היי לכולם.

dag271

New member
היי לכולם.

התחלתי לא ממזמן טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית. מה שהביא אותי להתחיל, זה בגלל חוסר בטחון עצמי שהתחיל מגיל קטן מאוד. היה לי מקרה היום שממש אבל ממש הבליט את החוסר בטחון עצמי שלי: הלכתי היום לקנות בגדים במבצע בסלקשיין והיה תור ארוך, כאמור אני לא ידעתי מי עומד מלפני ומי מאחוריי ואז כל הזמן הפרעתי קצת לתור וכל אחת אמרה מהבנות שהיא לפניי וכו'... וממש התעצבנתי ידעתי שאנשים עושים את הכל בשביל להתקדם על חשבון אחרים ..... כולנו מכירים ויודעים שכולנו בתור ישראלים מתנהגים ככה בגועל נפש כלפי אנשים אחרים, דוחפים, משקרים, מלכלכים, צועקים רק בשביל לדפוק את השני, ואני במקרה הזה אכלתי חרא... לא משהו נעים. ואני עצמי לא כזה . אני לא יהיה מאלו שדוחפים, פוגעים באנשים אחרים, דופק אנשים... לצערי הרב אין לי את הכוח להיות חזק ובעל עוצמה אמיתית לעמוד על שלי, כי ככה זה הישראלים.... דוחפים, פוגעים וכו'... כל זה קשור לחוסר בטחון עצמי שלי. :( חבל שדבר כזה קורה רק אצלנו במדינה שלנו בתור יהודים. שמתנהגים ככה באכזרויות כלפי אנשים אחרים, זה חוסר יחס והתחשבות. זהוו זה מה שהעלתי... תודה.

גרא.

New member
dag271,את צודקת בגדול בכל מילה לגבי

ההתנהגות האופיינית של מרבית הישראלית,בעמידה בתור.אם כי לא בהכלללה גורפת.יש לא מעט מקומות בהם התור מוסדר ע"י מספרים,ויש גם לא מעט מקומות בהם הסדר כן נשמר.אכן מי שאינו יודע במקרים של בלגן כזה להפעיל מרפקים,להיות יותר אסרטיבי (תקיף) ולעמוד על שלו,נדפק.ולכן עם כל הסלידה ואי הנעימות שיש במצבים כאלה,כן כדאי שתלמדי להיות יותר תקיפה,אסרטיבית,יותר לשמור על הזכויות שלך,ולא לוותר או להכנע במצבי עימות כאלה.גם אם בגדול,התופעה הזו דוחה,מגעילה אותך.אין מה לעשות..ברומא מתנהגים כרומאי,וחשוב שתהיי מסוגלת,אם תרצי בכך,להיות לפעמים לא מנומסת,מעט תוקפנית,שלא לומר חוצפנית כלפי מי שגוזל את זכויותייך.הטיפול כנראה מכוון לשדרג את הבטחון העצמי שלך,אבל חשוב גם שהוא יתמקד באימון לאסרטיביות. תוך שמוש בתקשורת מילולית נכונה,בתוספת שפת הגוף.

למעלה