היי לכולם..שאלה שאלתית...

היי לכולם..שאלה שאלתית...

מי יכול לומר לי במה אני משתמשת אם אני צריכה תחליף לקמח. חברה שלי רגישה לגלוטן ואני רוצה להכין לה מאפים ללא קמח המכיל גלוטן, במה אוכל להשתמש כתחליף. תודה תודה מראש...
 

אילנית12

New member
יש בסופר קמח ללא גלוטן,אני חושבת ק

קוראים לו:קמח "מרלומיט אם אני לא טועה."
 

נירהמ1

New member
קמח סויה של מרמולייט, קמח כוסמין

קמח חומוס, קמח תירס (בדרך כלל מכינים ללא שמרים, עם אבקת אפיה), ועוד. על קמח הסויה יש גם מתכון להכנה.
 
תודה רבה לאילנית ולנירה

היכן אני יכולה למצוא את המתכון עם קמח הסויה?
 
ועוד שאלה לגבי עוגת שוקולד

ללא קשר לשאלה הקודמת, אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד שאוכל לאפות אותה בתבנית הגדולה של התנור...אני צריכה להכין עוגת יום הולדת בצורת שעון קוקיה ואני רוצה להכינה שתהיה רכה אבל לא רכה מידי, שניתן יהיה לחתוך אותה והיא לא תתפורר. אני לא אוהבת את כל העוגות לימי הולדת בספרי הבישול השונים כי הן מאד כבידות ובדרך כלל לא מספיק טעימות לטעמי. לי יש 100 מתכונים של עוגות שוקולד מנצחות אבל כולן בתבניות עגולות או ב"אינגליש קייק" ואיני יודעת האם להכפיל הכמויות או פי אחד וחצי או איך? יש למישהו מתכון מנצח????
 

yifatushc

New member
נירה, יש את הכושית של פירגה, ש...

היא מאוד טעימה, אך ניסיתי רק בתבנית עגולה. בכל זאת שווה לנסות. ותעיפי מבט בקטגוריית "עוגות שוקולד" במאמרים, יש שם כל מיני רעינות גם לעוגות יומולדת.
ומזל טוב לחתן/כלת השמחה!!
יפעת
 
תודה יפעתוש. זה מזכיר לי

שבני הקטן (היום בן 29) היה בן 5 הכנתי לו את העוגת כדורגל הזו מתוך הספר "עוגות יום הולדת" של ג'וזי מנדלסון. אבל אני מאד לא אוהבת את העוגות שיוצאות קשות והקרמים עם המון מרגרינה אז אני מעתיקה את הצורות ומכינה לפי מתכונים שלי...
 

אילנית12

New member
../images/Emo10.gif העוגה שנתתי לך לא יוצאת קשה,א

כול יום הולדת אני מכינה אותה. ואם את מכינה "לפי המתכונים שלך",מדוע ביקשת מתכון?
 
אילנית, סליחה, התכוונתי לומר שיש

לי המון מתכונים של עוגות שוקולד אבל כולן בתבניות עגולות. חיפשתי מתכון לעוגה לתבנית התנור ואכן קבלתיה ממך ואני מודה לך על כך...
 

אילנית12

New member
עוגת שוקולד בתבנית גדולה של התנור

עוגת שוקולד ליום הולדת/אילנית12 את הדשא הכנתי בעזרת קוקוס,ומעט צבע מאכל נוזלי. . החומרים לתבנית 26. לציפוי: 5 כפות קקאו 5 כפות סוכר 5 כפות מים 1 חמאה רכה/או מרגרינה 1 שוקולד מריר פקק של ברנדי. לעוגה: 5 ביצים כוס קמח תופח כוס סוכר תמצית ווניל.או רום הכנת הציפוי: להמיס את כול חומרי הציפוי על אש קטנה.(לא להרתיח) להוציא כוס ציפוי בצד,ולשים במקרר. הכנת העוגה: להקציף את החלבונים עם הסוכר,להוסיף את הקמח,החלמונים,הווניל,הציפוי,ולערבב היטב. לשמן תבנית לאפות ב180 מעלות,עד שיוצא קיסם יבש בערך 20 דקות. לצפות את העוגה בכוס שהשארנו בצד במקרר. החומרים לתבנית גדולה של התנור. לציפוי: 1 וחצי חמאה/או מרגרינה 2 שוקולד 10 כפות קקאו 8 כפות סוכר 10 כפות מים פקק וחצי ברנדי לעוגה: 7 ביצים כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח. מעט תמצית ווניל/רום בהצלחה מקור:חברה.
 
האם משתמשים אחד לאחד באותה

כמות קמח רגיל אם מכינים מקמח ללא גלוטן או שצריך להוסיף או להפחית מהכמויות? שוב...חן חן
 
בבקשה ענו לי לגבי כמויות הקמח

ללא הגלוטן האם שמים אותה כמות קמח כמו קמח רגיל????
 

נירהמ1

New member
נירה - עדיין לא הכנתי לחם נטול

גלוטן ולכן אינני יודעת את הכמויות. הולכת לחפש לך מתכון כזה.
 

מאקי

New member
נירה היי

יש אתר של שטיבל.. תכנסי לשם חוץ ממתכונים יש להם כזה קו של שאלות תשאלי ותקבלי מענה.. אם את צריכה מעבר לזה אימרי ואתן לך את הטלפון של מנהל המפעל או של מנהל השיווק הם יסמכו לענות לך.. או של המדריכה של שטיבל המתמחת באפית לחמים שלך אני
 
למעלה