היי לכולם

• פותח הנושא k976
  • פורסם בתאריך

k976

New member
היי לכולם

התאכזתי חזק מהנירות הריחניים של בודי שייפ וללין מי מכיר נרות ממש איכותיים שמפיצים ריח טוב בכל הבית. תודה לכם

נטשה 1977

New member
מצטרפת לשאלה

ומרחיבה... אחי וחברתו העבירו אצלי בדירה סופי שבוע כשהייתי בחו"ל, וטענו שכשנכנסים אליה אחרי זמן מה, יש ריח... דחוס אולי. הם הציעו לי לקנות ספריי שמשפריץ ריח כל חצי שעה אבל אני לא רואה את עצמי עושה את זה (טראומה ממלונות). יש פתרונות אחרים להפצת ריח נעים בבית, שנשארים לאורך זמן? כי הנוזלים עם המקלות מתאדים מהר מדי, לא רוצה להתעסק בתחזוקה... תודה!

m i c h m i c h

New member
לא מניסיון

אבל נכון יש את הכלי הזה ששמים בו נר למטה ולמעלה שמן עם ריח, אז שמעתי על כאלו ששמים במקום השמן מרכך כביסה וזה עושה ריח מדהים בבית שווה לנסות. את הכלי ניתן להשיג בכל מקום (ראיתי כזה בשופרסל בפחות מ30 ש"ח)

נטשה 1977

New member
רעיון מעולה../images/Emo13.gif

דורש תחזוקה, ולכן אם אנסה זה כנראה יהיה סתם מתוך סקרנות, אבל כ"כ חכם - מתה על ריח של מרככי כביסה!
תודה!

ריח "דחוס"

לגבי מבשמים למינהם - לפני שאת קונה כדאי לבדוק שהם מחומרים טבעיים, כי אחרת יוצא שאת נושמת כימיקלים... הריח אולי טוב אבל לא ממש בריא. מבער ששמים בו מים וכמה טיפות שמן הוא רעיון טוב, בתנאי שאת קונה שמן טבעי ואיכותי. בנוסף שווה לנסות לבדוק מה מקור הריח. יש מקומות בבית שנוטים יותר מאחרים לתפוס ריח "ישן" וכשהדירה סגורה זמן מה זה יותר מורגש.

יש את השקיות אורגנזה עם פתיתי הסבון

מוצלח מאוד בעיני
ואני גם מאוד אוהבת את המוביילים מהסבונים שמוכרים,עושה אצלי ריח ממש טוב בשירותים ויכול בעוד מקומות
.

בטח שיש המלצה-איר ויק לשקע החשמל

http://www.airwick.co.il/access/html/products/product_A000800.html הכי מדהים שיש, יש שם מילוי ריחני לבחירתך.את יכולה לבחור בעוצמת הריח(ככל שהעוצמה גבוהה מן הסתם זה ייגמר יותר מהר). את לא מבינה, אם אני משאירה את החדר סגור אני פותחת את הדלת ויש ריח מדהים בתוך החדר.זה בתוך החשמל ואת ממש לא צריכה לדאוג לתחזוקה שוטפת(רק כשנגמר המיכל וזה קורה ממש לאט). ממליצה על המילוי התכלת בריח אוויר הרים

לא מומלץ בכלל ...

כל המבשמים האלו באמת מריחים מצוין, אבל לא בריא לשאוף את הדברים הללו. ועוד נקודה... אנחנו מקיפים את עצמינו בשלל ריחות ו"מתרגלים" כל הזמן להריח בשמים וכאלה... כמו שאנשים ששותים כל הזמן מיצים ממותקים מים לא טעימים להם, נראה לי שאותו דבר עם המבשמים אם יש ריח לא טוב בחדר עדיף בהרבה לבדוק מדוע ולא להסוות את זה... חדר שסגור כל היום הוא לא דבר בריא וחשוב לאוורר

אם שמים את המפיץ ריח רחוק למה זה לא בריא?

