היי לכולם! סתכלו רגע!! =)

ShiN ShiN

New member
היי לכולם! סתכלו רגע!! =)

אח שלי הביא היום חידה, אין לי מושג איך לפתור אותה! =) אולי מישהו יצליח!!! *איינשטיין כתב את החידה וטען שרק 2% מאוכלוסיית העולם מסוגלת לפתור אותה! *ישנם 5 בתים ב-5 צבעים שונים, בכל בית גר אדם בעל לאום שונה, כל אחד מהדיירים שותה משקה שונה, רוקד ריקוד שונה ומגדל חיות מסוג שונה. אין שני דיירים שמחזיקים אותה חיה, שותים אותו משקה או רוקדים אותו ריקוד. השאלה היא- מי מחזיק דגים?! רמזים: 1. הבריטי גר בבית האדום 2. הדני שותה תה 3. השוודי מגדל כלבים 4. הבית הירוק נמצא משמאל לבית הלבן 5. הדייר ביית בירוק שותה קפה 6. האיש שרוקד "פול מן" מגדל ציפורים 7. הדייר בבית הצהוב רוקד "דנהיל" 8. הדייר בבית האמצעי שותה חלב 9. הנורווגי גר בבית הקיצוני ביותר 10. הדייר שרוקד "בלנד" גר ליד הדייר שמגדל חתולים 11. הדייר שמגדל סוסים גר ליד זה שרוקד "דנהיל" 12. הדייר שרוקד "בלו מסטר" שותה בירה 13.הגרמני רוקד "פרינס" 14. הנורווגי גר צמוד לבית הכחול 15. לדייר שרוקד "בלנד" יש שכן ששותה מים תנסו! זה שיגע אותנו! =) תודיעו!

גלי®

New member
אז ,זהו , שהם לא רוקדים את זה ,

אלא מעשנים :דנהיל, בלו מסטר , בלנד , פרינס ובלו מן ... ותני לי קצת זמן ויש לך פתרון ....

גלי®

New member
שנהרוס לכם את זה ?../images/Emo58.gif

הגרמני שגר בבית הירוק , מעשן פרינס , שותה קפה , ובין לבין מאכיל את הדגים ....

זהר פלד

New member
עזבי את התשובה...

תראי את הדרך... זה הרבה יותר מעניין... זו פעם שלישית שאני נתקל בחידה הזו, בפעם הראשונה ניסיתי לפתור אותה ולא הצלחתי, אז אני אשמח לקרוא איך הגעת לזה (כל עוד זה לא חיפוש בפורום הטריויה...)

גלי®

New member
קל נורא : מכיר את התשבץ "ניקוי ראש

ענק" ? נחש מי מנויה עליו ? יש בו טונות של שאלות כאלו ... שרטטתי טבלה סימנתי בה X (לשלילה) וO לחיוב , וזה מה שיצא בסוף ... אם הבת שלי לא זרקה את הדף (או כתבה עליו צ´יזבטים להערב) , אסרוק אותו ...

זהר פלד

New member
שאלות כאלה אני דוקא נורא אוהב...

זו פשוט לקחה לי יותר מדי זמן... אגב, זה מה זה לא מפתיע שאת מנויה על התשבץ...

גלי®

New member
עניין של תרגול ... אני גם קונה את

ה"שחור ופתור" שלהם ...מכיר ?

זהר פלד

New member
מן הסתם... לא מכיר, וגם זה לא מפתיע

במיוחד... את בטח פותרת קבועה של לפחות איזה עשרים תשבצים בשבוע שאני לא שמעתי עליהם בכלל...

גלי®

New member
לא מתלהבת מתשבצים ותשחצים רגילים ..

משעמם מידי ... מעדיפה תשבצי תרתי משמע וחידות הגיון , כמו זו שהחלה את השרשור כאן.... ולהשכלה כללית : זה שחור ופתור ...

דנה^^

New member
אני אישית

לקחתי דפים וציירתי על כל אחד 5 ריבועים ואז בדקתי את האפשרויות, עברתי על התנאים ואת מה שלא התאים זרקתי.. כשבסוף נגמרו האפשרויות קלטתי ששכחתי אפשרות נוספת ישר בהתחלה ואז עשיתי את אותו דבר איתה עד שהגעתי לפיתרון שהתאים וכל הנתונים התקבלו.. זה לקח כמה זמן.. יש דרך להגיע לזה יותר מהר?

man in heaven

New member
המממ..

זו היתה העבודה הראשונה שלנו ב"פרולוג", אי שם בכיתה י´.. פרולוג פתר אותה תוך כמה דקות... אני מניח שבן אדם רגיל יפתור אותה תוך כמה שעות... הכל עניין של הצבת הנתונים, ניחוש והיגיון

למעלה