היי לכולם, ייעוץ חוזר..

היי לכולם, ייעוץ חוזר..

בשרשור של הפוסט הקודם אהבתי את מגוון הדעות

אז אני יוצא עם בחורה ממש חמודה שאני מעוניין בה,
כבר אחרי 2 דייטים בשבועיים מתוך הכרות של כמעט חודש (לוקח זמן להיפגש כי הבחורה עובדת מאוד קשה, בערך250 - 300 שעות בחודש עם לו"ז צפוף מאוד)
ועדיין היא זורמת איתי, ומחייכת, ויש נושא שיחה, והכול כאילו הולך לאט לאט, אבל טוב.

רק דבר אחד מפריע לי...

למרות שהיא התחילה איתי בפייסבוק וזו שכתבה את ההודעה הראשונה, אני יותר יוזם...
הודעות, הצעות לדייטים. היא אמנם זורמת, יש התכתבות טובה, ושיח טוב, אבל היא לא זו שיוזמת את השיחות..וזה קצת מפריע לי..

עולות לי הרבה שאלות בראש..
1. האם היא מסוג הבחורות שמחכות שהגבר יזום הרבה על ההתחלה? (כדי לראות שהוא באמת רוצה,עד כמה הוא מעוניין וכו'..)
2. האם היא פחות מעוניינת והיא רוצה שזה יסתיים מעצמו (ז"א שאני פשוט אוותר)
מה שלא נראה הגיוני כ"כ.. כי היא בעניין והיא נהנית והיא מציעה אפילו לאן אפשר לצאת,כנה וחייכנית על הדרך.
אני אפילו מצליח לסקרן אותה לפי מה שהיא שאלה בדייט לגבי כל מיני הודעות בהתכתבות שהייתה במשך השבוע.

יש לי כמה חברים וידידות עם דעות מאוד מגוונות לגבי העניין

ואני די מבולבל סה"כ..האם להמשיך לחזר וליזום?
-האם למתוח את הקו לגבול מסוים שבו אפסיק ליזום ואצפה ממנה לאיזו הודעה?
-האם להמתין ולבדוק איתה בישירות אם היא מעוניינת בשיחת טלפון?...
אני ממש מבולבל, יש להדגיש כי בד"כ במקרים אחרים הייתי פשוט מפסיק ליצור קשר ונעלם
אבל במקרה הזה אני מרגיש בפנים שזה יהיה ממש פספוס לוותר עליה עד שהיא לא תגיד לי אחרת..

all valid questions !
אשמח לעצות נוספות, בעיקר מבחורות

שאל אותה ישירות-למה את לא יוזמת?

הכי טוב בכל מערכת יחסים כזו שתהיה - ישירות ותקשורת. השאר בא לבד.
אם תתחיל לנחש מה היא חושבת ולמה היא מתכוונת, לא תגיע רחוק כי תיכנס לסרטים.
שאל אותה ישירות: "למה את לא יוזמת שיחות? מפגשים וכו"? - פה אתה מעמיד אותה בעמדה כזו שהיא עונה לך מבלי שהיית נואש/חצוף/לא נעים.
וזה בסדר גמור, אתה רוצה לדעת.
אני בטוחה שאם היא בחורה שווה, היא תהיה מספיק בן אדם כדי לענות לך בכנות על שאלה שלא צריכה להעיב על תוכן הקשר.

יש הרבה אנשים שפשוט מטבעם פחות יוזמים, אבל כשפונים אליהם או יוצאים, הם משתפים פעולה בכיף..

זה או שזה האופי שלה, או סתם שלב התחלתי של הקשר כי זה עדיין לא משהו מבוסס מספיק בשביל לדעת.

אולי היא רוצה לראות שאתה באמת מעוניין, אולי סתם עדיין לא מספיק מכירה או פיתחה רגש מעבר ל"פושר" ולכן זה עדיין ככה מבחינתה.

בכל מקרה, שבועיים זה לא זמן מספק בשביל לדעת או לנקוט איזו שהיא דעה , פשוט תן לזה זמן, תהיה עצמך ותראה אם היא משנה את גישתה בהמשך.

הרבה פעמים כשקשר מתבסס זה משתנה לאחר מכן.

