני חייבת לעשות שנתיים? 2) טיפול רפואי- בבסיס או במרפאה אזרחית? 3) מענק שחרור יש? 4) יש תנאים מיוחדים שמגיעים בתור מתנדבים או בעלי פרופיל נמוך שאני יכולה להשתמש בהם כדי להטיב את התנאי תש שלי ואת היציאות הביתה?

hillator

New member
אם כבר ההית בצבא

ואת הופכת למתנדבת הטיפול הצבאי הינו דרך הצבא

../images/Emo27.gif

אני לא מבינה מה הפואנטה שלו להמליץ על 24 אם זה לא אומר שיחרור סופי (כי 24 זה שחרור זמני לתקופה מוגבלת שאחרי נבחנת מחדש האפשרות לחזור לשירות עם פרופיל רגיל) פרופיל 24 לא מקצר שום דבר אלא משחרר אותך כמו שאמרי לתקופה שנעה סביב ה3 חודש עד לחצי שנה... אם את בוחרת לחזור כמתנדבת ביום השחרור שלך, את יכולה לבקש לחזור לאותו התפקיד (מה שמקצר את ההליך...) זה לא משנה הרבה ממה שאת עושה כבר כעת אלא אם קיימת בעיה לשרת בתפקיד שלך כמתנדבת (יש פטורים מתורנויות בעיקר ולא סוגרים שבת..) האחריות הרקפואית למרבה ההפתעה דווקא נופלת על ידי הצבא כי את חיילת במערכת שחוזרת לשירות אז האחריות עליהם... (שיאכלו את כל ה
אם כבר לדעתי..) אם את משתחררת כן יש מענק שחרור... את משתחררת כרגיל ומקבלת את כל הזכויות של חייל משוחרר כרגיל.

RE

לא הבנתי כל כך ברגע שקובעים לי פרופיל 24 זה אומר שאני משתחררת, מוסרת בגדים לאפסנאות והולכת לבקום ועושה טופס טיולים? או מה? לא תהיה לי בעיה לחזור לטייסת או לתפקיד כי ימשכו ואתי לשם ישירות את יודעת מה הפרוצדורה של הורדת פרופיל? אני אשמח אם תוכלי להסביר על התהליך, כי אני ממש לא מבינה... תודה:)

hillator

New member
24 זה שחרור זמני

נגיד עכשיו מישהו יפצע בתאונת דרכים ויצטרך ניתוח גב קיצור יקבעו שעוד חצי שנה ידונו במצבו כדי לראות איך יתפח הניתוח איך הוא יחלים וכ'ו.

../images/Emo27.gif

אני לא מבינה את העקרון של להוריד את הפרופיל ל24 שאומר שחרור... למה להתחיל את ההליך הזה שזה עושה כאב ראש אם את מעוניינת להמשיך לשרת בכל מקרה? השחרור אומר אכן למסור חזרה הכל אבל אם את מעוניינת בהתנדבות אז את צריכה לומר את זה ביום השחרור עצמו כך שבעצם תשארי עם המדים והכל במהלך הטיפול בבקשה (ורק תסופחי לתא מתנדבים בזמן הבניים עד שהכל יסודר...) אין הרבה מה להבין... עם ההמלצה של הרופא שלך להורדת פרופיל את חוזרת לרופא יחידה שקובע תור לועדה שמחליטה אם להוריד פרופיל ל24 זמני לתקופה שימליצו וממש ממשיכים הלאה כמו שאמרתי....

