היי כמה שאלות

היי כמה שאלות

אני לפני גיוס, ואני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה... הבנתי שבערך 30 שיעורים זה הממוצע עד שניגשים לטסט , נכון/ לא נכון? אבא שלי לוחץ עליי ללמוד על אוטומטי (זה לא כל כך מפריע לי ) אבל כל מי שאני נתקלת בו ואומרת לו את זה אומר לי שאני עושה את הטעות של חיי. השיקולים ליגיטמיים והגיוניים אבל עדיין, יש לנו בבית 3 מכוניות אוטומטיות ואני גם לא חושבת שבעתיד אני אסע על הילוכים.. מהי דעתכם? האם שיעורי נהיגה באוטומטי יותר זול מהילוכים? ההפך? אין הבדל? לגבי החוקים החדשים משנה שעברה, חיפשתי פה בקישורים לא כל כך מצאתי, אז אני שואלת פה: לפי בחוקים החדשים נהגים חדשים צריכים לנסוע על מלווה עד 3 חודשים ולא להסיע יותר מ-2 נוסעים ברכב.. אם סיימתי את תקופת המלווה אז אני אוכל להסיע יותר מ-2 נוסעים ברכב? או שזה לא קשור אחד לשני ופשוט אני צריכה לחכות עד שאני לא אהיה "נהגת חדשה " יותר? תודה רבה רבה רבה יום טוב

MrJacKasS

New member
אז ככה

אני מציע לך ללמוד על הילוכים מכמה סיבות: 1. זה יותר זול (שיעורים על אוטומט יקרים משיעורים על ידני) 2. לא תהיי מוגבלת לגיר אוטומטי בלבד 3. מקסימום תרצי לעבור לאוטומט באמצע לימודי הנהיגה, תעשי את זה, אפשרי אפילו באותו בית הספר לנהיגה, ככה שזה לא ביג דיל ..תראי איך את מסתדרת עם הילוכים ..אם לא הולך אחרי 10 שיעורים בערך אז תעברי לאוטומט .. וחוק ה2 נוסעים הוא עד שלא תהיי נהגת חדשה יותר, או עד שימלאו לך 21 שנה (מה שיבוא קודם, אבל את לפני גיוס אז עד סוף נהג חדש).

be_roo

New member
שיקולים נוספים

לא לאכולם זה רלוונטי אבל שווה לשקול: אומנם כרגע כל הרכבים בבית הם אוטומטיים, אבל אם בעוד כמה שנים תרצי רכוש לעצמך רכב משלך, מן הסתם התקציב לא יהיה גבוה במיוחד. כן ההבדל בין אוטומט לידני הוא גדול מבחינה כלכלית. רכב ידני זול יותר לקניה ולתחזוקה וגם צריכת הדלק זולה יותר, ומכוניות אוטומטיות בתקציבים נמוכים לא ידועות כמוצר מוצלח. תמיד אפשר לשדרג רשיון שמוגבל לאוטומט לרשיון רגיל, אבל זה כרוך בהוצאה כספית של שיעורי נהיגה נוספים. אומנם אין מינימום אבל מורה נהיגה שכותב כאן (פרטנר) מספר שכל מי שחושב ששני שיעורים יספיקו לו יגלה שהוא זקוק ליותר, בעיקר כדי להפטר מהרגלים רעים שצבר לאורך שנות הנהיגה שלו. בקיצור, נסי לחשוב לטווח ארוך, וכמו שנאמר, תמיד אפשר לעבור באמצע. באופן כללי, תפעול הרכב זה העניין השולי יותר בנהיגה, ורוב האנשים משתלטים עליו תוך זמן לא ארוך במיוחד.

אוטומט הכי טוב ../images/Emo73.gif

אחותי שמעי לעצה ממני, אני גם לפני גיוס ואני כבר בשיעור 24 ועוד מעט לפני טסט ואני למדתי רק על אוטומט. נכון ששיעורים על אוטומט יותר יקרים משיעורים על הילוכים אבל עדיין לא חבל ללמוד הילוכים למרות שיש לך שלוש מכוניות אוטומטיות בבית? חבל על הכסף בלמידה על הילוכים (נסקלת ע"י חברי הפורום שלומדים הילוכים). 28 שיעורים זה הממוצע עד שניגשים לטסט ובנוסף, לפני הטסט עצמו, את צריכה לעשות גם טסט פנימי. בקשר לחוקים, נהג חדש צריך לנסוע עם מלווה לתקופה של שלושה חודשים בקשר למספר הנוסעים לא ידוע לי כל כך.. מקווה שיהיה לך בהצלחה בשיעורי הנהיגה :)

Noya18

New member
זה מאוד אינדיוודואלי...