נחמד לקרוא את דברייך לימור

אנחנו מדברים כמעט חודש, ונפגשנו פעמיים בתוך שבועיים, אבל אני מבין את המחשבה שלך,
אני גם כזה עם חברים שלי כי הם תמיד מתקשרים אליי בשישי ואומרים לי לאן יוצאים, אני תמיד זורם בכיף,
אבל לעולם לא זה שמצלצל

האמת שיש בי שני צדדים בעניין הזה. זה כמו מאבק פנימי.
יש את האגו שאומר "עזוב שטויות...הבחורה לא מעוניינת. אתה סתם רודף אחריה,
אם היא לא שולחת הודעה או יוזמת מספיק אז כנראה שאין עניין.
ויש את הצד השני היותר רגיש, מבין ומתחשב בכל הגורמים שאומר "אני מוכן לקחת את הזמן ולהשקיע מעבר
למה שהייתי עושה בד"כ, ולהראות לה שאני גבר שיכול לחזר וליזום כי אני באמת מעוניין בה"
היא בחורה של אחת ל 1000 בלי הגזמה + החיוך שלה כבש אותי לגמרי,
ואני יחסית גבר שרגיל לזה שבחורות תמיד רודפות אחריו...אבל פה המצב שונה לגמרי

אני מניח שמה שאת אומרת זה..להמשיך ליזום בסבלנות ולהראות לה שאני בעניין ולגרום לה לשנות גישה בנושא

מה שאני אומרת, זה לא להניח לאגו לנקוט פה עמדה... כי לפעמים מפסידים הרבה בגלל זה.

תהיה אתה - אם אתה רוצה להתקשר, תתקשר.

אם בא לך לסמס, תסמס,

אם בא לך לראות אותה - תציע.

אל תעשה את כל אלה מתוך מבחן, וגם אל תמנע מעצמך את כל אלה כדי לבחון אותה..

לדעתי אולי עדיף אפילו להעלות הילוך טיפה, כלומר, האם אתם מדברים ברמה יומיומית?

האם מסמסים?

האם היא יוזמת לפחות שיחה ביום? או הודעה סתם כך...?

אז ככה..

לא מדברים ברמה יומיומית..ולא, היא לא יוזמת שיחה או הודעות, אלא אני זה שיוזם את השיחה וההודעות,
וזה קורה פעם ביומיים - שלושה.
והשיחה זורמת, אם זה בהודעות או בטלפון

אז זו בעיה..

יש הבדל בין אדם שיוזם מעט, לבין אדם שלא יוזם בכלל.

אם הכל חד צדדי, יש מקום להעלות את זה מולה, כי זה לא יוכל להמשך הלאה, ואתה בסוף תתיאש בצדק.

גם אם זו התחלת קשר, עדיין חייב להיות עניין משני הצדדים, גם אם לא תמיד באותה כמות.

כן, האמת שאני מתחיל לקלוט.

אני מתחיל לקלוט שאם אין שום יוזמה מהצד שלי אז כדאי שאעלה את העניין מולה,
ואעשה זאת בעוד מס' ימים
אני סתם שופך כספים בדייטים ומשקיע וזה סתם עלול לתסכל

אין סיבה "לשפוך כספים" בדייטים...

בדייט ראשון אני יכולה להבין את העניין, אבל הלאה כשזה מתקדם, זה משתנה.

אני חושבת שהדרך היותר יעילה, היא לאו דווקא לברר אם היא מעוניינת או לגשת לזה מהצד השלילי, אלא יותר לומר לה שאתה רוצה שהיא תיקח חלק פעיל

וגם תראה עניין מהצד שלה, אם אתה רואה שזה לא משתנה , לדעתי אין עתיד לקשר.

כי שוב - אם היא היתה מתעניינת פחות, זה עניין של אופי או חשש או כל מה שאמרנו, אבל בכלל לא? מאד לא נעים.

שלום

לפעמים אנשים מעדיפים שייזמו אתם. השתדל להרגיש בהתנהגותה איך היא מושפעת מהקשר. אם היא תישמע לך לחוצה ומתחמקת, לפי סגנון הדיבור שלה, מידת הארכת השיחה, כמות ההשקעה הרגשית במלים ובמעשים, קולה ובקשותיה לסיים את השיחה, הרפה קצת. אם היא תגיד לך שוב ושוב שהיא עסוקה ולא יכולה לדבר ותתחמק מלדבר אתך, גם אז תוכל להבין שהיא לא רוצה.

Megie

New member
היי אתה!