אייני

New member
תראי, יש 3 סוגי פרופיל

פרופיל "רגיל" - שזה פרופיל שמגייסים (כל פרופיל שגבוה מ24) פרופיל 21 - פטור. לא מגייסים אותו. הדרך היחידה להגיע לצבא - זה דרך התנדבות. פרופיל 24 - זהו פרופיל זמני שמקנה פטור זמני ומוקצב לתקופה מסויימת. מה בעצם הרעיון של פרופיל 24? פרופיל 24 זה למקרה שהצבא לא יודע עדיין להעריך את הפרופיל של האדם שמולו. למשל, אם מישהו עובר תאונת דרכים קשה ולא ידוע איך יחלים - הוא מקבל פרופיל 24. לאחר תום הפטור הזמני - הצבא יבחן מחדש את האדם הזה. במידה והאדם הבריא וחזר לתפקוד מלא - האדם יקבל פרופיל גיוס (כלומר, פרופיל שגבוה מ24, אבל לא בהכרח הפרופיל הקודם שהיה לו) ויגוייס חובה להשלים את כל משך שירותו המלא. במידה והאדם לא הבריא, או במצב שאינו יכול לשרת יותר בצבא - הוא מקבל פרופיל 21 ומשוחרר (ואז הדרך היחידה לחזור לצבא היא ע"י התנדבות). בגלל זה לא ברור לנו באמת מה הפואנטה שהרופא הציע עם פרופיל 24. הדבר היחידי שעולה לי לראש זה שאולי הוא פשוט מציע שתפסיקי עם הצבא כדי לבחון אם ההתקפים אכן קשורים אליו, ובמידה וכן - לקבל פרופיל 21 ולצאת ממנו לגמרי. או, עוד אפשרות - שהוא מציע לך את זה בדיוק מסיבה הפוכה - הוא רוצה שתקחי לעצמך חופשה מסויימת כדי להחלים, להירגע ולהתאושש - ואז שתחזרי לצבא שוב. בכל מקרה - התקופה שאת יושבת בבית עם הפטור הזמני - אני לא זוכר אם היא נחשבת פזמ או לא. ואני מציע לך לבדוק את זה כי זה מאוד חשוב בשביל לדעת אם זה משתלם לך.

Run for a Fall

New member
תשובות בתור מישהו עם 24 ../images/Emo13.gif

שלום. קיבלתי 24 לשנה, אז אני קצת יודע על כל התהליך... 1) כן בעקרון, אבל זה תלוי במשך זמן שהפרופיל נמשך. ניתן לקבל פרופיל 24 לשלושה חודשים, חצי שנה ושנה (בדר"כ, אני מניח שיש עוד אפשרויות). למשל, אם שירתת עד עכשיו 9 חודשים ואז תקבלי 24 לחצי שנה - אז כן, תצטרכי להשלים למעשה רק עוד 9 חודשים (9 חודשים סדיר + 6 חודשים 24 נחשבים כזמן שירות). כלומר יצא שתצטרכי לשרת רק שנה וחצי. לא חושב שיש קשר לקורס שעברת אלא אם את מיועדת לקבע (ואני מבין שאת לא). חשוב לציין שפז"מ דרגות לא דופק, כלומר הזמן בו את יושבת בבית לא נחשב כזמן שירות שבו את זכאית להעלאה בדרגות ו\או למשכורת. תאריך השחרור לא משתנה, אבל הזמן הזה לא נחשב כזמן שירות. 2)במהלך ה-24 הטיפול הוא במרפאה אזרחית כיוון שאת אזרחית לכל דבר ואת משתחררת בבקום כמו כל אחד שמשתחרר (מקבלת תעודת שחרור זמנית). אם תבקשי להתנדב, יכול להיות שבאמת ישהו את השחרור, אבל זה מותנה באישור רופאת מתנדבים שבודקת את התיק שלך שם. לי למשל לא אישרו להתנדב בשלב זה בגלל המצב הבריאותי החמור ונאלצתי להשתחרר. אם תתנדבי - אז הטיפול הוא דרך הצבא. אם תשתחררי - אזרחית רגילה לכל דבר. 3) לא מקבלים מענק שחרור כשמשתחררים לאחר קבלת הפרופיל, רק מקבלים את המשכורת האחרונה. כשתשתחררי לבסוף (או על ידי סיום השירות בתור מתנדבת\חיילת בסדיר או על ידי קבלת פרופיל 21) תקבלי מענק שחרור אם אני לא טועה. 4) בתור מתנדבים הרבה פעמים מקבלים שירות קל"ב עם לינת בית, הכל כמובן תלוי במצב הבריאותי ובמגבלות. גם בעלי פרופיל נמוך יכולים לקבל הקלות כאלה. למתנדבים יש גם לפעמים (לא תמיד) פטור מתורנויות ושמירות, אבל זה לא דבר כולל אלא משהו שמותאם בדר"כ למצבך הבריאותי לפי מה שהבנתי. אם את לא רוצה לבחור בדרך הזאת של שחרור זמני, יש בהחלט מקום להתייעץ עם הרופא האם ניתן לקבל הקלות שיעזרו לך להסתדר טוב יותר עם המחלה. למען האמת, אם השירות בתפקיד הוא זה שמחמיר לך את המחלה, אני לא רואה טעם בהתנדבות לאותו תפקיד (אולי התנדבות לתפקיד שבו יש פחות לחץ תהיה חכמה יותר), אבל אני לא רופא, אז מדובר בדעה האישית שלי בלבד
בהצלחה בהמשך והעיקר הבריאות!!

למעלה