היי לכולם, אני צריך עצה...

היי לכולם, אני צריך עצה...

אני ממש מבולבל..! אני יועד, בן 15... אני דתי ואפילו גם שומר-נגיעה מבנות. לפני כחודש, אזרתי אומץ וסיפרתי לידיד שלי (אביתר, בן 18) בבני-עקיבא שאני הומו. הוא שאל אם יש לי חבר ואמרתי לו שכן למרות שעדיין אין לי חבר. בהתחלה אביתר לא דיבר איתי, כי הוא פשוט היה בהלם... הוא לא דיבר איתי, עד שהוא עיכל את הבשורה "הרעה"... (לא שהוא הומופוב, להיפך, אין לו בעיה עם הומואים, למרות היותו דתי מן המניין...) התחלנו טיפה לדבר וברוך ה', עכשיו אנחנו ממש ידידים טובים, שוב... הסברתי לו עליי והוא הבין אותי... הוא אפילו התחיל לייעץ לי קצת... בערב שבת האחרונה, לקחתי את ידידה מממממש טובה שלי(מוריה, בת 15)לצד וסיפרתי לה עליי... היא עיכלה את זה מהר יחסית לידיד, והיא מיד אמרה שאין לה בעיה עם אנשים כמוני והיא חשבה שזה אפילו ממש קול!
הדגשתי לה שזה אולי רגע מתוך גיל ההתבגרות ושאני לא בהכרח הומו סופי, אלא אולי זה יכול לעבור לי בעוד כמה שנים! עכשיו, בשבת בצהריים, כשהידיד שלי שמע שסיפרתי לעוד מישהו חוץ ממנו, הוא מיד בא אליי ואמר לי שזה בסדר שסיפרתי לעוד מישהי, אבל שאני לא אמשיך להפיץ את זה עוד, כל עוד אני לא בטוח בעצמי ב100% שזה מי שאני... הוא רק רצה להגן עליי... אחרי השיחה בינינו, עשיתי חשבון-נפש עם עצמי ואמרתי: "אין לי חבר, מעולם לא התנסתי עם בנות (ובטח שלא עם בנים
), אז מאיפה אני יודע שאני הומו?! ז"א, למה אני ישר מחליט שאני הומו ומיד מספר לחברים שלי?! ואם בסופו של דבר אני אתנסה עם בנות ואני אראה שאני כן מעדיף את הקשר שלי עם בנות ולא את הקשר עם בנים?! מה אז?!" הבעיה מתחילה כשאני חושב שאני מתאהב במוריה... כל שיעור אני מסתכל עלייה...(עצם זה שסיפרתי לה עליי אומר שאני סומך עלייה ושנוח לי לדבר איתה.) למרות שאני יודע שזה לא מסתדר עם התיאוריה שאני הומו..! אביתר ייעץ לי שאני קודם אנסה לצאת עם בנות ועם בנים... "לנסות את שני העולמות.." (במילים שלו) ואז לבחור את הדרך שאני חושב שתהייה הדרך שתלווה אותי כל החיים... עכשיו... אני לא רואה את עצמי עם גבר אחר בגיל 40... בכל זאת, אני רוצה להקים משפחה! אני רוצה שיהיה לי המשך, ילדים, וכו'..! אבל מצד אחר, זה לא יהיה הגיוני שזה יתקיים אם אני הומו! לא מעוניין להקים משפחה חד-הורית! כשחשבתי על הדברים של אביתר, הבנתי שבאמת אני צריך להתחיל לצאת עם בנים ועם בנות כדי להכיר את שני העולמות ואז לבחור ת'עולם שאני חושב שמתאים לי יותר מהשני...
1. מפחד להציע למוריה חברות, כי היא תחשוב שאני "משחק" איתה! לפני יומיים אמרתי לה שאני הומו ועכשיו אני מציע לה חברות כדי לבדוק את עצמי?! וחוצמזה, אני שומר-נגיעה, וזה מה שמבדיל אותי מבין כל הבנים! בבני-עקיבא, כולם צוחקים ביחד ואין להם בעיה עם זה שהם נוגעים אחד בשניה (אוי, זה לא נשמע טוב...
) ואני חושב שעצם זה שאני שומר נגיעה, חוסם אותי מלהכיר בנות! אבל מצד שני, אני לא רוצה להפסיק לשמור-נגיעה!
2. אני דתי, אני לא הולך למועדונים ומסיבות של גייז, כדי להכיר חבר'ה... אז איך אני אנסה את העולם ההומואי אם אין לי גישה בכלל לעולם הזה?! נ.ב: סיפרתי לאביתר, רק כי חשבתי שהוא מתנהג נשי מדי... חשבתי שאולי גם הוא הומו ואולי הוא יסכים להיות חבר שלי, אבל אז, כשהוא אמר שהוא לא הומו... פתאום הבנתי ת'טעות שעשיתי... אז כשהוא שאל אותי אם יש לי חבר, הייתי חייב לשקר והגיד "כן..." סיפרתי למוריה כי הייתי חייב לשתף עוד מישהו בעניין שלי, כמעט התפוצצתי עם כל זה בלב... בבקשה, אני צריך עצה: איך אני הולך לפגוש בנות? ויותר גרוע: איך אני הולך לפגוש בנים
אבל אל תגידו לי שאני עדיין קטן יחסית, כי אני מרגיש ממש בוגר שיכלית.. תודה לכולכם על ההקשבה!