אני חושבת שעצם הדייט השני, מוכיח שכנראה גם לה יש עניין, אבל כמו שאמרת- היא עמוסה וחיה שגרה לא פשוטה בכלל.. אז אולי כשאתה שולח הודעות, זה ממלא את התקשורת בניכם.
מה שיקבע יהיה ההמשך- הנכונות שלה להיפגש, ובסה"כ- אפילו לשאול אותה, יספק לך את התשובה האמיתית.. כי כמו הייעוץ של חבריך מהעבר לגבי אותה ידידה- כבר ברור, שחוץ משאלה ישירה, אין דרך ודאית לדעת מה הצד השני רוצה..
המון בהצלחה

כרגע מה שקורה הוא

ביום ראשון הייתה לה יום הולדת, התקשרתי מהאוניברסיטה בין שיעורים להגיד לה מזל טוב ואמרתי לה שאדבר אתה כבר מחר כי אני ממהר להיכנס לשיעור,
היא הגיבה עם "איזה חמוד שצלצלת בשביל זה.."

אתמול התקשרתי בערב, דיברנו מעט, אמרתי לה שאני רוצה גם לקחת אותה למקום נחמד, היא אמרה שאפשר ובכיף אפילו אבל לא השבוע כי כל יום אחר עושים לה משהו ליום הולדת,
חברות, צבא, עבודה וכו'..
בקיצור היא אמרה שהיא תחזור אליי בסופ"ש ותגיד לי למתי עדיף לקבוע
אז נראה לי שמעבר לזה כרגע..אין טעם ליצור קשר ולהשאיר את הכדור במגרש שלה.

מה אתם אומרים?

megie ושאר המשתתפים..האם

יש לך הצעה לדרך מסוימת בה אפשר לשאול אותה על אם יש לה עניין בקשר איתי?

(לא כ"כ רוצה שזה יצא שלילי כאילו אני שופט -.."את לא יוזמת, ויוצרת קשר..")

?

יכול להיותר שאתה רואה מה שאתה רוצה?

אם בחודש ראית אותה פעמים, אני הייתי אומר שהמצב רע מאוד ושממש לא דחוף לה לראות אותך.
במקום להעסיק את עצמך באיזו בחורה היא תתעסק באיזה גבר אתה רוצה להיות:
אופציה א - גבר שמחכה לסימן ורמזים (לא טוב).
אופציה ב - גבר שיודע מה הוא רוצה, אומר את זה בביטחון ויוזם (מעולה).

כרגע ניראה שאתה הידיד החדש שלה, לא התנשקתם נכון?
אם היית סוחף ומרגש אותה העניינים היו מתקדמים ומתחממים בקצב אחר.
ניראה שאולי היא עסוקה מאוד, ונחמד לה שיש לה מישהו שדוחף לה ולידאציה ומטפח לה את האגו וההערכה העצמית כל יום עד שהיא תמצא את הדבר הבא.

שנה גישה, תיהיה אסרטיבי (מאוד), ואולי עוד תוכל להציל את זה. תחליף את הנחמדות בישירות ותקשר את הרצון שלך בצורה ברורה שלא משתמעת לשתי פנים.
אל תשאיר שום כדור במגרש שלה אפילו לשנייה. אם היא לא רוצה, שתגיד שהיא לא רוצה, אם היא לא משתפת פעולה, נתק מגע בצורה חדה ודפדף הלאה.
אין בחורה שהיא אחת לאלף, זה סתם משהו שאתה אומר לעצמך כי היא עלתה לך לראש, זה crush כזה, זה יעבור ואז תבין שהיא כמו כל אחת ויש עוד אלף כמוה.

בהצלחה!

(כל מה שנאמר היה על בסיס רקע דל מאוד, ואולי לא רלוונטי במרה שהדברים שונים ממה שהנחתי).

האמת שממש אהבתי!

רציני , נוקב וחד. רק שלא תמיד ובכל מקרה זה עובד ופועל על כל בחורה. אבל מדובר כאן בטובתי יותר כך שהבנתי את הכוונה שלך. מה שכרגע קורה זה שהיא אמורה לצלצל אליי אבל נראה לי שאקח את הצעתך. אדבר איתה ואסיים את ה"סאגה". האמת שמבחינת המחשבה..כבר עברתי הלאה כי הבנתי שרוב הסיכויים שהיא פחות בעניין. תודה :)

לפני שאתה ממהר ״לדפדף הלאה״

הייתי ממליצה כן לנהל שיחה ישירה עם הבחורה, אם זכור לי נכון היא זו שרצתה לצאת איתך
ושהיתה בעניין.
שווה לפני שפועלים לחשוב דקה או 2.

אוקי, וזה מה שאעשה :)

אנהל איתה שיחה. אסביר לה איך מרגיש לי, ואשאל אותה בישירות הכול

למעלה