זה לא שנאשים מסניפים אותו ומתמסטלים ממנו.כי לי יש את המפזר ריח החשלי הזה והוא נהדר, ריח עדין וטוב.

תשובות

ברגע שאת מסוגלת להבחין בריח, זה אומר שאת שואפת אותו אל תוך הגוף. זה לא אומר שתמותי מזה אבל לא בריא לשאוף כימיקלים, ובטח שלא באופן קבוע... אני לא יודעת באיזה מוצר ספציפי את משתמשת אבל אלו שאני בדקתי לא עשויים משמנים טבעיים אלא מלאכותיים ועדיף להימנע משאיפה של דברים כאלו. ואגב, לא מכל חומר מסוכן ששואפים מתמסטלים... יש לא מעט חומרים ששאיפה מהם לא בריאה אך האפקט לא מופיע מיד אלא בחשיפה מתמשכת... ממילא אנחנו חשופים להרבה חומרים לא בריאים במשך היום כך שלדעתי רצוי להימנע ממבשמים למינהם עדיף להשתמש במבער ולשים שמנים טבעיים

(זהירות הודעה ארוכה)../images/Emo13.gif

יש שתי דרכים להפיק ריח: 1. מיצוי של פרחים וצמחים 2. במעבדה בדרך כלל משתמשים בדרך השניה כי תמצית ריח טבעית היא דבר יקר. אני נוטה להניח שמפיץ הריח החשמלי בו את משתמשת הוא בעל תמציות לא טבעיות (אפשר בקלות לבדוק במרכיבים שלו או לפי המחיר) בהרבה מקרים מרכיבי הריח הם חומרים לא בריאים. זה לא שאם תפעילי אותם מחר תהיי חולה,אבל ישנם חומרים שיש להם השפעה מצטברת, ישנם חומרים שעדיין לא בטוחים לגבי ההשפעה שלהם וכ"ו... בעצם יוצא שאת שואפת חומרים שאת לא ממש יודעת מהם. אני לא איזה פריקית של בריאות או משהו כזה... אני גרה באזור המרכז ולא אוכלת רק אוכל בריא או משהו כזה, אבל משתדלת לא להשתמש במוצרים שאני לא יודעת ממה הם עשויים. ואגב, אישור של משרד הבריאות לא תמיד שווה משהו... יש צבעי מאכל שחשודים כמסרטנים ועדיין בארץ מותר להשתמש בהם (ומשתמשים בהם בעיקר לממתקים לילדים) ועוד סיבה קטנה (אבל זו רק דעתי) כשאת מתרגלת לחזור הבייתה לריח מבושם שבאופן רגיל לא לא נמצא אצלך בבית, כשאין את הריח הזה, מתוך הרגל את עלולה לחוש שיש ריח לא טוב (מקווה שאני מסבירה את עצמי נכון). זה קצת דומה לאנשים ששותים רק מיצים ממותקים ומתוך ההרגל הזה מים לא טעימים להם כי הם לא מספיק מתוקים. אם את גרה בדירה ישנה לפעמים יש להן ריח כזה שבאמת קשה להיפטר ממנו. במצב כזה כדאי לאוורר את הדירה כמה שיותר ולהשתמש בסודה לשתיה (אבקה שמוכרים בחנויות תבלינים) בתוך רהיטים ישנים נגד ריח. אז אם מידי פעם בא ריח טוב הכל בסדר, אבל לדעתי כהרגל קבוע זה לא כדאי, מה גם שאנחנו נכנסים לחורף ומבער קטן עם נר זה נחמד

Fun Fair

New member
../images/Emo45.gif וגם- חשוב לוודא שהריח הוא לא כתוצאה

מעובש/טחב שנגרמים מרטיבות. מעבר לסירחון- זה ממש ממד ממש ממש לא בריא. (שלא נדבר על הנזקים הפיזיים)

למעלה