אני יכולה להגיד היום בכנות שחבל לי שלא שמעתי לעצתו של אבא. אבא הציע לי ללמוד על אוטומטי, אבל אני התעקשתי על הילוכים, מכל הסיבות שכבר נאמרו בשרשור הזה. בדיעבד- זו הייתה טעות. אני אישית נסחבת כבר די הרבה זמן. אבל, וזה "אבל" גדול- יש אנשים שהילוכים מתאים להם, ובמקרה הזה- אין ספק שיש הרבה יתרונות ללמידה על מכונית עם הילוכים. בקיצור, קחי את כל העצות מהשרשור הזה, ותעשי את ההחלטה שהכי תתאים לך. ואל תסמכי על זה שזה בערך 30 שיעורים עד הטסט, בגלל ש-28 זה המינימיום והרוב עוברים אותו... (מאחלת לך מכל הלב שזה יילך מהר!
).

פרטנר

New member
ממוצע ומינימום.

28 שעורי נהיגה הם המינימום!! דהיינו -הכי מעט שעורים. ממוצע השעורים לפני טסט ראשון עומד על כ40 שעורים. אם נדמה לכם שהמספרים מופרכים זה רק כיוון שנדמה לכם. תלמיד נהיגה בד"כ יעגל את מספר שעורי הנהיגה שלו כלפיי מטה או שפשןט לא יעקוב במדוייק אחר הספירה ובדרך "יעלמו" לו מספר שעורים.

NewUser4

New member
חוץ מזה שזה כל כך אינדיווידואלי.

לכל אחד יש את היכולת קליטה שלו, יכולת ההתרגלות והסתגלות לתפעול של הרכב היא שונה מאדם לאדם. כפי שיש אנשים שילמדו למבחן במתמטיקה שעה אחת ויוציאו ציון גבוה, אולם כאלה שילמדו שעות רבות יעברו בקושי. הדבר נובע ממכלול גדול של היבטים. כגון ריכוז, כשרון למקצועות ראליים\מתמטיים, יכולת הבנה וקליטת חומר וכו'. כך שאין מה לדאוג שלאחד זה לוקח 28 שיעורים לגשת לטסט, ולאחר 50 שיעורים. בסופו של דבר כולם צריכים לעבור את אותו מבחן, כלומר להגיע לאותה רמה מסויימת של נהיגה. לאחד זה לוקח יותר ולאחד פחות. זה טבעי לחלוטין.

Noya18

New member
זה מה שרשמתי... ../images/Emo13.gif

28 שיעורים זה המספר המינימאלי שצריך לקחת, אבל רוב האנשים עושים הרבה יותר... (עכשיו כשאני מסתכלת על ההודעה הקודמת שלי, באמת ניסוח בעייתי
). בכל אופן, זו הייתה הכוונה. ואני יכולה להעיד- אני בשיעור 48 אנד קאונטינג...

morany007

New member
עצה ממישהי שלומדת אוטומט

הי... תשמעי אני לומדת עכשין על אוטומט...ותאמיני לי אני מאושרת על הרגע הזה גם לי כולם אמרו שהילוכים הכי כדאי..ויותר זול, ואם אני ירצה לקנות אוטו בעתיד...תאמיני לי חרטה..היום רוב המכוניות הם על אוטומט... ואם היתי לומדת על הילוכים זה היה עולה לי יותר יקר! אני לומדת אצל הבעלים של "יחדיו" (ביה"ס להיגה בחולון). מורה תותח שלוקח רק 80 שקל!! בין מורי הנהיגה הזולים! (מה גם שאני לומדת על טויוטה אווינסיס- (למבינים שבניכם..קיצור אוטו יוקרתי שעולה כמעט 200 אלף שקל..ממש כיף לנהוג עליו :) )

למעלה