היי כפול 2

rain7

New member
היי כפול 2

שלום לכולן, בת 28 ואני בהריון תאומים שבוע 7 תיכף ועוד לא לגמרי יצאתי מההלם... זה הריון שהגיע אחרי שנה ארוכה של ניסיונות שבסופם שני טיפולי הזרעה (שלושה זקיקים השלישי קטן יחסית). השני התגלה כמה ימים אחרי שראיתי דופק אצל הראשון. פתאום צץ שק עם עובר ודופק.
עד עכשיו היה לי ברור שהם לא זהים, כי יש שני שקים. פתאום עכשיו אני קוראת על זה שיש תאומים זהים בשני שקים נפרדים! אז מתי יודעים?
יש למישהי המלצה על גניקולוג בתל אביב? הבנתי שאני חייבת גניקולוג הריון בסיכון?

אשרז4

New member
אצלי הן זהות עם שני שקים ושתי שיליות

זה קורה במצב בו הביצית התחלקה ממש קרוב למועד ההפריה.
ואכן זה הלם
אין ל המלות על רופאת שים, אני היתי בליווי של רופאה רגילה

היי

התאומים שלי גם שילייה אחת, שני שקים. עשיתי מעקב בבית חולים כול שבועיים, זה הריון בסיכון גבוע. אף אחת לא רוצה לקחת אחריות על סוג הריון כזה, לא טיפת חלב ולא מרכז בריאות האישה, רק בית חולים.
בהצלחה... ��

rain7

New member
תודה

הולכת היום לרופא שיגיד לי אם זו שיליה אחת. אף רופא לא דיבר איתי על זה... זה משהו שניתן לראות בשבוע 7 פלוס 3 נכון?

היי

אצלי גילינו רק בשבוע 12 שזה תאומים כי היתי אצל הרופא נשים בשבוע 6 חשבתי שאני שבוע 8 והיא אמרה לי לחזור לעוד חודש. כשחזרתי היא ראתה 2 דפקים ומייד שלחה אותי למרכז בריאות האישה. משם לאחר שקיפות בשבוע 15, שם גילינו שזה תאומים זהים שילייה 1, 2 שקים שלחו אותי למעקב בבית חולים. זה ניקרא הריון מונוכוריונים ביומטרי, משהו כזה. רק 3% מהריונות תאומים וזה הריון בסיכון גבוע. אני לא מאזור תל אביב אז לא יכולה לעזור לך במעקב אבל בכיף יענה על שאלות אם היו לך.
בהצלחה��

rain7

New member
אז הייתי אצל הרופא

הוא אמר שזה מוקדם לדעת אם יש שיליה אחת אבל מכיוון שהמחיצה עבה ומכיוון שזה הריון אחרי טיפולים עם שני זקיקים סביר שיש שתי שיליות ושהם לא זהים. עשינו אולטראסאונד והם מתאימים לשבוע. 7+3 ו-7+5

כרגע מטרידות אותי הבחילות והוא ביקש שאפסיק את הברזל ואלך למוקד לקבל נוזלים מדי פעם...

תחזיקי מעמד

בזמן בחילות תוכלי מה שעושה לך טוב, לי היה גם עם הקאות עד חודש שישי ולא עניין אותי תזונה, רק מש מחזיק בבטן וכמובן הרבה מאוד מים, כי היתייבשות גורם לצירים מוקדמים.
שהיה לך המון בהצלחה ומזל טוב! ����

למעלה