היי לכולם!

casey011

New member
היי לכולם!

רציתי לשתף אתכם במידע שיש לי לגבי הגירה לדנמרק עם דרכון פולני... לאחר שדיברתי עם השגרירות הדנית ועם שירותי ההגירה בדנמרק מסתבר... שלאחר ה-1 במאי אכן כן נופלות המגבלות לדרכונים כגון דרכון פולני סלובני סלובקי הונגרי בולגרי וכד' יתר על כך צריך להגיע לדנמרק ולחפש עבודה מיום כניסתך לדנמרק במשך 90 יום או לקבל עד חצי שנה של חיפוש ולאחר מכן להרשם ב- regional state administration ליד איזור מגורייך בדנמרק... עם החוזה עבודה של המעסיק... עד כו הבנתי שחלק מבעיותיי נפתרו... מישהו יודע משהו אחר?! יתר על כך...יש לי קושי ענקי במציאת בית ספר שמלמד גם את השפה הדנית בישראל...וזה מקשה על מציאת עבודה בדנמרק .בשפה האנגלית איני יודע אם בדנמרק אפשרי למצוא עבודות שלא דורשות את השפה המקומית לנוכח העובדה שאין בידיי תואר אוניברסיטאי שמאפשר למצוא עבודה בהייטק באנגלית אך יש בידיי רישיון ג' ולפי הבנותיי יש באפשרותי להשתמש בו כעובד בחברה במשך שנה שלמה ולאחר מכן לעשות מבחן בדנית או משהו דומה...לגבי שמירת הרישיון . מישהו יודע על בית ספר שמלמד דנית בישראל?! האם זה אפשרי לקבל עבודה בתור נהג בדנמרק ללא השפה הדנית?! והאם מישהו יודע פחות או יותר את המחיר ללמוד דנית בבתי ספר בקופנהגן או דרך העירייה או משהו בסגנון?! אשמח למידע קייסי

forglemmigej

New member
כמה תשובות

דנית עדיף ללמוד בדנמרק יש בתי ספר בכל עיר גדולה, זה נקרא sprog skole לא חושבת שיתנו לך קורס בחינם מאחר ואינך אזרח או קשור למישהו מקומי . בכנסיות שונות יש קורסים טובים בחינם על ידי מתנדבים כדאי לברר. אפשר באופן עקרוני לעבוד בדנמרק בלי ידיעת דנית אך האפשרויות שלך יהיו מוגבלות ביותר מה גם שאין לך תואר אקדמי , עדיף להשקיע בשפה (והיא קשה מאד מאד ובמיוחד ההגייה). זה נכון שמאז 1 למאי בוטלו ההגבלות אך הסיכוי למצוא עבודה למי שאינו דני (כן הם שומרים על הת*ת שלהם) שואפים לאפס מאופס אחד גדול. האבטלה לא פסחה על הממלכה בכל מקום נסגרים מקומות או שמקצצים במשכורות מעין שיטה יצירתית לדפוק את העובד והוכח שזה לא עוזר לחברה בכלל. על כל מקום עבודה יש עשרות מועמדים שהם בני המקום עם השכלה מקומית ושפה אין מצב לקחת מישהו זר אפילו עם דרכון פולני. עוד דבר היו הרבה כתבות בעיתונים על תושבים ממזרח אירופה שמוכנים לעבוד בפחות כסף לשעה (40 קרונה לעומת 110) וזה הדליק את הארגונים המקצועיים פה ללכת להחרים את מקומות העבודה שמאשרים את זה למשל מאפיות או קצבים או חוות חקלאיות שהעבודה שם אינה דורשת ידיעת שפה או השכלה. נניח שתמצא בסוף עבודה על דרכון פולני ותסכים לתנאים של 40 קרונה לשעה איך תוכל לחיות מזה איך תוכל לשלם שכ"ד או תחבורה או סופר או שאר חשבונות דנמרק היא מדינת רווחה והכל מאד מאד יקר עקב כך . בתור נהג אף אחד לא יקח אותך אתה חייב לדעת להתמצא במסלול ואם נוסע יבוא לשאול משהו איך תענה לו? במקומות ציבוריים חייבים לדעת את השפה פרפקט בנוסף לאנגלית. לסיכום לדעתי מתוך החיים פה בדנמרק הסיכוי למצוא עבודה באופן עצמאי הוא קלוש ביותר עדיף לפנות למשרדי תעסוקה בפולין והם יכולים לעזור לך , התנאים יהיו פחות משל אזרח מקומי. לסיכום למה דוקא דנמרק שהיא מדינה קסומה אמנם אבל קשה מאד להסתדר בה בלי הרבה מאד כסף.

אספרסו2

New member
שאלת תם

התשובה שלך מאד הגיונית ומנומקת.אז איך אפשר להסביר את תופעת ריבוי הזרים,בעיקר ממוצא ערבי,בדנמרק.איך הם מסתדרים?