סבבב

New member
יועד היקר...

סיפורך מוכר פה לכולנו, אך עם זאת יש צדק רב בדבריו של אביתר. אתה בן 15, ואתה עכשיו בשיאו של גיל ההתבגרות בו אתה בונה את מיניותך ונטייתך (במידה והיא נרכשת ולא מולדת). ועל כן, במיוחד בחברתינו הדתית, לא הייתי רץ לספר לאנשים, כי אז במידה ויותר מאוחר תבין שזו היתה סקרנות בלבד - לא תוכל להסיר את "אות הקלון" שתתנוסס מעליך, ולכן שקול צעדיך ואל תספר עדיין. לגבי מפגש עם בנים, יש אתרי הכרויות של הומואים, בהם אתה יכול לכתוב שאתה דתי ומחפש דתיים או לא דתיים, ולאיזו מטרה. אך קח בחשבון שרוב רובם של האנשים באתרים כאלה מחפשים אך ורק מין, אז תחשוב טוב לפני מה שאתה עושה... לגבי מפגש עם בנות, אני משוכנע שאם רק תבקש, יסכימו כל נשות המגזר לשדך לך בנות... שיהיה בהצלחה ושנה טובה.

אמממ...

כל הקטע שלי הוא לא לצאת גם גברים רק בשביל המין... זה כל הבעיה בזה... אני מחפש קשר אמיתי... איפה אפשר למצוא קשר אמיתי? זה קשה מסובך... לא מעוניין בשידוכים..! פיחסה,
!

סבבב

New member
אני כ"כ מבין אותך

באתרי ההכרויות אפשר למצוא גם קשרים, אבל קשר כולל מין. יתרה מזאת, אתה צריך להיות בטוח שאתה בנוי לקשר עם גבר, כולל מבחינה טכנית שתוכלו להיפגש למרות שאתה בארון... ועכשיו אני נזכר שהאתרים האלה הם לגילאי 18 ומעלה... אז זו קצת בעיה... ולגבי שידוכים, עמדתי דומה לעמדתך, אבל אם אתה רוצה לבדוק, אז או שידוכים או שתתחיל עם בנות - אין אופציות אחרות...

יש גם משיכה דו-מינית

מה שאני לא מבין זה את היחס שלך להלכה, מצד אחד אתה שומר נגיעה מבנות ומהצד השני מעוניין לעבור על איסור דאורייתא? וכמובן, הסיבה לשמירת הנגיעה היא מינית ואם אתה נמשך לבנים אז מן הראוי, לפי אותו ההגיון (הגם שאינו בהלכה, כמובן) שתשמור נגיעה מבנים דווקא. על כל פנים, היחס של אביתר היה מאוד פתוח וחריג ביחס למגזר ולחברה ולכן אין טעם לקבוע מסמרות לגביו. ואם אתה מעוניין בהתנסויות עם בנים ובנות בשביל לקבוע את העדפתך המינית, נדמה לי שזה מיותר. יש מספיק אפשרויות אחרות לכך, ואין טעם להרחיב כאן, שאתה בוודאי מכיר.

