היי לכולם...

היי לכולם...

יש למישהו פה מושג מה הכוונה בעבודה מועדפת?ואם מה שמקבלים בתמורה זה עוד מענק בנוסף לפיקדון ולמענק שיחרור?...תודה

engel8831

New member
עבודה מעודפת מהיא-תשובה

עבודה מעודפת היא 150 ימיים אתה יכול אפילו לעבוד שם יומיים ואתה לא חייב כלום! ואתה מקבל משורת כמו כולם 20 שקל לשעה... אחרי 150 יום עבודה שתה עובד אפילו שנתיים תקבל מענק על כל 150 ימי עבודה..למשל המענק 8 אלף תקבל אותם ואז תכפיל את זה לכל מהמשוכרת שתרוויח,כסף טוב,אה ? אבל שוב אם לא בא לך לעבוד 150 יום ואחרי חודש שבוע יום ימאס לך זה בסדר ואתה לא חייב להם כלום... זה עוד מענק בנוסף לפיקודון

DoubleD

New member
עבודה מועדפת

על מנת להיות זכאי לכספי העבודה המועדפת עלייך לעבוד בעבודה המוכרת ככזו (מפורט בקישור הנ"ל) במשך כ150 על פני 6 חודשים. הסכום כרגע עומד על 8,487 ש"ח... בלי שום קשר לפיקדון ומענק. חשוב לקרוא את העמוד הבא מתחילתו ועד סופו על מנת להבין מהי זכאותכם על פי החוק ! http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_avoda_nidreshet.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=1 בהצלחה !!

סאפסאפ

New member
משהו שלא הבנתי

לאחר שחלפה שנה אם תתחיל לעבוד בעבודה הנדרשת הראשונה לאחר שחלפה שנה מיום שחרורך , יהיה עליך להוכיח לביטוח הלאומי, כי צברת לפחות 12 חודשי עבודה מלאים, מתוך 18 החודשים האחרונים (שנה וחצי) שקדמו לתחילת עבודתך הנדרשת הראשונה, רצופים או לא רצופים, אצל מעסיק אחד או יותר, בכל עבודה שהיא. אם בתוך תקופת העבודה שתצבור נכללים ימי שירות סדיר (שירות חובה) או מילואים , הם יימנו כימי עבודה. זה מתוך הקישור שהבאת איך שאני קוראת את זה אני מבינה שאם כבר פספסתי את השנה אני צריכה לעבוד 18 חודשים לפני המועדפת כי רשום "מתוך 18 חודשים שקדמו לעבודה הנדרשת" זה לא נשמע הגיוני ומה קשור ימי שרות הסדיר שלי? מקווה שמישהו יוכל להסביר לי

DoubleD

New member
קצת סדר בבלאגן

אם את מתחילה בעבודה מועדפת אחרי שעברה שנה מהיום שהשתחררת את צריכה להוכיח שעבדת (תלושי משכורת על כל חודש) בשנה וחצי הקודמים לאותו יום (שבו התחלת לעבוד) לא משנה איפה וכמה עבודות - העיקר: שיש לך 12 תלושי משכורת מסודרים במשרה מלאה מהשנה וחצי האחרונה. הקטע עם הסדיר לפי מה שהבנתי זה שאם את מתחילה לעבוד בחופשת השחרור כבר אז את צריכה להציג את התלוש מהצבא+מהעבודה ואז זה ייחשב לך חודש שלם. מילואים נחשבים כימיי עבודה ויש להם תלוש, גם אם לא עבדת כל החודש, אך עלייך יהיה לצבור את ימיי החודש הנותרים ע"מ שיחשב כחודש עבודה מלא. אכן יש קושי רב להבין את מרבית הסעיפים בנוגע לנושא זה ולכן אני ממליצה ליצר קשר טלפוני עם היחידה להכוונת חיילים משוחררים ואפילו עם ביטוח לאומי. בהצלחה :)

למעלה