היי לכולם ! התלבטות...

b b b

New member
היי לכולם ! התלבטות...

מתלבטת אם לנסוע ללמוד בגרמניה או הולנד... מישהו יכול ליעץ משהו? או לספר קצת על החיים ...? משהו... כל דבר יתקבל בשימחה!

ללמוד מה?

זה גם שייך למערך השיקולים, לא? ללמוד בגרמניה - איפה? או לחלופין הולנד - איפה? וכו´ אם תהיי קצת יותר ממוקדת - אולי נוכל לעזור (לפחות נוכל לנסות)

b b b

New member
פרטים...

אז ככה, אני רוצה ללמוד "international business", תואר ראשון. לפי החיפושים שלי באינטרנט מצאתי ש- 99% מהאונברסיטאות מלמדות את זה באנגלית כל שכמובן אני מחפשת אוניברסיטאות בינלאומיות... בקשר לאיפה...זאת הבעיה ...כי בהולנד מצאתי מבחר די רחב...ובגרמניה עדיין לא כל כך...יש אחת השם שלה הוא נראה לי :viadrina frankfurt. ממה שהבנתי בגרמניה הלימודים הם חינם אבל עלות המחייה יותר גבוהה מהולנד ובהולנד הלימודים עולים אבל די זול, בממוצע 1,400 יורו לשנה...כך שממה שהבנתי זה יוצא פחות או יותר אותו הדבר ב-2 המקומות...תקנו אותי אם אני טועה... זהו פחות או יותר...

sirpad

New member
יש בדנמרק גם...

יש בדנמרק מה שנקררא ביזנס סקול עם לימודים באנגלית.הם לא מפרסמים מחיר באתר שלהם אבל אנחנו בדקנו לפניי שנתיים טלפונית והמחיר היה 8000 שקל כולל הטיול בסוף השנה ליעד אקראי באירופה וזה. כנסי לאתר שלהם ותבררי פרטים יותר עדכניים יש גם את באנגלית כמובן.המחיה פה לא ממש יקרה פחות או יותר כמו בארץ גם שכר"הד שווה למחירים בארץ רק שקשה למצוא דירה אבל אני משער שיש מעונות לתלמידים מחו"ל וזה. ההרשמה מקנה לך אשרת שהייה ואפשרות לעבוד בעבודה זמנית משו כמו 10 עד חמש עשרה שעות בשבוע השכר לשעה פה דיי גבוהה(למשל קופאית בסופר תקבל 40 שקל לשעה אבל המיסים הם חמישים אחוז למרות שאני לא בטוח שיורידו לך מיסים אם את עובדת מעט שעות בשבוע).

sirpad

New member
בסוף שנת הלימודים יוצאים לטיול יען

לימודי שיעד כלשהוא באירופה. האישה שלי נסעה פעם אחת לספרד ופעם שנייה לתוניס.אני משער שיעד כמו תוניס הוא לא בדיוק היעד המועדף עלייך. אבל בקיצור המחיר כולל טיול שנתי.נראה לי.

ndtola

New member
../images/Emo180.gifלטיול יצאנו

בלי טיול שנתי הלימודים- לא לימודים, זה פשוט לא זה...

opgeklopte melk

New member
אם ככה -

אני הייתי ממליצה על אמסטרדם. שווה לנסות את האוניברסיטה של רוטרדם - שהיא אוניברסיטה נחשבת ביותר בפני עצמה

littlesheep

New member
שכ"ל בהולנד

אם את אזרחית הולנד או מדינה אחרת באיחוד, שכר הלימוד הממשלתי השנה נקבע ל1395 יורו (ברב המקומות ניתן לשלם בחמישה תשלומים, אם יש לך חשבון בנק מקומי - הוראת קבע) סטודנטים שאינם חברי איחוד, אך מבוגרים משלושים שנה: 1860 יורו (ומשום מה לא מופיע לי לסטודנטים שאינם חברים אך צעירים יותר). עד כמה שאני יודעת, יש איזשהו הסדר עם ממשלת הולנד, שהיא מחזירה את שכה"ל (ברובו לפחות), אם אתה אזרח של מדינה אחרת באיחוד. לא ממש יודעת איך זה עובד - ואם תרצה אברר לך. המחיה בהולנד כמובן תלויה בעיר המגורים (כמו ללמוד באוניברסיטת ת"א לעומת אונ´ בן-גוריון). אני מצליחה לחיות פה (במן ב"ש, אבל ירוקה) מ-700-800 יורו לחודש (שכ"ד, אוכל, מעט בגדים, נסיעות). אם יש שאלות, אשמח לענות.

b b b

New member
אין לי אזרחות אירופאית...

את מסדרת עם הסכום הזה כשאת משכירה דירה? או חיה במעונות? עברתי על כמה אוניברסיטאות ומצאתי ששכר הלימוד מתחת ל-30 לאלו ללא אזרחות הור גם 1400 האם אני טועה? (לא בכולם...כמובן, יש כאלה שזה עולה בהם מאלפיים ועד לשמיים...).

