היי לכולם

פיצית114

New member
היי לכולם

שלום לכולם, אני חדשה, החלטתי להצטרף כי אולי אצליח לשאוב מכם כוחות. קצת על עצמי: בת 32, חודשיים אחרי לידה ראשונה. מאז ומתמיד הייתי בחורה מלאה עד שמנה תלוי בשנים. בשלב מסויים לפני כחמש שנים עשיתי דיאטה קשה והורדתי כארבעים ק"ג. בהריון הסרתי את כל המעצורים ועליתי שלושים. אני מאוד מתוסכלת, לא אוהבת את עצמי ככה ולא מוצאת את הכוחות להתחיל את כל התהליך מחדש. חשוב לציין שאני מניקה ולכן יודעת שאסור לי לעשות משהו קיצוני. לצערי בכל השנים בהן עשיתי דיאטות (מכל סוג אפשרי) תמיד זה היה מצב קיצוני - או משטר רעב או השתוללות חסרת מעצורים.מקווה לתמוך ולהיתמך ושיהיה לכולם חג שמח!

לילית462

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה, יש לי סוד בשבילך

תקופת ההנקה היא תקופה מעולה לדיאטה. בהנקה ובייצור חלב שורפים המון קלוריות. עקרונית הגוף שלך לא זקוק לכלום פרט למים על מנת לייצר חלב. כך שגם אם את עושה דיאטת רזון בתקופת ההנקה התינוק יקבל מה שהוא צריך. הבעיה והיתרון הם שהגוף שלנו יפרק מהמאגרים שלנו את מה שהוא צריך לייצור החלב. כשאין מאגרים, הגוף מפרק מרכיבים מהעצמות והשיניים למשל. כשיש מאגרים הגוף מפרק את התחת - וזה מעולה! ועל כן, מניקות חייבות להקפיד על שתיה מרובה של נוזלים, עדיף מים. במהלך/אחרי כל הנקה עלייך לשתות כוס מים שלמה של לפחות 200 מל. פרט לכך את צריכה לשתות לפחות עוד שני ליטר ביום. כך שמדובר על שתיה של שלושה ליטר מים ואפילו יותר. לגבי התזונה - כל עוד את אוכלת מאוזן, גם אם הכמויות מאוד קטנות זה בסדר. תקפידי על ירקות טריים ומבושלים (בריא וגם טוב לדיאטה) ועל מנות של חלבון (מוצרי חלב, ביצים, דגים ובשר) כל נושא פחמימות ושומנים את יכולה לוותר לחלוטין אם את יכולה. בקיצור יש אור בקצה המנהרה, ברוכה הבאה *** הכתוב מבוסס על ידע וניסיון אישי ולא מעבר לכך***

היי

הי לך גם אני כמוך חדשה כאן. אני ילדתי בינואר האחרון ואני עדיין מניקה. מניסיוני אני יכולה לומר שבשלושת החודשים הראשוניים אכלתי המון הרגשתי כאילו נפער לי בור בבטן כל פעם שהנקתי. אבל ככל שהזמן עבר כך גם הרעב הגדול הלך ודעך וגם התחלתי לתת סימילק ומטרנה וכמובן עכשיו גם מזון מוצק.את בטח יודעת שכל דיאטה קשה יותר מקודמתה וכל פעם לגוף יותר קשה להוריד קילוגרמים עודפים. תקראי את מה שכתבתי אתמול זה אולי יעזור. מחזיקה אצבעות להצלחתך. תנסי לתת לעצמך זמן כמו שעלית ב 9 חודשים, תני לעצמך 9 חודשים לאט לאט לחזור לעצמו

יעל י

New member
ברוכה הבאה מזל טוב ובהצלחה

נכון שאסור משהו דרסטי להנקה אולם יש הרבה שכן ניתן לעשות.למשל.... שתיה- רק מים או תה צמחים למיניהם. לחם-להגביל ולאכול לחם מלא. מתוקים-מחוץ לתחום או בהמון צמצום. הכי הכי ניתן להתאים לך תפריט ע"י דיאטיקאית וגם של קופ"ח.

My Little Fairy

New member
היי פיצית. את רק חודשיים אחרי לידה!

דבר ראשון את צריכה לשכוח מ"דיאטה" ולהתחיל לחשוב "תזונה". מנסיוני (שלוש שנות הנקה שנסתיימו לא מזמן) הדך הטובה ביותר להתחיל לרדת במשקל היא לאכול, והרבה! רק חשוב לסנן מה שנכנס לגוף. לא להכניס פנימה דברים שלא נותנים לנו כלום. מוצרי חלב בקר, פחמימות ריקות, בשר, סוכרים - כל אלה סתם ממלאים תאי שומן. להרבות באכילת פירות, ירקות, לחם מלא (עזבי אותך מלחם קל) טחינה מלאה, טונה, סרדינים, ביצים קשות, מרקי קטניות (חומוס מעולה להפחתת הצורך בסוכרים) וכד'. משהו שמאוד טוב לנשנש בערב - פשוט להרתיח מים עם ירקות שורש ולאכול מיד בתום הבישול. זה מעניק תחושת שובע, מעולה כארוחת ערב והרבה יותר טעים ממה שזה נשמע. גם שוקולד מריר מעולה כנישנוש כשחייבים מתוק. יש בקקאו מעכבי חימצון וזה בעיניי מספיק בשביל להצדיק את אכילתו. כמובן שגם בשרים וגבינות יש להכניס לתזונה, אך רצוי להמעיט באכילת בשר. מוצרי חלב יש לצמצם ליוגורטים וגבינות צאן. כשהגוף שלך יתחיל לקבל מנות בריאות, הוא ידרוש פחות ופחות אוכל. חשוב להיות קשובים לגוף, להאכיל אותו נכון כשהוא רעב, ולא לדחוף לו אוכל כשהוא שבע (רק כי חבל לזרוק..). בהצלחה!

למעלה