היי לכולם

zivaha

New member
היי לכולם

שלום, אני זיוה , והחלטתי (סופסוף...:)) ללמוד ייעוץ פנסיוני. ביררתי היום בכמה מקומות והמחירים יקרים לי מאדדדדדדדדד. יש מצב ללמוד לבחינות לבד? ואז רק לשלם לבחינות? חשוב לציין שאני בעלת תואר בכלכלה וניהול ככה שיש לי פטורים- אז ככה שזה מקל עליי יש פה מישהו שאני יכולה לקבל ממנו חומר? או לקנות ספר/ים? ממש חשוב לי ... תודה!

noam4u

New member
לימוד עצמי ובחינות

היי וברוך הבא ראשית, ניתן ללמוד כמעט להכל לבד. אבל! כדאי לך למהר כי בעוד שנה לערך תהיה רפורמה בבחינות והפטורים שלך מהתואר לא יעזרו לך. חומרים ליסודות הביטוח יש המון, אני בטוח שחבר'ה בפורום יעזרו לך או לפחות ימכרו בזול (ראיתי פה כמה הודעות בנושא זה). חשוב שתלמדי מחומרים מעודכנים כי יש בנושא הזה המון שינויים בכל סמסטר. מקצועית א' יש ספר לימוד (למען הגילוי הנאות, אני אחד מכותביו), והוא מיועד ללימוד עצמי. בהחלט ניתן ללמוד אותו לבד (יש אלפים שלמדו ממנו לבד ועברו) ומקסימום תוכלי להרשם למרתון לסדר את החומר בראש. גמר פנסיוני, אני ממליץ לקחת קורס, למרות שיש פה ושם חומרים, אבל החומר קשה ולא פשוט. מקווה שעזרתי ואשמח לענות לכל שאלה נוספת נועם

zivaha

New member
היי

תודה על התשובה המהירה..... אני ליקטתי שמות של ספרים אבל אני לא רוצה להגיע למצב של רכישת ספרים שיש לי שני ספרים על אותו חומר (בגלל שאני לא מכירה את הנושא... זה יכול לקרות..) יש לך רשימת ספרים? שאני אדע , ואתפקס על רשימה אחת.... אגב. זה בסדר אתה יכול לכלול את שלך גם... שמעתי רק דברים טובים עליו...:)

noam4u

New member
ספרים

היי האמת שאין יותר מידי מבחר בתחום הזה. יסודות הביטוח יש חומר של יובל פנקס (לדעתי הכי טוב ומעודכן) ושל שלום גולן (לא מכיר את החומר באופן אישי). מקצועית א' - הספר היחיד הקיים שממוקד בחינה הוא שלנו. יש כל מיני ספרים בנושאים בבחינה אבל לא ממוקדים ובדר"כ יותר אקדמיים גמר פנסיוני- החומרים שיש בשוק הם של איציק בן ארויה, יניב טל, שמעון גילהר.

למעלה