(זהירות הודעה ארוכה)../images/Emo13.gif
יש שתי דרכים להפיק ריח: 1. מיצוי של פרחים וצמחים 2. במעבדה בדרך כלל משתמשים בדרך השניה כי תמצית ריח טבעית היא דבר יקר. אני נוטה להניח שמפיץ הריח החשמלי בו את משתמשת הוא בעל תמציות לא טבעיות (אפשר בקלות לבדוק במרכיבים שלו או לפי המחיר) בהרבה מקרים מרכיבי הריח הם חומרים לא בריאים. זה לא שאם תפעילי אותם מחר תהיי חולה,אבל ישנם חומרים שיש להם השפעה מצטברת, ישנם חומרים שעדיין לא בטוחים לגבי ההשפעה שלהם וכ"ו... בעצם יוצא שאת שואפת חומרים שאת לא ממש יודעת מהם. אני לא איזה פריקית של בריאות או משהו כזה... אני גרה באזור המרכז ולא אוכלת רק אוכל בריא או משהו כזה, אבל משתדלת לא להשתמש במוצרים שאני לא יודעת ממה הם עשויים. ואגב, אישור של משרד הבריאות לא תמיד שווה משהו... יש צבעי מאכל שחשודים כמסרטנים ועדיין בארץ מותר להשתמש בהם (ומשתמשים בהם בעיקר לממתקים לילדים) ועוד סיבה קטנה (אבל זו רק דעתי) כשאת מתרגלת לחזור הבייתה לריח מבושם שבאופן רגיל לא לא נמצא אצלך בבית, כשאין את הריח הזה, מתוך הרגל את עלולה לחוש שיש ריח לא טוב (מקווה שאני מסבירה את עצמי נכון). זה קצת דומה לאנשים ששותים רק מיצים ממותקים ומתוך ההרגל הזה מים לא טעימים להם כי הם לא מספיק מתוקים. אם את גרה בדירה ישנה לפעמים יש להן ריח כזה שבאמת קשה להיפטר ממנו. במצב כזה כדאי לאוורר את הדירה כמה שיותר ולהשתמש בסודה לשתיה (אבקה שמוכרים בחנויות תבלינים) בתוך רהיטים ישנים נגד ריח. אז אם מידי פעם בא ריח טוב הכל בסדר, אבל לדעתי כהרגל קבוע זה לא כדאי, מה גם שאנחנו נכנסים לחורף ומבער קטן עם נר זה נחמד