יודיX3

New member
אני לא מבין למה אתה שופט אותו

את ההגיון הפנימי של העולם המוזר הזה תן לבחור להבין בעצמו.

יודיX3

New member
כי אל לנו להתיימר לדעת מה הכי טוב

לכל אחד. אנשים ימצאו את מה שטוב להם בסופו של דבר לבד, תוך התמודדות עצמית שתבנה אותם ותחזק דרכם. מובן שאנחנו יכולים לעזור אבל לא להרצות.

יודיX3

New member
אתה כנראה לא מכיר את נהלי הפורום.

הפורום לא נועד לבקר אנשים אלא לתת תמיכה ואוזן קשבת.

אממממ, תשובה...

"מה שאני לא מבין זה את היחס שלך להלכה..." זה בסדר, גמאני לא.
"מצד אחד אתה שומר נגיעה מבנות.." ת'אמת, התחלתי לשמור נגיעה רק כדי לשמור על זהות הגברית שלי... זה התחיל מצחוק... (אני יודע שעכשיו אתם חושבים שאני עושה צחוק מהדת, אבל לא. התחלתי לשמור כדי שלא יחשודו בי על זה שאני נשמך לבנים. ואז זה פשוט נהפך לאובססיה, עכיו אני ממש שומר על נגיעה לבנות!
"ומהצד השני מעוניין לעבור על איסור דאורייתא?" לא אמרתי את זה. כמו שאמרו פה בפורום לפני כמה שירשורים: ניתן להיות הומו, אבל לשמור על הזהות הדתית שלי. אני לא מחפש מין, מין ומין! אני חושב על חבר לחיים, ולא על מישהו שרק יספק אותי..!
"וכמובן, הסיבה לשמירת הנגיעה היא מינית ואם אתה נמשך לבנים אז מן הראוי, לפי אותו ההגיון (הגם שאינו בהלכה, כמובן) שתשמור נגיעה מבנים דווקא." אז מה יצא לי מזה?! אני שומר נגיעה על-מנת להפריך את החשד מזה שאני הומו, אז שאני אתחיל לשמור נגיעה מבנים?! טיפשי בהחלט. (לא פוסל את דעתך, אבל זה פשוט נראה לי הזוי מדי..)
"ואם אתה מעוניין בהתנסויות עם בנים ובנות בשביל לקבוע את העדפתך המינית, נדמה לי שזה מיותר. יש מספיק אפשרויות אחרות לכך, ואין טעם להרחיב כאן, שאתה בוודאי מכיר." זה מיותר לנסות את העולם שאני מעדיף?! אני חושב שאביתר דווקא די צדק וזה מה שגרם לי לחשוב. אני צריך קודם לנסות את הכל ואז להחליט על המצב שאני רוצה לחיות בו. תוכל להרחיב במסרים? ערב נעים.

אני אתנסח מחדש

אתה כרגע בארון ומעוניין להשאר בו, לא? התנסויות מגדילות את הסיכוי לחשיפה וליציאה כפויה שכרגע אינה מעוניין בה, ובשביל להבין באמת מה אתה מעדיף ישנם פתרונות דיסקרטיים יותר, שאתה בודאי מכיר. לגבי ההלכה, אתה בעצם מכיר בסיבה ההלכתית לשמירת נגיעה ולכן התחלת בכך מתוך ידיעה שכל סובביך מכירים בסיבה זו גם כן ויחשבו אותך לאחד שנמשך לבנות ונאבק קשות ביצרו ולכן שומר נגיעה באדיקות כזו, אני צודק? אין מנוס מלהודות שזוהי סוג של תרמית מבחינה מוסרית, הגם שמבחינה הלכתית העיקר שאתה מקיים את המצווה, ומתוך שלא לשמה יהיה לשמה וכו'.. ההצעה לשמור נגיעה מבנים הייתה הצעה מעין-הלכתית, בהנחה שההלכה חשובה לך באופן כלשהו, אך נראה שלא זה המצב (ואיני שופט אותך). לגבי הומו ששומר על זהותו הדתית, אל תשכח שלא מדובר רק באיסור משכב זכר אלא גם בהוצאת ז"ל, בהרהורי עבירה וכו'.. כלומר, לחשוב שתוכל לקיים יחסי זוגיות חד-מינית מלאה למעט משכב זכר ולשמור על זהות דתית אותנטית זה קצת מוגזם, להבנתי. ושוב, איני שופט, אני מנסה לתאר את המציאות כהבנתי. בנוגע למסרים, אין טעם, אני חושב שאסתפק ב-2 מלים - אירוטיקה, פורנוגרפיה וכו'..