לערבים דרישות ונתוני פתיחה נמוכים מאד

ערבי יעבוד בכל עבודה ...ערבי ירוויח באירופה "קצת" יותר ממה שהוא מרוויח בבית... גם בלי לעבוד ...הערבי יקבל תנאים סוציאלים שבארצו הוא רק יכול לחלום עליהם....וזכויות אדם וחופש כמו שהוא קרא בספרים...את יכולה באמת להשוות אדם מעירק לאדם מהונגריה?

forglemmigej

New member
היום מקשים מאד על כל אחד להכנס

בדיוק בגלל שהיתה יד קלה על מכסת ההגירה זה היה בזמן שלטון הסוציאל דמוקרט שהיו שמאלנים וקנו את הנרטיב של המוסלמים האנדרדוג . היתה גם גישה בזמנו שהם יעשירו את החברה. כל אחד שבא ואמר שמשכו לו בשערות קבל אשרת פליט הם מעולם לא הוזמנו כפועלים שיעשו את העבודה השחורה כמו הטורקים. החיים בדנמרק מאד מאד נוחים .מאד. היתה שמועה שם בחוץ כדאי להגיע לממלכת הפריארים הכסף צומח על העצים ישר נקבל דמי רוחה אבטלה ומה לא זה ישדרג את החיים ב180. ואכן היתה נהירה עצומה התשלום היה כ30000 קרונה למבריח מהגרים. בהתחלה הגיע הגבר ולא בדקו יותר מדי את הסיפור שלו אם הוא נכון או לא אחרי זה הגיעה האשה עם חמשת הילדים לאיחוד משפחות ולבסוף הגיע כל הכפר. יחד איתם הגיעו הבעיות שנוצרו כתוצאה מחוסר התאמה לתרבות המקומית. זה לא שהתרבות המקומית יותר טובה היא פשוט שונה לגמרי עם ערכים אחרים . כל הפתיחות והליברליות שקיימים פה זה אחרי מלחמות עקובות מדם של מאות שנים , כל ההחלטות הדמוקרטיות גם באו אחרי הרבה זמן פתאום באים אנשים שמעולם לא התחנכו לאור זה וצריכים להפנים את זה זה פשוט לא הלך. אי לכך החליטו להחמיר את חוקי ההגירה כי האנשים האלו פשוט יהרסו את המדינה. הגיעו אגב אנשים מסרי לנקה, ויטנאם, ישראלים , סינים הם השתלבו מצוין (הישראלים זו לא בעיה הם כמו זיקיות משתלבים טוב בכל מקום
) מעולם לא שמעו ציוץ מהם. למעשה גם בין המוסלמים לא כולם מקשה אחת האירנים והעירקים משתלבים טוב מי שבעייתי אלו הפלשתינאים , הסומלים והלבנונים. הם גם יודעים טוב מאד שבמדינות המערב הרבה יותר טוב לחיות הרי כל מדינות המפרץ הן הרבה יותר עשירות מכל מדינה באירופה למשל דובאי, בחריין, אבו דאבי והן מוסלמיות למה שמבקשי מקלט מוסלמים לא ינסו להגיע אליהן בעצם הן הרי דומות יותר מבחינה תרבותית מאשר כל מדינה אירופאית אז זהו הם יודעים בדיוק מה משטר מוסלמי שווה ולא ינסו להגיע לשם וגם יקבלו ישר בעיטה משם בחזרה. למה פליטים מסודן מנסים להגיע לישראל ולא למדינות מוסלמיות אותו דבר בדיוק.. יש עכשו סיפור של פליטים מעירק שלא אושר להם להשאר והם התבצרו בכנסיות שלא ישלחו אותם בחזרה. מענין למה.

tevel389

New member
קודם כל לא טרחתי לקרוא יותר מדי

כי פשוט עמוס. אין סימני פיסוק, אין פסקאות, זה פשוט עמוס, אי אפשר לקרוא את זה... אני מתעייף רק מלהסתכל על כל העומס הזה. בכל מקרה הסיבה שיש כל כך הרבה ערבים באירופה זה בגלל הנפט. המדינות הערביות אשר עשירות בנפט אמרו למדינות אירופה דבר כזה - אם אתה רוצים נפט, הרבה נפט, מספיק נפט שלא יהיה לכם חוסר וכמובן נפט בזול, אתם צריכים לעשות מעשה שיעודד אותנו את ייצוא הנפט למדינות אירופה... ומהו אותו מעשה? הדבר היחיד שמדינות אירופה היו צריכות לעשות זה להגדיל את מכסת המהגרים שיכולים לבוא מאותן מדינות עשירות בנפט, וכמובן להקל בדרישות כלפי אותם מהגרים פוטנציאלים (שמקורם ממדינות עשירות בנפט). בזמן שארה"ב הייתה עסוקה בללקט נפט בעזרת הצבא (לצאת למלחמה פה ומלחמה שם, ובמלחמת המפרץ). אירופה אשר הייתה שבעת מלחמות ובחרה בדרך הדיפלומטית, הן יאפשרו למהגרים ממדינות ערב להגר ביתר קלות לאירופה ובתמורה יקבלו את אותו נוזל שחור. כמובן שיש גם מהגרים לא חוקיים וכאלה שמסתננים, אבל המצב שאירופה מוסלמית זה בגלל שאותן מדינות דחקו אותה לפינה ואמרו לה שאם היא רוצה נפט היא צריכה לעשות מעשה.. נראה כאילו המטרה של אותן מדינות זה נטו להשתלט על העולם...

