היי:) כמה שאלות

amitush26

New member
היי:) כמה שאלות

התחדשתי במיו 100, הקטנוע הראשון שלי, אגב. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות צעירות אך חשובות. 1. קסדה. אני רוצה קסדה מלאה עם עדיפות כמובן לחמישה כוכבי בטיחות, אבל אני נורא נורא קצרה בכסף. מהו טווח המחירים? ואיפה [בהנחה שאני גרה בתל אביב]? 2. מנעול. דיסק או שרשרת או גם וגם? הייתי אומרת לעצמי דיסק כדי לחסוך מציאת עמודים אבל בהתחשב בכך שהמיו שוקל 90 ק"ג לא יכולה פשוט לקחת אותו פיזית? אני מחנה לרוב ליד בסיס צבאי. 3. מעיל. מה העלויות? ואיפה? ואיזה? כנ"ל כפפות. לקנות מיוחדות או שאני יכולה גם כפפות חורף רגילות? תודה.

anigodin

New member
מחזק את דברי 'כאילו יש מחר'

כלבוטקס (זה שם החנות של הבחור מההודעה בלינק) זו חנות מצוינת עם שירות מעולה. גם אם לא תמצאי שם מעיל ו/או קסדה, שווה לבדוק מה יש להם בכסף. 1. באופן אישי לגבי קסדה לפחות, לא הייתי הולך על משומשת. את אף פעם יכולה לדעת מה עבר עליה ומי חבש אותה. טווח המחירים נע מ-300 ש"ח ועד 2000 ויותר לקסדות מלאות (מבחינתי אין אופציה אחרת). ההבדלים הם בעיקר ברמת הגימור, הנוחות לאורך זמן, עמידות החומרים לאורך זמן ואיוורור ורעש. קסדה סביב המחיר של 600 עד 1000 ש"ח תשרת אותך נאמנה מספר שנים. זו דעתי בהסתמך על נסיוני עם קסדה שעלתה 600 ש"ח של LS2 והחזיקה מעמד שנתיים עד שהתחילה להתפרק לעומת קסדה שעלתה 1000 ש"ח של AGV וההבדל בינה לקודמת הוא כמו לעבור מסובארו לאאודי. 2. עדיף שרשרת אמיצה עם מנעול גיבור ממנעול דיסק. השרשרת תיכנס מתחת למושב בזמן הנסיעה ותגרום לגנב מזדמן לחפש כלי שיותר קל לגנוב ולא קשור לכלום. מנעול דיסק לא יאשר לגלגל את הקטנוע אבל לא ימנע הרמה שלו על טנדר. בכל מקרה קחי בחשבון שמי שירצה לגנוב, יגנוב. גנב מזדמן (בד"כ ילדים משועממים שמחפשים כלי להתעלל בו) יחפש מה שקל. 3. מעיל וכפפות - ממוגנים. במעיל המגינים נמצאים בכתפיים, באמות הידיים ובגב. בכפפות המיגון הנכון נמצא על הפרקים וכפות הידיים. המיגון בכפפות נע ממיגון רך ועד מיגון פלסטי קשיח. בשני המוצרים, ההבדל ברכיבה בלי ועם הוא ההבדל בין פציעה קשה לפגיעה קלה. מעיל וכפפות ממוגנים חסכו לי דם יזע ודמעות. לא לותר, גם לא בקיץ כשחם. לגבי מחירים - כמו בקסדות, המחירים במעילים (גם חורף וגם קיץ) נעים מ-300-400 ועד מעל ל-1500. הדרך הנכונה לבחור היא לקבוע תקציב ולעשות סקר בין חנויות ולמדוד. רק ככה תמצאי מה שנוח ומתאים לך. כנ"ל לגבי כפפות, אם כי טווח המחירים שונה כמובן - 200 ועד 600+. לגבי מעיל - חשוב שיהיה צמוד לגוף כדי שהמיגון יהיה יעיל. לכן עדיף מעילים נפרדים לקיץ ולחורף. מעיל רב עונתי יהיה מצוין בחורף אבל בקיץ עלול להיות חופשי מדי על הגוף. רק המעילים ממש יקרים אולי יהיו טובים גם בקיץ. סכום של כ-1000-2000 ש"ח יכול לתת לך קסדה מלאה, מעיל חורף וכפפות ממוגנים ושרשרת באיכות טובה שישרתו אותך נאמנה. איפה לקנות? באיזור דרום ת"א ברחוב שוקן-סלמה נמצאות מספר חנויות מובילות. כלבוטקס נמצאת ברמת גן בנגבה פינת הירדן. המלצה: עשי חיפוש בפורום בנושאים הנ"ל ותמצאי מידע נוסף רב. דנו בהם לא פעם בהרחבה. בהצלחה ורק רכיבות טובות

למעלה