היי לכולם יש לי שאלה!

smadi_h

New member
היי לכולם יש לי שאלה!

אני לא מבינה את הבית ספר שלי או שמה את משרד החינוך הזה מה הבעיה שתלמידים יבחנו בעל פה בלשון הבעה ומתמטיקה? טוב מתמטיקה אני מבינה את זה אני מסכימה עם זה אבל לשון זה לפי דעתי היה עוזר לתלמידים כמוני אני אישית אני לא יודעת לקרוא ניקוד ואני מרגישה כמו מפגרת שאני הולכת למבחן ולא יודעת לקרוא את המילה והבעה מה הבעיה לפי דעתי תלמידים יכולים להביע את עצמם יותר טוב בעל פה! ואני כבר דרך אגב התייאשתי מבית הספר כי עכשיו אני צריכה ללכת ליועצת שלי ולהתחנן בפניה שתתן לי הקלות יותר טובות ממה שיש לי וזה מעצבן הלוואי ויכולתי לקבל את כל ההקלות שכתובות זה כל כך הרבה אבל זה היה לפי דעתי כל כך עוזר אוי אני שונאת כל מה שמתקשר לבית הספר! טוב סליחה על התפרצות הקטנה! ובקשר לריטלין אחד מהכיתה שלי לוקח 40 מיליגרם וזה מזה לא משפיע עליו זה עושה אותו עוד יותר היפרקטאבי ויותר "משוגע".

בלארט

New member
הגיוני, אם כי לא שכיח

כל אחד מגיב שונה לתרופה, וגם יש חישובים לפי משקל גוף.

@זהר@

New member
40 מיליגרם??? וואו!!

אני אדם כבד יחסית ו 40 מיליגרם היו גורמים לי להיות אפטית לחלוטין. נשמע לי מאוד מוזר שנותנים לימשו כזאת כמות וממשיכים לתת לו את זה גם כשזה לא עוזר, אבל אני בספק גדול אם זה מה שגורם לו להיות היפראקטיבי, אלא אם כן אבחנו אותו לא נכון. לגבי ב"ס, קשה לי להאמין שהדברים האלו ישתנו, לי לא היו בכלל הקלות ובתקופה ההיא גם לא קיבלתי ריטלין וכך גם נראתה התעודה שלי. את לא צריכה להרגיש מפגרת, יש לך בעיה, אבל זה לא אומר שאת לא חכמה או מוצלחת כמו אלו שאין להם, בכלל לא.

דליה.ד

New member
שלום סמדי וברוכה הבאה!

בקשר למבחני הבגרות בלשון, הבעה ומתמטיקה: לי נראה הגיוני שבמבחנים אלו אי אפשר להיבחן בע"פ, מתמטיקה מסיבות מובנות, הבעה - כי בודקים הבעה בכתב שהיא שונה לגמרי מהבעה בע"פ (בנניית פסקה, טיעון, הבאת דוגמאות וכו´) ולשון מכיון שצריך לנתח תחביחרית ודיקדוקית מלים ומשפטים. אבל במבחנים אלו בוודאי אפשר לקבל התאמת זמן ארוך יותר לביצוע הבחינה או הפחתת שאלות, איני יודעת מה מקובל. בקשר לילד שמקבל 40 מ"ג ריטלין, זהו מינון שאני, בחיים לא שמעתי עליו גם למבוגרים. כחברה הייתי מציעה לאותו בחור לחזור לנוירולוג ולהתייעץ. זה נשמע לי מוגזם מידי - מה עוד שהיום יש ריטאלין בשחרור איטי שמתאים למשקל גבוה ולחבר´ה בגיל ההתבגרות והמינון הוא 20 מ"ג.

סמדי איך את יודעת שמה שהוא לוקח

זה ריטאלין 40 מ"ג? האם על פי אמירה שלו או על פי מראה עיניים? בכל מקרה אני חושבת שכדאי לבדוק את זה לעומק, נסי לדווח ליועצת בית הפסר או לאחות בית הספר על העניין, הוא בהחלט מוזר. אגב המינון לא מוזר, יש מבוגרים שנוטלים שני כדורים של 20 מ"ג ליום, רק שעוד לא שמעתי שעם ילד הגיעו לכזה מינון גבוה.

למעלה