היי לכולם, חדש בפורום!

marco star

New member
היי לכולם, חדש בפורום!

שמי רביב, אני בן 16 (בקרוב), מאזור המרכז. אני אוהב מאוד לדמיין ולהיסחף לעולם הדמיון, אז, כמובן, נמשכתי למשחקי התפקידים... רק מה? השיטה הפופולרית היא "מבוכים ודרקונים", אבל היא דורשת גם קצת חיטוט בכיסים לחיפוש הארנק. אז אני וחבר שלי פיתחנו שיטה משלנו, שמבוססת על ספרי משחק שקראנו, ושהיא גם הרבה יותר פשוטה ללימוד והבנה... העליתי את זה גם לקומונה שפתחנו במיוחד בתפוז (הכתובת בחתימה, השם הוא "דרקונים אבודים במבוכים"), רק כדי שיהיו לי קצת יותר אנשים לשחק איתם, וככה בזמן החיפושים אחרי רעיונות ואנשים הגעתי לפורום הזה
אז, שלום! ואשמח אם גם תבדקו קצת את הקטע של הקומונה שלי... רביב. נ.ב: עכשיו אני שם לב שיש גם מה שנקרא "חופשיטה", נשמע מעניין, אבל מצד שני אני בכל זאת רוצה קצת חוקים בשביל להקשות על השחקנים שלי

DDN

New member
ברוך הבא.

הטיעון שלשחק מו"ד יקר הוא אינו מדוייק, כי אתה לא באמת מוכרח לקנות את הספרים כדי לשחק. . .. כמו שאמרתי לך במסרים, הפורום שלנו הוא לא פורום "מבוכים ודרקונים" או פורום "חופשיטה" אלא פורום משחקי תפקידים באופן כללי. המקום בו מדברים על משחקי תפקידים ודברים הקשורים לכך. ברוך הבא.

marco star

New member
כן, אבל...

כתבתי למעשה את הדעה הקדומה שלי, שהתעסקתי בה בעיקר לפני כמה חודשים כשפיתחנו את המשחק ולא הכרתי את הפורום...
עכשיו אני מבין שאני טועה, למרות שהרבה פעמים לומדים מו"ד מחוגים ודברים כאלה שעולים כסף. אז עכשיו אני רואה שכאן זה בכל זאת כן המקום המתאים לי

Painkiller1989

New member
אגב אתה קצת טועה לגבי החופשיטה

יש מקרים בהם המנחה יכול להקשות הרבה יותר על השחקנים בחופשיטה מאשר בכל שיטה אחרת

marco star

New member
אולי אתה צודק

אבל אני חושב שזה הרבה יותר נחמד כשהשחקנים לא יכולים לטעון שזה לא פייר ובניגוד לחוקים
(אפילו שאני מודה שבחופשיטה הסיכוי לפעול נגד החוקים נמוך יותר, פשוט כי אין חוגים מוגדרים...)

שיטה חביבה

בוסרית מאוד, אך בהחלט משעשעת ובעלת מעוף - במיוחד רשימת הגזעים והמקצועות ההזויות-משהו. אגב, סתם נדמה לי או שאני מזהה השפעות כבדות של "הארצות הקסומות"?

marco star

New member
בהחלט

הארצות הקסומות הן למעשה מה שדחף אותי לתוך כל הקטע של משחקי תפקידים. נדמה לי שרשמתי קרדיט איפשהו שם... לא זוכר. בכל אופן, גם יש השפעה מסוימת של "הכישוף" שחבר שלי קרא, וכמובן, אינספור רעיונות מכל הספרים, הסרטים והמשחקים האפשריים!

כבר ראית את זה?

כללי הפתיחה המהירה לקת'ולהו (גילוי נאות, אשתי תרגמה אותם) - דורש קורא PDF: http://www.the-orc.com/resource/cthulhu וכתבה מאת אותה המחברת העוסקת בספרי משחק, משחקי תפקידים, ומה שביניהם: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=319&singlelink=true&sender=1024

marco star

New member
קראתי את השני

בקשר לראשון, די איבדתי את הסבלנות לקרוא את השיטה, אני מודה... בגלל שגם בשיטה ש"השאלתי" מהארצות הקסומות אפשר לשחק משחק מזרה אימה שכזה.

ogmios

New member
Welcome Aboard

אגב - לגבי שיטה - יש לא מעט שיטות טובות יותר וזולות יותר ממו"ד, שלא לדבר על חינמיות במופגן.

למעלה