היי, כמה שאלות

היי, כמה שאלות

היי, אני מתרגמת תכניות טלוויזיה ועובדת עכשיו על איזו תחרות באגרוף תאילנדי (ככה קוראים לזה?) יש לי כמה שאלות: 1. איך קוראים לדבר מפלסטיק ששומר על השיניים של המתאגרפים במשך הקרב? 2. איך קוראים ל"פסק זמן" בין סיבוב אחד לשני? 3. כיצד מאייטים בעברית את שמה התאילנדי של אמנות לחימה זו - "מואה טאי"? 4. מה שם הריקוד הטקסי שקודם לקרב? 5. איך קוראים לדבר שהלוחמים לובשים על הראש, מין שרוך כזה? תודה!!!

bizhar

New member
נתחיל בזה שמאייתים ולא מאייטים.

איגרוף תאילנדי ולא אגרוף תאילנדי שזה משהו אחר.. על כל שאר המונחים המקצועיים יענו המומחים (תאמיני לי, לא כדאי להכות את המומחים במקרה דנן D-: ). אני בקושי יודע עברית
.

סליכה, תעות הכלדא../images/Emo8.gif

ולגבי "איגרוף", הצורה הזו לא תקנית לפי כללי האקדמיה (עזבו אתכם מהפרטים), אני בודקת עכשיו עם העורכת שלי האם מותר לכתוב כך בכל זאת, כדי להבדיל מ"אגרוף". ואם אני כבר פה, עוד שאלה: בג'ודו זה נקרא ריתוק, ובאיגרוף? הכוונה, הקטע הזה כשהם תופסים זה את זה במהלך הקרב? אשמח מאוד אם תענו בהקדם, כי התכנית אמורה לצאת היום

תשובות מאתר הלוחם המובחר

1. מגן שינים. נקרא בתאילנדית Yang Gan fan 2. פסק זמן. 3. מואי טאי."או בשמו האחר אגרוף תאילנדי! 4. ריקוד טקסי לפני הקרב נקרא בתאילנדית Ram Muay 5. חגורה סביב הזרוע נקרא בתאילנדית Kruang Rang 6. סרט שבמצח : נקרא בתאילנדית Mongkon

שהם תופסים אחד את השני תשובה

שהם מחבקים אחד את השני ומתחילים לתת ברכיות זה נקרא קלינ'צ יניב

לעוד פרטים כנסי לקישורים

לקישורים שצרפתי של אתר הלוחם המובחר - זירת אגרוף התאילנדי של ישראל ופורום אגרוף התאילנדי בוואלה

האם התחרות שאת עובדת עליה

תשודר בערוץ 9?????????? אם כן תפני לפורום אגרוף תאילנדי בקישור שנתתי לך למטה!! וארז לוקוב האיש שארגן את התחרות הזאת יתן לך את כל העזרה שאת צריכה בתרגומה!!! יניב

zoti

New member
תשובות.

אני אנסה יותר להתאים את התרגום לשפה העיברית. 1. מגן שיניים. 2. בד"כ מתייחסים לפסק הזמן הזה כ"ההפסקה בין הסיבובים" - אורכה, דקה. 3. מואי תאי - מואי (מבוטא מוי) כמו עילוי או כיסוי. תאי כמו תאילנד. הפירוש בעיברית הוא "האיגרוף של תאילנד" או איגרוף תאילנדי. 4. שם הריקוד הטיקסי הוא ראם מואי - RAM MUAY. ראם כמו רם. מאוי כמו מוי. 5. הדבר על הראש נקרא מונגקול או כתר מונגקול ובאנגלית - MONGKOL CROWN. עוד קצת מושגים: בעיטה קידמית - טיפ - TEEP. בעיטה מהצד - טאי (מבוטא כמו תה אבל מושכים את הה') - TAE. איגרוף ישר ביד המובילה - ג'אב - JAB. איגרוף מגל מהצד - הוק - HOOK. איגרוף ישר ביד האחורית - קרוס או סטרייט - CROSS, STRAIGHT איגרוף מלמטה למעלה - אפר קאט - UPPER CUT. היאבקות בעמידה - קלינצ' - CLINCH. בשילוב עם ברכיות - CLINCH AND KNEE. ברך - קאו (הק' נשמעת כמו ק' עם קצת ח' אחריה) - KHAO. מרפק - סוק - SOK. מאיזו שפה את מתרגמת את התחרות ? אנגלית ? עיברית ? תאית ?

למעלה