היי לכולם, חדשה כאן.

Berethor

New member

pov2

New member
סירובה להתלונן, זה לא מה שהופך אותה ל"לא ראויה לתפקידה"

הדבר היחידי שהסירוב שלה אומר, זה שרשויות החוק נכשלו בטיפולם בעבירות מין
עד כדי כך שגם (ואולי- בעיקר), מי שבא מתוך המערכת הזו- מסרב לשתף איתה פעולה
עקב החשש (או הידיעה) שרק רע יצא לו מזה.
אגב, גם אורלי אינס, שבאה ממשרד הפנים הבינה את הטעות שעשתה כשניסתה להגיש תלונה.
&nbsp
פוליטיקאים חכמים ורגישים שהיו נחשפים למציאות הזו
היו יוזמים מהפכה מידית בכל הגורמים המטפלים בעבירות מין, כדי להשיב את אמון הנפגעות במערכת.
מה שעצוב, זה שאין בנמצא פוליטיקאים כאלו
וגם לא פוליטיקאיות.
יש להם דברים יותר חשובים על סדר היום ושהקורבנות ילכו כבינימט.
לפחות עברייני המין יודעים שיש להם על מי לסמוך.
&nbsp

תגובתי רגשית, והיא זאת: מצד אחד כולי קוראת לנקמה. נקמה קשה.

ואז - השופטת בעצמה מסרבת להתלונן. היא בולמת אותי.
אני מרגישה חסרת אונים.
אני צריכה לברר: היה פשע? לא היה?
אם אדע בבירור, אוכל לחשוב. לנקוט עמדתי.

Berethor

New member
החלק הכי מוזר בפרשה הזאת, זה ששניהם חלק "מרשויות החוק"

בכל אופן החברות שלה פעלו נכון מצידן, אבל כל עוד "השופטת" לא מעוניינת להתלונן על "השוטר" בעצמה, זאת כבר הבחירה שלה.

"שופטת שלום שיצאה לדייט עם קצין משטרה סיפרה לחבריה שהיא נאנסה על ידו בפגישתם הראשונה. הם טרחו ליידע את מח"ש וזו פתחה בחקירה. עם זאת, משום שהשופטת סירבה להתלונן, התיק נסגר"

http://news.walla.co.il/item/2803916

shira3344

New member
אני חושבת שלשופטת יש שיקולים משלה אבל

וזה אבל ענק.
לדעתי אם היא כבר פתחה את הנושא עליה להמשיך וכן להתלונן נגדו שהרי אם שופטת לא מתלוננת מה יגידו שאר הנשים?

מעמקים39

New member
מעבר להיותה שופטת היא אישה פרטית שקרה לה מקרה פרטי

היא לא בחרה לשאת על עצמה את דגל הנשים הנאנסות ולא מתפקידה לייצג אף אחת. אני בהחלט יכולה להבין למה לא מתחשק לה להיאנס שוב על ידי התקשורת, השופטים והציבור. מה פתאום שנצפה מאישה שעברה אונס, לשתף אנשים זרים בעולם הזה בפרטים של האונס ולחשוף עצמה לכולם? במיוחד כשמובטח לה טיפול ליצני בנושא. לא ברור לי למה אנשים מעודדים נשים להתלונן כאילו מדובר באיזו גאולה שתגיע מעצם התלונה. כולכם כבר צריכים להבין שטיפול בסוגיות אונס הוא בדיחה במדינה. הנאנסות לא מקבלות תמיכה ראויה והאנסים לא מקבלים עונש ראוי. אז מה כולם קופצים כל פעם ומעודדים נשים להתלונן? ועוד דבר, גם אם יובטח לה עונש מוות לאנס, מה פתאום לצפות מאישה להתמודד עם תלונה? מי אנחנו בכלל שנעז להרים גבה או לדחוף אותה לעשות משהו בחיים שלה? מי שרוצה לעזור לאישה שנאנסה עדיף שלא ייתן לה עצות או יעביר עליה ביקורת אלא רק יחבק יבין ויתמוך בכל החלטה שלה. הציבור צריך להוריד בפניה את הכובע שהיא בכלל חיה ולא בחרה למות ולא להיות גיבורים על חשבונה ולהציע הצעות טפשיות כמו תלונה במשטרה. שאר הנשים, לשאלתך, צריכות ללמוד ממנה ולסתום. ולמי שיש בעיה עם שתיקת הנשים הנאנסות שיחפש את האשמים בכך ולא את הקורבנות. האשמים בכך הם קודם כל שופטי ישראל אחר כך משטרת ישראל אחר כך הגברים בישראל- מערכת החינוך- ולבסוף נשות ישראל האימהות שלא טורחות לחנך את הבנים שילדו.

אז להרים ידיים? ארגוני הנשים, והפמיניסטיות בעלות המעמד בארץ,

צריכים להשתמש בדיוק בתופעה זו, של הסירוב להתלונן, כלחץ גדול ומנוף לקמפיין נגד השופטים והמשטרה. במטרה לשנות את הליכי הטיפול בתלונות על אונס. כמוכן לצאת לפעולה יסודית ארוכת טווח במערכת החינוך.
בהזדמנות זו שיצאו למערכה ארוכה ויסודית נגד הפרסומת והתקשורת, במטרה לשנות את האוירה הפרוצה המעודדת כל שמוקר קטן להיטפל לבנות.

מעמקים39

New member
חלילה לא להרים ידיים אבל

לא להפנות מאמצים בשידול נשים להתלונן לפני שהופנו המאמצים בהכנת השטח לתלונה וזה אומר כל מה שאמרת- קמפיין נגד שופטים, נגד המשטרה, נגד כל מי שמונע מהן להתלונן. לא לבוא בטענות לנשים שנאנסו ולא ליצור בהן אשמה על שלא מתלוננות ולא לבקש מהן להתלונן עד שיהיה ברור שהמערכת עברה מהפך.

נכון. אולי אני אנסה לאתר את הפמיניסטיות הבולטות בארץ

ולבוא איתן בקשר. את ד"ר אורית קמיר אני כבר מכירה. אני רק חוששת שאם אציע לה ולאחרות לפנות לארגוני הנשים ויחד להרים את הקמפיינים המתבקשים האלה, הן לא בדיוק תעשינה כדבריי. למה להקשיב למישהי שרק מדברת? ושולחת אותן "לעבוד"?
הפמיניזם בארץ (ובכלל הנשים פה) זקוק לכמה מנהיגות גדולות שיאספו סביבן חבורה נחושה.

מעמקים39

New member
קראתי. מזעזע. ברטור, אם את זה אתה לא מבין

אז לצערי אפסיק לנסות להסביר לך דברים. אני רוצה לדעת האם הבנת והסכמת עם החלטת השופטת. אני רוצה לדעת האם יש עוד טעם לדבר איתך.

למעלה