הקטע הזה ממש מעצבן אותי...

לשמור נגיעה מבנות, כשאין טעם בכלל!! זה ממש.... אני פשוט מתפלל לקום יום אחד בבוקר ולא להיות הומו..! אבל בגלל שזה לא יקרה, צריך להתמודד עם המצב ולא להכניס ת'ראש עמוק עמוק לבוץ! "אלוקים לא מעמיד אדם במבחן, אלא אם כן הוא מסוגל לעבור אותו!" אתם חושבים שאולי כל זה, זה מבחן אחד גדול? אולי הכל זה ניסיון ואנחנו לא עומדים בזה... חשבתם על זה פעם? אולי פשוט היצר-הרע שלנו חוסם אותנו מלהתגבר על כל המחסומים ולהיות כמו כל אדם מן המניין? מה דעתכם בנושא?

מחקרים מראים שהעדפה מינית

אינה חד-משמעית, "או שאתה סטרייט או שאתה הומו" (מעניין שדווקא הומואים דוגלים יותר בגישה הזאת), ולכן רק אם אין בך שמץ של משיכה לבנות אין הצדקה הלכתית לכאורה לאיסור נגיעה. האמת היא שמאוד קל להתגבר על היצר. תחשוב כמה הומואים היו במהלך ההיסטוריה שלא יצאו כל חייהם מהארון והתגברו על היצר, תחשוב כמה פדופילים בפוטנציה יש בציבור שמתגברים על יצרם ההרסני (ואיני משווה אותו להומוסקסואליות, אלא את הנסיון להתגבר על יצר מיני) מדי יום. אין ספק מבחינה עובדתית אפשר לדעתי לכבוש בקלות את היצר, השאלה היא אם רוצים. לכן מי שרוצה לשמור על ההלכה ולהמנע ממשכב זכר יכול, ואין לי ספק שיש הומואים דתיים וחרדים רבים שעושים זאת. בכלל, עניין "כיבוש היצר" תופס מקום מרכזי בהגות של כל בני-הנוער הדתיים, ונראה לי שאפשר להחיל זאת בקלות גם על הומואים, משום שגם שם מדובר על כיבוש מוחלט של היצר למשך כמה שנים טובות לפחות, עד הנישואין.

מי שיכול לכבוש את יצרו לכמה שנים

בגיל שבו ההורמונים משתוללים יותר מתמיד, יכול לעשות זאת כל החיים. אני לא אומר שצריך, אבל זה אפשרי עובדתית.

alongo1

New member
אני לא מסכים

האדם יכול להתגבר על היצר כאשר הוא יודע שביום מן הימים זה ישתלם לו. עצם הציפיה ליום שבו יוכל לקיים יחסי מין מאפשרת לו להתמודד עם היצר. כאשר האדם יודע שהוא לעולם לא יוכל לתת דרור לצרכיו באופן חוקי, הוא יתקשה להתגבר על היצר. ואני אתן דוגמא אחרת: אם אדם הולך צמא במדבר ויודע שבעוד 2 קילומטרים הוא יגיע לאגם מים צלולים, הוא ירוץ כל הדרך גם אם הוא עייף וחם לו. אם אין שום ערבות שהאדם ימצא אי פעם מים במדבר, הוא יתייאש ויתמוטט מהר מאוד.

למעלה