היי לכולם

MonaLisa26

New member
היי לכולם ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

שלום! סיימתי עכשיו לקרוא את הספר השישי (שהוא אגב, ממש מצוין לדעתי), והיו כמה דברים קטנים שלא הבנתי... אני מתארת לעצמי שזה קשור לזה שהיה לי בלאק אאוט קל מהספר החמישי, ולמרות שקראתי קטעים חשובים ממנו בשביל לרענן את הזיכרון, עדיין היו 4 דברים שלא הבנתי בספר השישי. בכל מקרה, קיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי :) בספר השישי בעמ' 254 מוזכרת איזושהיא מפוחית.. למה היא קשורה? איך הגיעה בכלל מפוחית? בעמ' 368 גברת וויזלי אומרת שהארי הציל את ארתור- מתי זה קרה? באיזו סיטואציה/ספר? בעמ' 418 מוזכר מנדגוס פלצ'ר... השם מוכר לי, אבל שכחתי מי הוא היה (אני זוכרת שהוא מהספר החמישי, וכאמור- יש לי ממנו קצת בלאק אאוט). ואחרון חביב... בעמ' 557 מוזכרת "יד התהילה" של מלאפוי- מה זאת "יד התהילה"?? אני מאוד אשמח אם תוכלו לענות לי

Pr0NgS

New member
הארי הציל את ארתור כשראה את החיזיון

שהנחש של אדון האופל תוקף את ארתור, והוא סיפר את זה ישר אחרי שזה קרה. אם הוא לא היה רואה את זה, ארתור היה בטח מדמם שם למוות. מנדנגוס פלצ'ר זה איזה פושע שהוא במסדר עוף-החול. הוא שימושי כי הוא מכיר את כל הנוכלים. "יד התהילה" זה משהו שמאלפוי רצה. זו יד שאם מכניסים לתוכה נר, היא מטילה אור שרק גנבים מצליחים לראות. המקור שלה זה מהפולקלור האנגלי: שם מסופר על יד שהאצבעות שלה דולקות כמו נרות, והיא מטילה שינה מכושפת על בני הבית, כך שהגנב יוכל לשדוד את הבית ביתר קלות. מאלפוי ביקש את זה מאביו בספר השני, אבל לא זכור לי שיש לו...

יד התהילה../images/Emo58.gif

מוזכרת ב- 6 . מאלפוי משתמש בה כדי להכניס את אוכלי המוות להוגוורטס. הוא מפזר אבקת חושך מפרו, ובעזרת יד התהילה הוא מנחה את אוכלי המוות, ממש מתחת לאף של חברי צ"ד שלא יכולים לראות כלום באפילה. היא מוזכרת כאמור בספר השני לראשונה.

the ror

New member
תיקון- לא רק גנבים יכולים לראות אלא

רק מי שמחזיק אותה יכול לראות(רק מוזכר שזה יעיל לגנבים).

Stinki Winki

New member
תשובות

המפוחית- היא אותה מפוחית שטום הילד גנב מאחד הילדים בבית יתומים. הארי הציל את ארתור מהנחש שנה שעברה, כשארתור היה בשמירה על מחלקת המיסתורין. מנדגוס פלצ'ר זה אחד ממסדר עוף החול, בחור מפוקפק- הוא גנב קטן או משהו כזה. כלומר גונב כל מיני דברים יקרים ומוכר אותם, ויש לו קשר עם פושעים. יד התהילה זה משהו שמוכרים ב"בורגין את בארקס", שכחתי מה היא עושה:S

היא נותנת אור למי שמחזיק אותה

ורק לו [כששמים בה משהו מאיר כמו נר או פנס]. משמש גנבים וכו'
זה הדבר היחיד שאני זוכרת שקשור אליה

2 Mיכל

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

מפוחית? לא זכור לי. יכול להיות שלא הבנתי את המילה באנגלית
. להארי היו חלומות בהם הוא הולך במסדרות ופותח דלתות. בהמשך התגלה שהם מובילים לחדר במחלקת המסתורין (מקום במשרד הקסמים) שאליו וולדמורט רצה להגיע כדי להשיג את הנבואה. באחד החלומות הארי הגיע לאותו מקום בדמות נחש ופצע את אדון וויזלי באופן חמור. כשהארי התעורר הוא הזעיק את ההנהלה ודמבלדור דאג שימצאו אותו. לולא הארי, ארתור לא היה מגיע לבית החולים בזמן. מנדגוס הוא חבר במסדר עוף החול. אדם לא רציני במיוחד שצחק קצת עם פרד וג'ורג' ובתחילת הספר החמישי, במקום לשמור על הארי שהסתובב באיזור דרך פריוט, נעלם כדי להשיג קדירות גנובות (או משהו כזה). ככה לא היה מי שיגן עליו כשתקפו אותו סוהרסנים. יד התהילה - אין לי מושג ולא נראה לי שזה הוזכר בחמישי.

MonaLisa26

New member
תודה לכולם על התשובות../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo9.gif

למעלה