forglemmigej

New member
תודה על הפידבק דוקא היה מפוסק

רק לא מחולק לפסקאות לפעמים אני שוכחת לערוך אבל לא לשם כך התכנסנו.. הניתוח שלך לא נכון ונראה לי שאתה בכלל לא חי באירופה ולא מבין איך החיים פה . להרבה מדינות יש נפט היום והן לא תלויות באופק כל כך. נורבגיה למשל היא אחת מיצרניות הנפט הגדולות בעולם . הסבה שמוסלמים (לא כל מוסלמי הוא ערבי) הגיעו לאירופה והרבה לדנמרק (זו גם היתה השאלה ) היא בגלל מדיניות הרוחה הטובה וגם בגלל שהם ידעו שעדיף להם חיים במדינה דמוקרטית מאשר מוסלמית פרימיטיבית ושמרנית. בהזדמנות אני ארחיב עוד עכשו מאוחר כבר.

tevel389

New member
מן הסתם זה למה הם הלכו לשם

בגלל שהחיים שם יותר טובים. אבל זו לא השאלה, השאלה היא: איך... איך הם הגיעו? יש המון סיבות, וזו אחת הסיבות בין היתר... לא מזלזל במוסלמים ואומר שהם טיפשים, אני מאמין שהמון אנשים משכילים היגרו בגלל מה שהם יכלו להציע לאותן מדינות (גם בטוח שיש הרבה פליטים, מהגרים שהגיעו לשם לא חוקי, אבל לא חסרים שאנשים הגיעו בצורה חוקית בגלל מה שיש להם להציע), אני רק אומר שבגלל חוסר נפט הם הקלו את תהליך ההגירה כלפי אותם מוסלמים ממדינות ערב, לא בגלל שהתשחק להם אלא בגלל שזה בא ב"דרישה" מאותן מדינות שמספקות למדינות אירופה נפט.

casey011

New member
תודה על ההסבר

אני מאמין ביכולות שלי...ואני חושב שבישבילי ללמוד שפה נוספת זה לא כל כך קשה כל עוד יש רצון.. למען האמת זאת תהיה שפה רביעית שלי ואני די מתרגש ללמוד אותה המצב בדנמרק באמת לא מזהיר לפי מה שאני שומע מהמשפחה הרחוקה שלי שאכן גרה בקופנהגן...אך הם די חיים בכדור משל עצמם כך שאני לא בדיוק יכול לשאול אותם כל מיני שאלות מציאותיות כמו מה טוב ומה לא טוב בדנמרק... ואיך וכמה ולמה...חחח אני מגיע עם כסף שיספיק לי לכמה חודשים כולל דירה והוצאות מחייה נוספות... השאלה שלי היא האם אני אצליח להסתדר בדנמרק לפני האונ' ואחרי שאלמד את השפה באופן מכובד ומובן? שירותי התעסוקה בפולין?! אני לא יודע אפילו להגיד שלום בפולנית...חחח איך הם יכולים לעזור לי?! לצערי אם אני לא אצליח אז כנראה שאנגליה או פורטוגל יהיה שווה בדיקה הא?! : - ( תודה...

forglemmigej

New member
תראה אם אין לך מגבלות

כמו משפחה עם ילדים קטנים אז לך על זה. בסופו של דבר כולם מסתדרים אבל במצב הנוכחי זה יקח קצת יותר זמן. אני לגמרי מבינה את הרצון שלך להגר לדנמרק זו מדינה של אנשים גנובים לגמרי ,אבל לגמרי.

suomi

New member
קצת עידוד

לא מאמין שזה יעזור לך במציאת עבודה אבל לפחות נתון אחד מעודד - בדנמרק אחוז האבטלה הנמוך ביותר באירופה כרגע, כ 2.9% כשהממוצע באיחוד עומד על 8.9% (הנתונים מ The Economist). שיהיה בהצלחה.

MyTaoWay

New member
אמממ אמממ...

קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה רוצה להגר דווקא לשם... ולעשות '' שיעורי בית '' על המדינה הזאת... הרי בטח יש מקומות יותר טובים לגור בהם... ואולי יותר קלים להגירה... את עלו מצאתי בגוגל... תדבוק את האתר הזה: http://www.dis.dk/ לימודי דנית: http://www.speakdanish.dk/html/t-introduction.htm http://www.speakdanish.dk/html/t-lessons.htm http://dkheadlines.com/learndanish.htm אתר נפלא ללימוד שפות : http://www.bbc.co.uk/languages/other/quickfix/ וזה בדיוק מה שאתה צריך: http://www.bbc.co.uk/languages/other/quickfix/danish.shtml ופה תגלוש למטה, יש מידע על הדיקדוק http://en.wikipedia.org/wiki/Danish_language ומצאתי את ברליץ' http://www.berlitz.co.il/ יש להם שלוחה בדנמרק: http://www.berlitznordic.com/1-196-start.html בהצלחה!

למעלה