היי לכוולם.‏ ‏

Nחמן

New member
יש להבדיל

לצערי הרב ישנם אנשים, המתחזים למקובלים ומחלקים ברכות בשפע... לרוב אינם מתביישים לבקש תשלום בעד הברכות. אלה אינם מקובלים, כי אם "מקופלים". אינני מזלזל חלילה בכבוד הרבנים, שלהם חכמה ובינה, ושהמונים משחרים לפתחם. אלה אינם נוגעים בכסף וידועים בגדולתם בתורה ובחכמתם. עצותיהם אינם מבוססות על אסטרולוגיה או מדע חיצוני אחר כשהו אלא על חוכמתם, שנובעת מתוך התורה. למען האמת אין פסול באסטרולוגיה אבל... "אין מזל לישראל". שמעת פעם פתגם זה? ובכן הפירוש איננו פשוט כפי שנדמה לרבים. לא שלעם ישראל חסר מזל (כפי שאומרים באידיש: שלימזל) אלא, שישראל הם מעל למזל. כלומר: המזל איננו שולט בהם. הבנת מדוע אסטרולוגיה היא הבל הבלים? עכשיו אגלה את אוזנך בדבר מדהים: אסטרולוגיה היא מדע ויש בו לא מעט ראמת. מממ?!?!?!... מה אמרתי לפני רגע? אהה! ישראל הם מעל למזל. כאשר יהודי עושה מעשה טוב הוא יכול להתגבר על המזל ולזדכות בחיים טובים ומאושרים.

Harry J

New member
מעניין למדי.

אני תוהה אם זו שיטה חינוכית ידועה של לקרב אנשים. גם כשאדם לכאורה לא בדרך להמשיך להתנהג אליו כאילו הוא כן כדי שימצא את דרכו חזרה. משהו חזונאישניקי כזה. אם כי הפרשנות של שנימדס גם מעניינת. אם כי לעולם לא תעלה בקנה אחד עם כוונות של רבנים. מאחל לך שבאמת תמצא את זיווגך....

וואלה איך עשיתה את זה?

אני מת מפחד מלחשוב שמישהו ידע עלי ועל המחשבות שלי . אני חושב שהרב לא רצה לבייש אותך וגם ראה שאין סיבה לדאוג שאתה בסוף תתגבר על הנטייה ותתחתן עם בחורה ותהיה אבא וכו' ואני מאחל לך שכך יהיה

למעלה