diday

Member
נסיון להשוואה

לשתי המדינות יתרונות וחסרונות. - עלות מחיה: פרט אולי לשכר דירה -שבכל מקום מאוד תלוי במיקום, היצע ובקוש כך שקשה מאוד להשוות- גרמניה תהיה ודאי יותר זולה אולם ההבדלים הם די זניחים. מוצרי מותרות יקרים יותר בהולנד באופן משמעותי בשל המע´מ היותר גבוה, אולם מוצרי מותרות כנראה שפחות מענינים סטודנטים. אל תאמיני לספורים של סרפד שדנמרק זולה. היא זולה יחסית ליפן או ללונדון אבל בשום אופן לא יחסית לגרמניה או הולנד. - מנטליות: הולנד יותר ליברלית וקצת פחות מדינת משטרה מגרמניה יתכן מאוד שעכשיו אחרי הבחירות האחרונות זה ישתנה לרעה. ההולנדים בגדול אולי יותר פתוחים מהגרמנים וכמעט כולם דוברי אנגלית (וגרמנית). אבל לדעתי די אנטיפטים ושונאי זרים אפילו יותר מהגרמנים. אולי בגלל זה הרשויות בהולנד עושות מאמצים לאינטגרציה (הרשויות בגרמניה רק מדברות על זה). אמסטרדם היא עיר ללא הפסקה. ישראלים מביאים אותה לעיתים קרובות כדוגמה להבדלים בין גרמניה והולנד. צריך לזכור אבל שזה המקום היחיד בהולנד שהוא כזה. ובגרמניה יש גם עיר אחת כזאת -ברלין. - שפה: בהנחה שאין לך ידיעה של אחת השפות. קשיי הלמידה של 2 השפות דומה. יתרון להולנדית שהדקדוק ההולנדי הרבה יותר פשוט. מתחיל בכך שבהולנדית יש זכר נקבה, בגרמנית זכר, נקבה וסתמי. וממשיך בפחות זמני עבר מורכבים. יתרון לגרמנית שעם גרמנית אפשר לעשות הרבה יותר. ישנם יותר מ100 מיליון דוברי גרמנית כשפת אם לעומת מספרם הזניח של ההולנדים, בנוסף זוהי השפה המדוברת ביותר באירופה למרות שהיא מאבדת לאט את הבכורה לטובת האנגלית. אזרחות: שאלת בשרשור קודם על הקריטריונים לקבלת אזרחות גרמנית. אחד מהם הוא החובה לוותר על האזרחות הישראלית. בהולנד אין חובה כזאת. קריטריונים נוספים לקבלת אזרחות גרמנית: - הקריטריון הפשוט ביותר כמובן אבות גרמנים. במקרה כזה יש בנוסף לאזרחות גם סל קליטה (לבן החוזר למולדת) שכולל קורסים לשפה, שכר דירה ותשלום חודשי עד השגת עבודה. במקרה של סטודנט לכל זמן הלימודים. ניתן להמשיך ולהחזיק באזרחות הישראלית. - קריטריון הבא הוא נשואים לאזרח גרמני. לאחר שהות של (נדמה לי) 7 שנים ניתן לקבל אזרחות גרמנית בהנחה שהאדם ללא עבר פלילי. עובד ושולט במידה בסיסית מאוד בשפה. ניתן לקצר את 7 השנים האלה בהרבה. - באם השניים למעלה לא מתקימים ניתן להגיש בקשה לאחר (נדמה לי) 14 או 15 שנה. שוב ללא עבר פלילי, שליטה בסיסית בשפה עבודה מסודרת... אלה הם הקריטריונים על פי ספר החוקים. אין לי כרגע את המהדורה העדכנית לכן איני בטוח במספר השנים. מכר שלי בגרמניה קיבל את האזרחות בתוך שנה מתאריך הכניסה. לשאלתי הנדהמת ענה במשיכת כתפיים סדרו לי. --- ואם את שואלת התשובה היא שאני חי כיום בגרמניה.

b b b

New member
זאת בהחלט תשובה מפורטת ../images/Emo6.gif

אז קודם כל תודה ! וואו בקשר לויתור של האזרחות הישראלית לא היה לי מושג! אבל למה? וקרובים אין לי שם...למרות שאבא שלי גר שם אבל הוא ללא אזרחות...אולי שמעת על זה משהו...איזה תוכנית ליהודים שרוצים לגור בגרמניה ...הם מקבלים את רוב ההטבות אבל לא אזרחות...אז אין אפשרות לקבל אזרחות אם אין לי שום קשרי דם בגרמניה? אז, אני מבינה שיותר קל, כניראה, לקבל אזרחות הולנדית...? האם עם אזרחות הולנדית אני יכולה לגור בגרמניה? רמת הלימודים ב-2 המדינות פחות או יותר זהה? אתה יודע אולי כמה זמן וכסף זה להגיע מאמסטרדם לסביבת פרנקפורט או נורנברג, בערך?

diday

Member
מדוע חשוב לך כל כך נושא האזרחות

את יכולה לגור בשתי המדינות כתושבת ללא בעיות מיוחדות אם את לומדת במוסד מוכר. גם אם אזרחות הולנדית יותר קלה להשגה מהגרמנית לא תוכלי לקבל אזרחות מיד. עם אזרחות של כל מדינה באיחוד הארופאי ניתן לגור ולעבוד בכל מדינה אחרת באיחוד. -- אמסטרדם - פרנקפורט: מטוס: שעה 500-700 יורו רכבת: 5-6 שעות 70-90 יורו אוטובוס:6-8 שעות 20-30 יורו טרמפים דרך האינטרנט: בערך אותו המחיר של האוטובוס 5-6 שעות. פרנקפורט - נירנברג בערך שעתיים (קצת יותר מ200 ק´מ)

b b b

New member
חשוב מאד מפני ש...

שאני מעונינת להישאר באירופה גם אחרי סיום הלימודים...! ובשביל זה אני צריכה אזרחות, לא? הלוואי ולא הייתי צריכה...וגם ממספר סיבות אישיות... בכל מקרה המון תודה לך! עזרת מאד

zotischie

New member
Ramat limudim

Mikzoot techniyim Geramania mikzoot acherim Holland Rokchut Holland Buisness Holland Human Development Index Holland 8 Geramny 17

למעלה