היי, כמה שאלות...

j o s i e

New member
היי, כמה שאלות...

א. קיבלתי מקרובת משפחה מגרמניה בקבוק ליקר ביצים 20 אחוז אלכוהול. האם לאחסן במקרר, או פשוט במקום קריר. בטח כתוב על הבקבוק אבל לצערי, אני לא יודעת גרמנית.... ב.מוסקטו גולן, יין לבן מתוק, מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג? קניתי פעם, אבל נגמר להם, חיפשתי בכמה חנויות אבל אני פשוט לא מוצאת..... ג.אייריש מיסט, מכירים? מישהוא יכול לתת הסבר קצר על הליקר הזה? תודה רבה מראש. אגב, אני חדשה פה, כבר כמה זמן שאני קוראת את הפורום, ומאד מתעניינת באלכוהול ובכל מה שמסביב... אני בת 17 (בספטמבר
) ולמרות הדעה הכוללת על הגיל הזה, לא, אני לא מעוניינת לדפוק ת'ראש (עשיתי את זה פעם אחת והספיק לי...).

ll20

New member
תשובות

לגבי הליקר שקיבלת סביר להניח שמדובר באדבוקט שהוא ליקר ביצים ובגלל שהוא כזה אז מומלץ ואף רצוי לשמור אותו במקרר לאחר הפתיחה. לגביי האייריש מיסט מדובר בליקר שנקרא אייריש קרים (המותג הידוע ביותר הוא בייליס) ליקר זה הוא ליקר על בסיס וויסקי ושמנת מכיל כ 17% אלכוהול טעמו מתקתק. יש להשתמש בו עד שנתיים מיום הייצור ועד חודשיים מיום הפתיחה, לאחר הפתיחה יש לשמור אותו במקרר

j o s i e

New member
ממ..תודה אבל

אני יודעת מה זה אייריש קרים...הליקר שראיתי לא נראה ממש קרימי, הוא היה שקוף וצבע אמבר חום ככה...כמו ויסקי בערך

an3c

New member
אייריש מיסט הינו ליקר דבש על בסיס

וויסקי אירי, ולא שמנת, ושום קשר לביליס. מותג מפורסם אחר הינו הדרמבוי, שהוא ליקר דבש על בסיס וויסקי סקוטי.

MidNight Flame

New member
../images/Emo45.gif ושאנשים יפסיקו לזרוק...

תשובות חסרות ידע מבוסס! אייריש מיסט <> אייריש קרים

j o s i e

New member
היי MidNight Flame תקשיב...

הוא צודק בקשר לאייריש מיסט, חיפשתי שוב ומצאתי אתר שכן מסביר על הליקר הזה בסוף, זה ליקר דבש באמת...עשוי מוויסקי אירי ודבש כנראה.

MidNight Flame

New member
נא ללמוד לקרוא עלמה צעירה ../images/Emo13.gif

אני יודע שהוא צודק, אני תמכתי בו והתעצבנתי ממר בחור הראשון שטען שאייריש מיסט זה אייריש קרים שזה בכלל לא נכון ולא קשור ויותר והמציא זמן מדף חדש לאייריש קרים.

MidNight Flame

New member
חודשיים מיום הפתיחה? מאיפה אתה...

זורק את השטויות האלה?! אייריש קרים שורד עד שנה במקרר ועד חצי שנה במקום מוצל! איזה חודשיים?

amircn1

New member
נכון...

ככה זה גם נשמר אצלי
במקרר ועברה חצי שנה מאז הפתיחה ו... אופס, הוא עדיין טוב !

amircn1

New member
קצת על אייריש קרים ואייריש מיסט

אייריש קרים ליקר המכיל כ- 17% אלכוהול, ע"ב שמנת ו-וויסקי מותג נפוץ - בייליס ראה כתבה מצורפת אייריש מיסט ליקר דבש ע"ב וויסקי, מכיל כ- 40% אלכוהול, בקיצור זאת הגרסה האירית של הדרמבויי

Chewbacca

New member
ולגבי היין

לא יין נדיר, אמור להיות בכל חנות יין שמכבדת את עצמה. אפשר להתקשר קודם ולבדוק...

wine4u

New member
מוסקטו

יין באמת מצויין, חבל שלא עשו יותר ממנו. אפשר עדיין להשיג אותו בסוד היין.

למעלה